17 Reacties
3 jaar geleden
Ook erg misselijk geweest, en inderdaad, je baby is nog zo klein, die pakt wat hij nodig heeft uit jouw reserves. Niet te druk om maken dus! Het is vooral voor jezelf/je eigen energie belangrijk dat je wel blijft eten, en wat het dan is maakt nu niet zo heel veel uit. Tuurlijk, als het gezond voedsel is dan is dat mooi meegenomen, maar hopelijk gaat je misselijkheid ook weer over en kun je dan gewoon lekker weer groenten gaan eten 😊
Ik heb het eerste trimester overleefd op witte bolletjes met knakworst 🤷🏻♀️
3 jaar geleden
Bij mij werd het vanzelf beter na ongeveer 13/14 weken en nu eet en lust ik alles weer. Daarvoor kreeg ik alleen brood weg, kreeg geen hap warm avond eten door me keel en normaal drink ik elke dag verse groentesap, alleen al bij die gedachte ging ik over me nek. Heb echt geleefd op brood brood brood.
Maak je niet druk, komt vanzelf wel.
3 jaar geleden
Ik had / heb dit ook! Bij mijn eerste ongezond gegeten. Veel friet, tompoucen, pizza, tosti’s, etc. Eigenlijk was alles ‘geel’. Ohja en brood. Ik forceerde mezelf wel om fruit te eten en smoothies en soepen hielpen me ook. En natuurlijk een goede zwangerschapsvitamine. Nu bij mijn tweede had ik mezelf voorgenomen gezonder te gaan eten maar het lukt me gewoon niet. Ik zit nu in het tweede trimester en rauwkost lukt nu goed. Maar verder 🤢 vooral veel brood, pasta, etc. Verse tomaten- en groentesoep lukken ook dus dat probeer ik vaak te maken! Ons zoontje is kerngezond 🥰 ik heb hem 16 maanden bv gegeven dus dan compenseert weer, haha.
3 jaar geleden
Vervelend dat je zo misselijk bent! Ik vind zelf gezond en gevarieerd eten ook heel belangrijk maar tijdens de weken dat ik erg misselijk was heb ik hier iets minder naar gekeken. Ik kon gelukkig wel wat groente enz eten maar bladgroente ofzo kon ik ook niet zien. Misschien zijn er soorten groente die je wel kan hebben zoals bietjes, tomaten, pompoen, avocado? In plaats van de sla's en de broccoli's?
Waarschijnlijk is de misselijk en de weerzin tegen bepaalde soorten eten over een paar weken al een heel stuk minder dus ik zou me proberen hier nu niet te druk over te maken. Als je nu iets niet binnen kan houden kun je daar toch niks aan veranderen.
3 jaar geleden
Ik heb tijdens mijn zwangerschap amper fruit gehad en vooral veel groente gemaakt als in pasta’s en rijst gerechten. Kwark/yoghurt kreeg ik ook echt niet weg. Heb het naast me neer gelegd omdat het mentaal echt een ding werd. Probeerde te letten op de porties en te verdelen over de dag. Mijn verloskundige zei dat ik zeker niet de enige was die qua eten niet alles kon verdragen. Na de bevalling at ik meteen weer alles… was echt door de zwangerschap.
3 jaar geleden
Herkenbaar! 'gewoon' avondeten gaat er hier ook niet meer in, inderdaad een afkeer van groenten, bijna al het vlees en veel dat hartig is. Een wit broodje/cracker met hummus gaat nog af en toe, dan voelt die hummus nog een beetje gezond ;) En verder eet ik ontzettend veel fruit en gaat een fruit smoothie met spinazie nog wel, omdat ik dan zoveel fruit doe in verhouding dat ik de spinazie niet proef. Dat stelt ook niet veel voor qua groenten maar geeft me het idee dat ik toch nog iets probeer. Je vitamine voorraad is natuurlijk niet ineens 0 als je een paar weken 'slecht' eet! Dus ik probeer me ook niet teveel druk te maken en gewoon te eten wat ik kan, herken je gevoelens alleen dus zeker wel! Overigens ook een week gehad dat ik zoooveel trek had in kaas en zo een half doosje kaasblokjes kon opeten, terwijl dat toch ook hartig is, het zwangere lichaam is maar vreemd!
3 jaar geleden
Ik heb mijn hele zwangerschap veel te ongezond gegeten terwijl ik ervoor gezond at. Maar ik had alleen maar zin in junkfood en snoep. Mijn zoon is als een kerngezonde jongen geboren van 3500 gram dus hij heeft er wel van kunnen groeien. Het is niet bewust mijn keuze geweest om zo te eten en voelde me vaak ook schuldig maar je kindje haalt wel de voedingsstoffen uit je die hij nodig heeft.
Toen mijn zoon geboren was ben ik weer mijn gezonde oude patroon gaan oppakken. Ik denk dat dat meer telt. Je kind ziet jou namelijk als je voorbeeld en een voedingspatroon is aangeleerd
3 jaar geleden
Ik at voor mijn zwangerschap echt alleen maar groente (geen fruit) en eigenlijk alles wat super gezond was (ik snoepte nooit, at geen vette dingen enz)
En ik at geen koolhydraten en geen vlees.
Nou in mijn zwangerschap heb ik naar alles een afkeer gekregen wat ik wel at, zoals groente, maar kreeg ik wel intense trek in aardappelen en pasta, rijst,brood.
En ik kon alleen maar aan vlees denken.
Ik heb volgensmij vanaf week 6 geen stuk groente meer gehad.
Toen mijn zoontje eenmaal geboren was ben ik weer terug in mijn oude patroon gekomen.
