14 Reacties

één maand geleden

Uiteindelijk kiezen wat jullie het mooiste vinden. Persoonlijk hou ik echt niet van namen waarbij de uitspraak niet duidelijk is en je altijd het erbij moet zeggen of spellen. Sadie en Lilly beide super lieve namen. Willen jullie haar vernoemen of gewoon een tweede naam die je mooi vind? In het laatste geval zou ik voor Sadie Neve gaan. Dan heb je volgens mij een naam die jullie beide mooi vinden?

één maand geleden

Ik ken 2 jongens die Nev heten, uitspraak Neev. Ondanks dat jullie Neve wilde zou ik dat wel echt afraden. Dan heb je gewoon Neeeve of Nevuh, dus een andere naam is dat Sadie en Lily eindigen toch allebei op -ie klank? Elke naam die niet met de -ie begint of eindigt kan er prima achter Sadie Lea bijvoorbeeld

één maand geleden

Ik vind Neve wel leuk klinken! Misschien zorgt de spelling Neave voor minder verwarring? (Zoals Maeve, maar dan met een N)

één maand geleden

Ik vind Neve heel leuk bij Sadie passen. Sadie Neve

één maand geleden

Reactie op xxTessa

Ik ken 2 jongens die Nev heten, uitspraak Neev. Ondanks dat jullie Neve wi ...
Ja ik bedoel de tweede naam die inderdaad dan niet met de ie eindigt. Nev vind ik dan persoonlijk in uitspraak Nèv. Het is maar net wat ouders natuurlijk in gedachten hebben

één maand geleden

Reactie op Mueslireep

Ja ik bedoel de tweede naam die inderdaad dan niet met de ie eindigt. Nev v ...
Nev = Nief (dus Neev op zijn engels uitgesproken) Hoe willen jullie Neve dan uitspreken?

één maand geleden

Reactie op xxTessa

Nev = Nief (dus Neev op zijn engels uitgesproken) Hoe willen jullie Neve d ...
We hebben veel Engelse sprekende vrienden en die geven aan dat Nev sneller uitgesproken wordt als Nèv. Er zijn natuurlijk uitzonderingen en het is maar net hoe ouders het in gedachten hebben met uitspraak :). Neve, of eigenlijk in het Iers 'Niamh' in spelling, spreek je uit als Nieeef <-- in Nederlandse fonetiek zo opgeschreven.

één maand geleden

Reactie op Sonnies

Ik vind Neve wel leuk klinken! Misschien zorgt de spelling Neave voor minde ...
Eens!

één maand geleden

Lily

één maand geleden

Sadie en Lily zijn prachtig 😍 Bij Neve denk ik vooral aan Catfish, die presentator van die show op MTV. Maar ook die is origineel…. Succes met de laatste loodjes

één maand geleden

Reactie op Laura_Yamilla

Sadie en Lily zijn prachtig 😍 Bij Neve denk ik vooral aan Catfish, die pre ...
Ja ik ook, maar dat is wel een knappe man 🤭

één maand geleden

Sadie ❤️

één maand geleden

Reactie op Mueslireep

We hebben veel Engelse sprekende vrienden en die geven aan dat Nev sneller ...
Ik vind Neve mooi en ik zou het ook op de Engelse/Ierse manier uitspreken (Neve Campbell, anyone?). De vraag is vooral of je het storend vindt om mensen te moeten verbeteren als ze er toch Nee-vuh (op zn Nederlands) van maken. Ik zou Nev overigens inderdaad als Nèv/Nef hebben uitgesproken.

één maand geleden

Ik las in mn hoofd ook neevuh haha, lijkt me inderdaad iets wat je moet bepalen: of je het corrigeren ziet zitten want ik denk wel dat veel mensen het verkeerd zullen uitspreken. Ik vind zelf Lily heel lief maar die is niet jullie favo begrijp ik.