43 reacties

8 dagen geleden

Nee niet doen maar dat is mijn ervaring. Mijn man en zijn broer hebben dezelfde voorletter en dat was altijd gedoe met de post. Sommige post is niet geschikt voor andersmans ogen. We wonen nu ook in dezelfde straat. En de grootste fout was toch wel dat onze keuken bij mijn zwanger was geleverd. De namen waren door elkaar gehaald. Medische afspraken zullen niet zo snel een probleem worden aangezien dat vaak ook geboortedatum of bsn gaat.

8 dagen geleden

Ik zou het niet doen. M'n zus, moeder en ikzelf hebben dezelfde voorletter. Super irritant (vooral met de post), maar het is bijvoorbeeld ook meedere keren voorgekomen dat we elkaars medicijnen meekregen bij de apotheek (in onze gevallen nooit bijzondere dingen, maar dat soort dingen kunnen wel vervelend uitpakken).

8 dagen geleden

Hebben wij wel gedaan, geen seconde over nagedacht of dat ‘handig’ is eigenlijk

8 dagen geleden

Ik vind het wel een verschil of het twee zussen met dezelfde voorletters zijn of een broer en een zus. Broer/zus vind ik wel kunnen. Als je post krijgt waar je voorletter gebruikt wordt ipv je volledige naam dan gebruiken ze ook wel meneer of mevrouw...

8 dagen geleden

Hier ook twee kinderen met dezelfde voorletter, geen spijt van gehad! In medische situaties wordt altijd eerst om geboortedatum gevraagd en post… ik gok dat als dat over een jaar of 10-15 als het relevant voor ze wordt alles digitaal is.

8 dagen geleden

Ik ervaar het ook als niet handig. Mijn vriend ook niet, het gaat echt nog wel eens fout met post, apotheken etc.

8 dagen geleden

Nee niet doen. Mijn vader heeft dezelfde voorletter als mijn voorletter. En ik heb er 3, zelfs dan gaat het regelmatig Woonverzekering werden door elkaar gehaald . Bij de apotheek gaat het regelmatig fout. Nu we weer in zelfde dorp wonen werden bij de verhuizing regelmatig adressen samengevoegd. Waardoor ik bij verschillende instanties opeens weer thuis woonde. Echt heel irritant.

8 dagen geleden

Reactie op mars90

Hier ook twee kinderen met dezelfde voorletter, geen spijt van gehad! In me ...
Ik ervaar de problemen juist de laatste jaren nu alles steeds meer digitaal wordt.

8 dagen geleden

Reactie op MeisjeEmmen1986

Nee niet doen. Mijn vader heeft dezelfde voorletter als mijn voorletter. En ...
Ja dit!

8 dagen geleden

zeker niet doen! Op mijn werk is dit mega irritant als klanten dat hebben

8 dagen geleden

Ik, mijn zus en broertje hebben dezelfde voorletter. Mijn advies: niet doen 😀 . Grappig bedacht, maar merk dat het echt niet praktisch is (met name post/mail.

8 dagen geleden

Mijn broer en ik hebben dezelfde voorletters. Met post was het soms dat ik de verkeerde envelop open maakte, maar tegenwoordig is de hoeveelheid niet te vergelijken met vroeger. Ik heb het overigens nooit als irritant ervaren, want wij wisten niet beter. In medische gevallen was het altijd vragen om geboortedatum, dus ook nooit problemen mee gehad.

8 dagen geleden

Mijn man en zijn broer hebben daar gedoe mee gehad bij de woningbouw, was per ongeluk de verkeerde broer ingeschreven in het huis. Ik zou het dus niet doen.

8 dagen geleden

Mijn broer en ik hebben dezelfde voor letter en maar 1 naam. Het was altijd verwarrend voor wie de post was. Mijn advies: niet doen, is super onhandig.

8 dagen geleden

Reactie op Sassiefras

Ik vind het wel een verschil of het twee zussen met dezelfde voorletters zi ...
Bij is het mijn broer en ik en post werd meestal gestuurd naar meneer of mevrouw… Dus dat hielp niet, we waren regelmatig aan het zoeken naar welke rekening afschriften van wie was enz.

8 dagen geleden

Nou ik heb hier dus helemaal niet bij stil gestaan.... Althans het was niet bewust. Totdat ik dus met sinterklaas twee keer de chocolade letter i moest zoeken! 😂 Maar qua afspraken/post geen problemen want eentje heeft een naam meer 👍🏼

8 dagen geleden

Reactie op Rolini

Nou ik heb hier dus helemaal niet bij stil gestaan.... Althans het was niet ...
Oh lees nu dat je dat niet wilt ... 🫣 Ik heb niks gezegd 🙃

7 dagen geleden

Wij doen dat dus echt absoluut niet. Ik heb hier vroeger zoveel last mee gehad. Altijd hadden wij elkaars post te pakken. Nu is veel digitaal maar dan nog. Bankpost, belastingdienst onze bekeuringen, school post van mijn broertjes (ik zat op een andere school dus daar kwam ik wel mee weg) Niets bleef geheim want de eerste bij de post scheurde alles open. En verraade je dan bij de rest. (Geen leuk gezin en jeugd gehad) Zo wist iedereen wie wat op de bank had staan en zo kon ik dat altijd weer afgeven bij mijn ouders 😔. Hoe hard je gereden had. Mijn broertje die gedronken had tijdens het rijden en beboet was. Mijn broertjes onderling als er weer 1 geschorst was. Mijn sollicitaties en afwijzingen waar dan mee gespot werd of waar ik belachelijk om gemaakt werd. Vooral toen ik aangenomen was bij de marine wat niet mocht van mijn ouders. Dat had ik in het geheim proberen te doen om weg te komen van huis. Ook hebben we verzekeringen van onze brommers en auto door elkaar gehad ondanks geboortejaar. Maar het was te lastig 3 dezelfde letters op 1 adres dus alle 3 een andere verzekeraar geregeld. En zelfs heb ik op een gegeven moment toen ik uit huis was post van mijn broertje bij mij thuis gehad van de belastingdienst. We weten nog steeds niet hoe. Heeft 3 jaar geduurd voor dat was opgelost. Tegenwoordig gaat veel digitaal maar dan nog. Met alles van vroeger wij hadden alle 3 de voorletter m en ook geen 2de naam. Hebben elkaar de kop wel bijna ingeslagen als er weer eens wat van een ander open gemaakt was en vooral ik weer verraden werd. Hier in huis krijgt helemaal niemand dezelfde voorletter.

7 dagen geleden

Reactie op Sassiefras

Ik vind het wel een verschil of het twee zussen met dezelfde voorletters zi ...
Nee dat geeft geen verschil

7 dagen geleden

Ik blijf het persoonlijk echt vreemd vinden dat bij jullie de post en blijkbaar ook afspraken bij tandarts en dergelijke met initialen werkt ipv de volledige naam. Ik lees hier ook dat er soms fouten gebeuren bij de apotheek, hoe kan dat? Maar ik zou me er niet door laten tegenhouden in mijn keuze. Als jullie die naam willen, zeker doen. Zoveel post krijg je nu ook weer niet en zeker niet als kind. Ik zou zeggen gewoon doen!