Raar dat het zo werkt ook eigenlijk haha
3 jaar geleden
Herkenbaar, de eerste weken leefde ik op winegums, cola en crackers en ook had ik trek in dingen die ik normaal nooit eet, zoals worstenbrood en rundvleesslaatjes. Inmiddels is de misselijkheid zo goed als weg (21 weken nu) en eet ik weer het liefst gezond met groentes en salades. Waar je trek in hebt kan nog veranderen. Mijn verloskundige gaf toen ik zo misselijk was aan dat ik gewoon moest eten waar ik trek in had en dat gezond eten wel komt wanneer de misselijkheid minder is. Bij de eerste ook zo gedaan en een gezonde jongen gekregen.
3 jaar geleden
Gaan koude groenten ook niet? Ik ben inmiddels 31 weken maar nog steeds misselijk als ik de groentenafdeling binnen loop en ook warm eten blijft een probleem. Slecht eten gaat daarentegen inderdaad meestal prima.
Ik heb me erbij neergelegd. Probeer zo gezond mogelijk te eten en dus regelmatig koude groenten ipv warm, dat helpt wel.
3 jaar geleden
Ik heb dit ook erg gehad dat ik heel veel groente niet kon hebben. Ben de eerste periode door de misselijkheid ook 4 kg afgevallen.
Wat belangrijk is is om te blijven voelen wat je wilt eten en lukt. Kindje gaat vanaf 18 weken in de buik smaken proeven. Tot die tijd is het proberen wat lukt en vooral niet te druk maken.
Met het beperkte eten wat ik deed ging naar 14 weken beter en eet nog steeds beperkt groente maar fruit ed lukt wel. Dus kijk vooral daarna wat er wel goed gaat.
3 jaar geleden
Dat stukje tekst op de Nutricia website is weer een typisch gevalletje van de zwangere schuldig laten voelen. Dat doen ze niet bewust maar voor mijn gevoel geeft heel veel van de info ‘out there’ veel vrouwen een schuldig gevoel en ik denk dat dat op zijn eigen manier heel schadelijk kan zijn en ik vraag mij af of de experts zich hier bewust van zijn. Laatst las ik op een andere zwangerschapsapp: ‘natuurlijk eet je alleen gezonde dingen’. Ik voelde mij direct schuldig want zit in een periode waar ik ook gewoon heel veel trek in suiker heb en dus regelmatig een gebakje naar binnen werk. Maar als snel werd ik eigenlijk een beetje boos op het stukje tekst, want ten eerste is het een aanname, ten tweede is het een onredelijke verwachting. Wordt er soms vergeten dat we ook mensen zijn? Ik zou zeggen: zit er niet teveel mee! Je doet het hartstikke goed, probeer wanneer het kan de gezonde dingen binnen te krijgen en als het echt even niet lukt, dan lukt het even niet en het zal dan echt niet direct zo zijn dat jouw kind hier later allemaal problemen door zal ervaren.
3 jaar geleden
Ik kon rauwkost echt niet hebben en ook ietsje minder groente dan normaal. Paprika, tomaat, courgette, aubergine gingen bij mij echt nog wel goed, soms gingen doperwtjes er ook lekker in. Heb ergens ook eventjes 2 weken afkeer gehad van wortel. Gemengde groenten ging nog het best, van geen enkele groente teveel... En mijn eiwitten haalde ik vooral uit feta/saladekaas en mozzarella. Kip ging bij mij nog wel goed, varken ook, maar rund wat minder, al helemaal in combinatie met knoflook.
Qua fruit at ik voor de zwangerschap elke dag een appel, moet er nu met 20 weken nog steeds niet aan denken. Net rijpe bananen (nog geen bruin) gingen bij mij een tijdje heel goed, ook in de misselijke periode . Nu gaan aardbei en kiwi wel weer.
Maar misschien door de groente en fruit afdeling van de supermarkt lopen en kijken wat je denkt dat je wel weg krijgt?
Voordat ik wat "veilig voedsel" achter de hand had, heeft me dat enorm geholpen.
3 jaar geleden
Dit is zo'n nare periode. Ik heb de eerste 3 maanden geleefd op witte bolletjes kaas, kaasblokjes en pizza. Dat mijn dochter niet op een kaasblokje lijkt, is me een raadsel 🤷🏼♀️.
Pas na week 28 kon ik weer 'normaal' eten verdragen en zelfs dat beperkt (oke, ongezond verdroeg ik ook slecht. Al het eten in het algemeen 😅). Ik zat pas na week 16 boven mijn startgewicht en alsnog 19kg aangekomen, ondanks 9 maanden misselijk en dagelijks spugen.
Probeer vooral te eten wat binnenblijft, dat is nu het allerbelangrijkste! In de meeste zwangerschappen gaat de misselijkheid in je tweede trimester weg en kun je weer meer eten.
Kleine tip, mocht je dit nog niet geprobeerd hebben: koude groenten bleven hier beter binnen dan een warme hap. Kotsmisselijk van warme worteltjes, maar koude wortels kon ik wel redelijk hebben. Wie weet heb je er wat aan. Sowieso succes, hopelijk wordt het snel beter voor je! 🍀
3 jaar geleden
Maak je alsjeblieft geen zorgen. Je kindje pakt echt wat het nodig heeft in de eerste periode. Mijn kindje heeft in de eerste tien weken wel 10 kilo van mij afgesnoept. Artsen hadden geen zorgen om de baby maar alleen om mij. Ik heb weken niet meer dan een bakje chips en wat popcorn gegeten en kreeg dit ook mee als advies van de gynaecoloog. De overige maanden heb ik geleefd/leef ik op letterlijk witbrood met cocosbrood en kaas. Mijn kindje (nu 35 weken) lijkt het er goed op te doen en ze groeit goed. Wel is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen iedere dag.














