3 Reacties

4 jaar geleden

Altijd moeilijk, maar je noemt zelf al genoeg redenen waarom het verstandig is om het ‘vroeg’ te vertellen. Uiteindelijk moet je het toch vertellen en dan zit je nog steeds met het feit dat je geen vast contract hebt, dat verander je niet met wachten (tenzij je echt op een bepaald punt dichtbij zit waar je wel een vast contract krijgt?) Ik heb het met zo’n 13 weken verteld. Had het wellicht iets eerder verteld, maad mijn leidinggevende was 4/5 weken afwezig. Op dat moment had ik ook geen vast contract en tijdens mijn zwangerschap - net voor mijn verlof - een vast contract gekregen. Ik had gewoon gevraagd of ‘ie even tijd had om te praten en niet te veel omheen gedraaid in het gesprek. Succes!!

4 jaar geleden

Ik heb het zelf met 6 weken verteld omdat ik er heel ziek van ben. Ze reageerde positief, vandaag een gesprek (8+5 ) weken om te kijken of ze iets voor mij kunnen beteken, hier kwam mijn baas zelf mee. Ik zou het zeker vertellen, als het een goede werkgever is denken ze met je mee, plus je hebt gewoon rechten als je zwanger bent waar ze niet onderuit kunnen. Succes

4 jaar geleden

Allereerst, gefeliciteerd! Ik werk in de zorg en ben 6.5 wk zwanger. Toevallig heb ik het gisteren ook verteld op het werk. Dit omdat wij een zware patiënten populatie hebben op dit moment. Ook hebben wij een aantal besmettingen, isolatie kamers, waar ik niet naar binnen wil op dit moment. Op het werk reageerde ze enorm enthousiast voor ons. Hiervoor heb ik het met mijn man overlegd en hij zei ook, het is op dit moment veelte belangrijk om het dus wel te vertellen. Alles in het belang voor ons kindje. Ik had het ook liever pas na de termijn echo verteld, maar goed. Ik moet zeggen dat het wel een hele opluchting was nu ik het heb gezegd op het werk.