16 Reacties

4 jaar geleden

Hallo, Ook ik werk in de zorg en werk voornamelijk avonddiensten en ook elke 2 weken 3 nachtdiensten achter elkaar. Vroege diensten werk ik helemaal niet. Ik ben nu 18.2 weken zwanger. Zelf ben ik van plan om zo lang als het kan nachtdiensten te blijven werken. Alhoewel ik na afgelopen nachten hier wel steeds meer over twijfel, ze vallen mij met momenten toch zwaar.

4 jaar geleden

Grappig, ik werk ook alleen maar avonddiensten, en dan om de 2 weken 3 nachtdiensten inderdaad. Wat zei jouw verloskundige of arbodienst hierover?

4 jaar geleden

Hier heb ik het nog niet over gehad bij mijn verloskundige. Mijn teamleider geeft wel duidelijk aan als het niet meer gaat dat ik het dan aan moet geven. 1 oktober heb ik de 20 weken echo, wil het dan met mijn verloskundige hier even over hebben. Haha ja echt toevallig. Toen ik jou bericht las, leek het net alsof het over mij ging. Nu moeite met in slaap te komen gistermorgen uit de nacht gekomen.

4 jaar geleden

Ik heb ook mijn 20 weken echo 1 oktober, haha. Ik heb nu nachtdienst! Jij slaaplekker!

4 jaar geleden

Yep ik werk alleen maar nachtdiensten, met de 1e ook gedaan toen 24 uur tot aan 34 weken gewoon gewerkt daarna minder gaan werken en nu 16 uur elke week 2 nachten, vind het bij de 2 e wel zwaarder maar nog goed te doen!

4 jaar geleden

Reactie op Maad

Ik heb ook mijn 20 weken echo 1 oktober, haha. Ik heb nu nachtdienst! Jij ...
Dankjewel. Haha dat is ook toevallig. Wanneer ben jij uitgerekend? Ik 24 feb. Rustige dienst.

4 jaar geleden

Dank je wel! Ik ben 20-02-20 uitgerekend! 馃槉

4 jaar geleden

Reactie op Eertje

Yep ik werk alleen maar nachtdiensten, met de 1e ook gedaan toen 24 uur tot ...
Okee, je verloskundige zei hier niets over? Mijn verloskundige raadt het mij af, dus vandaar mijn vraag. Of draai jij al heel lang alleen maar nachtdiensten? Dan is het je ritme en zou het denk ik inderdaad niet uit maken.

4 jaar geleden

Nee ze zei zolang jij het vol kunt houden is er niks aan de hand, doe het nu 6,5 jaar dus al wel een poos

4 jaar geleden

Ik werk in de 5'ploegendienst. Elke 10 dagen 2 nachtdiensten. Volgehouden tot 12 weken zwangerschap. Verloskundige raadde het sterk af. Blij om ook, want vond de nachten ineens erg zwaar. Dat wakker blijven etc. Terwijl ik normaal het liefst de nachten werk馃槄. Na de bevalling 'hoeft' het nog een half jaar niet, maar weet niet of de baas dat goed gaat keuren...

4 jaar geleden

Hier nachtdiensten gedraait tot week 25 toen moeten stoppen ( was vaste nacht) ivm met giga harde buiken thuis komen niet meer kunnen lopen en uit bed komen en na je nachtdienst al om 1u wakker worden en niet meer kunnen slapen dit icm met een zwangerschap ga je kapot. Dus zat eerst in de ziektewet vanaf week 25 tot week 34 en toen is dat over gaan in me verlof馃

4 jaar geleden

Reactie op Plummie

Ik werk in de 5'ploegendienst. Elke 10 dagen 2 nachtdiensten. Volgehouden t ...
Ik heb hetzelfde met nachtdiensten. Ik vind het ook steeds zwaarder worden, dit vooral omdat ik na een nachtdienst weinig tot niet slaap en de volgende nachtdienst kapot ben. Als het goed is worden mijn nachten eraf gehaald.

4 jaar geleden

Ik ben 21 weken en vorige week de laatste nachtdienst gedraaid. Ik werk wel in 3 ploegen, dus als ik alleen maar nachtdiensten zou draaien dan zou ik misschien wel door zijn gegaan. Maar nu moest ik elke week van dienst veranderen en 1 keer in de 3 weken 5 nachtdiensten achter elkaar. Mijn verloskundige zei trouwens dat het geen kwaad kon, maar mijn afdelingshoofd zei dat het advies is om vanaf 30 weken zoiezo geen nachtdiensten meer te werken, dus ik ben maar gestopt.

4 jaar geleden

Ik werk ook in de zorg en wilde zo lang het ging ook nachtdiensten draaien. Ben vandaag 24 weken zwanger. Tot vorige week draaide ik er nog 2 achter elkaar. Maar door het overdag niet meer kunnen slapen en vooral moeite hebben met de 2e nacht heb ik aangegeven er geen 2 meer achter elkaar te willen. Over 2 weken heb ik weer 1 nachtje. Zien hoe dat gaat, als het niet meer wil stop ik er mee.

4 jaar geleden

Ik ben 21 weken en vorige week de laatste nachtdienst gedraaid. Ik werk wel ...
Ja de 1 zegt dat het geen kwaad kan en de ander verklaard een zwangere vrouw voor gek die nog nachtdiensten draait haha. Ik werk ook niet alleen nachten, ik werk vooral avonden. Het is waarschijnlijk niet bewezen dat het slecht voor jou of het kindje is....

4 jaar geleden

Reactie op DavinaR

Ik werk ook in de zorg en wilde zo lang het ging ook nachtdiensten draaien. ...
Ik heb inderdaad precies hetzelfde met het slecht kunnen slapen overdag. Gisteren uit de nacht amper geslapen.. Van 9 tot 12 uur, hierbij erg onrustig geslapen en elk uur gezien. Daarna nog van 2 tot 4 erg gespannen geslapen.. Nu klaar met de nacht en hopen dat ik nu een beetje kan slapen..