13 Reacties

4 jaar geleden

Hier ook eiwitten in de urine maar bij mij is 2 weken geleden vast gesteld dat ik zwangerschaps vergiftiging heb. Heb dagen dat ik ook buikpijn heb maar meer een strak bandgevoel op me bovenbuik en heb meerdere klachten erbij. weet niet of je verder klachten heb ? Spannend dat je op de uitslag moet wachten hopen op goed nieuws voor je!. Ik ben trouwens nu 36.5 weken en de kleine wordt zowiezo gehaald met 39 weken

4 jaar geleden

Reactie op WendyLucianolLotfi

Hier ook eiwitten in de urine maar bij mij is 2 weken geleden vast gesteld ...
Ik had gisteren wel pijn boven mijn buik. Eerder was het altijd onder. En afgelopen weken af en toe dagen hoofdpijn en veel moe. Als ik te veel heb gedaan op een dag wordt de pijn in mijn buik vaak erger. Hoe hebben ze bij jou zwangerschapsvergiftiging vastgesteld? Had je ook last van een te hoge bloeddruk? Want bij mij is mijn bloeddruk eerder te laag dan te hoog, althans afgelopen week. Spannend hoor. Moet je nu ook dingen aanpassen doordat je zwangerschapsvergiftiging hebt?

4 jaar geleden

Reactie op FloortjeSophie

Ik had gisteren wel pijn boven mijn buik. Eerder was het altijd onder. En a ...
Jaa ik had een hoge bloeddruk en het gevoel dat ik flauwviel en geen lucht meer kreeg , tintelingen in me handen en voeten en wazig zien heb daar regelmatig last van ben heel moe en veel hoofdpijn ze zijn er toen achter gekomen omdat ik dat gevoel heel erg kreeg en me bloeddruk te hoog was was ik door gestuurd naar het ziekenhuis en na allerlei onderzoeken en een dag opgenomen te zijn kreeg ik dat te horen. Nee niet aanpassen alleen rustig aan doen heb de afgelopen dagen er best veel last van gehad en zou het vandaag afwachten anders weer terug naar het zhuis bij de ene vrouw kan het snel gaan en bij de ander niet. ( ziek worden ) het is idd spannend wat kan best gevaarlijk zijn had ik begrepen en gelezen er over dus hou het zelf goed in de gaten.

4 jaar geleden

Reactie op WendyLucianolLotfi

Jaa ik had een hoge bloeddruk en het gevoel dat ik flauwviel en geen lucht ...
Dankjewel voor het delen van je ervaring. Morgen krijg is hopelijk bericht en tot die tijd maar niet te druk maken. Helaas is dat nu wel wat lastig omdat ik wel wat herken in de kwaaltjes die jij aan geeft. Voor jou heel veel succes de laatste weekjes, hopelijk blijft het onder controle en krijg je niet te veel last. 😊

4 jaar geleden

Ik had buikpijn en dacht aan blaasontsteking. Daarom urine afgegeven en daar bleek eiwit in. Bloeddruk gemeten en die was goed dus kans op zwangerschapsvergiftiging klein. Assistente wist niet wat ze moest en zou met de huisarts overleggen. Daar kreeg ik stress van. Smiddags belde de verloskundige mij dus ik schrok me rot en die gaf aan dat de assistente geen paniek had mogen zaaien obv een paar stukjes eiwit. Ze vroeg me hoe ik de urine had opgevangen. Ja gewoon smorgens bij het plassen in een bakje. Blijkt dat het ‘schone urine’ moet zijn, dus eerst douchen, dan beetje plassen tot halverwege en dan even vasthouden. Dan in bakje plassen en de rest uitplassen in de pot. Dan is de urine ‘schoon’. Doe je dat niet, dan kan er afscheiding oid bij de urine zitten en daar zit eiwit in. Geen reden tot paniek dus. Ik dacht pfffff dat zou een assistente toch moeten weten 😱. Maar gelukkig niks aan de hand.

4 jaar geleden

Reactie op Josanneke2020

Ik had buikpijn en dacht aan blaasontsteking. Daarom urine afgegeven en daa ...
Jeetje dat is inderdaad wel schrikken. Ik heb nu 2x urine ingeleverd. 1e keer was overdag omdat ik toen afspraak had bij de huisarts en moest dus toen even urine laten testen. Toen gaf hij aan dat er eiwitten (en ontstekingswaarde) in de urine zat. Ik moest de volgende ochtend dus weer urine inleveren wat ze op de kweek zouden zetten om het uit te zoeken. Op die uitslag wacht ik dus nog steeds. Bloeddruk was tot zo ver nog iedere keer goed bij de verloskundige, alleen heb ik wel vaak last van mijn buik. Afgelopen dagen ook meer bovenin bij de buik. Dus daarom wel wat ongerust. Ik hoop dat er niks uit komt, maar dit is wel goed om even te weten! Je zou inderdaad denken dat ze dat wel moeten weten... Bedankt voor het delen van je verhaal in ieder geval.

4 jaar geleden

Reactie op FloortjeSophie

Jeetje dat is inderdaad wel schrikken. Ik heb nu 2x urine ingeleverd. 1e ...
Sterkte ermee! Niet te druk maken, komt vast goed. En als je bloeddruk goed is, is de kans op zw-vergiftiging heel klein

4 jaar geleden

Ik had inderdaad ook eiwitten in de urine, bleek ook vals alarm en inderdaad wat josanneke zegt kon het afscheiding zijn vermengd in de urine. Zou me ook niet al te druk maken :)

4 jaar geleden

Ik heb ook enorm veel eiwit in urine, geen ontstekingen verder en bloeddruk perfect. Ik heb ook enorme buikpijn en rugpijn en mag het ziekenhuis niet verlaten tot er duidelijkheid is. Baby is gelukkig helemaal oke!

4 jaar geleden

Hoe gaat het nu met je ? En al de uitslag gekregen ?

4 jaar geleden

Reactie op WendyLucianolLotfi

Hoe gaat het nu met je ? En al de uitslag gekregen ?
Ik heb inmiddels de uitslag gekregen. Huisarts deed heel vaag over de test, ik had geen blaasontsteking (maar dit wist ik al), wel zaten er nog ontstekingswaarde en eiwitten in mijn urine. Ook kon ze zien dat er witte bloedcellen in mijn urine zat. Maar wat ik er mee moest dat wist ze niet. Heel raar. Dus heb de verloskundige maar gebeld want ik werd er niet echt rustig van. De verloskundig zei dat de huisarts er geen verstand van had en dat ik mij geen zorgen moest maken. Ik moet vrijdag nog wel heen on bloeddruk te meten. Maar al met al weet ik eigenlijk niet heel veel meer. 😕

4 jaar geleden

Reactie op DNV

Ik heb ook enorm veel eiwit in urine, geen ontstekingen verder en bloeddruk ...
Diana123 heb jij al meer duidelijkheid?? Sterkte in ieder geval!

4 jaar geleden

Reactie op FloortjeSophie

Diana123 heb jij al meer duidelijkheid?? Sterkte in ieder geval!
Ik mocht gelukkig 2 dagen geleden naar huis, waarom ik eiwit verlies is nog steeds een raadsel. Wel ben ik medisch geworden en loop nu bij het ziekenhuis i.p.v. verloskundige, Moet morgen weer op controle komen. Heb ook stuwing in de nieren wat veel pijn veroorzaakt maar met de baby is gelukkig alles goed!