17 Reacties
4 jaar geleden
ZwangerHap downloaden en kijken wat je mag. Vooral oppassen met rauwe vis en roofvis en rauw vlees zoals hammetjes enzo. Qua vis mag je helaas bijna niks meer.
4 jaar geleden
Reactie op Sophie1989
ZwangerHap downloaden en kijken wat je mag. Vooral oppassen met rauwe vis e ...
Dankjewel Sophie. Ik vind de ZwangerHap app dus niet duidelijk genoeg. Bij heel veel punten twijfel ik. Want als vis goed verhit is (in bijv paella of op pizza) mag het dan wel? 🤔
4 jaar geleden
Reactie op DDbaby2022
Dankjewel Sophie. Ik vind de ZwangerHap app dus niet duidelijk genoeg. Bij ...
Volgens mij zit in paella vaak garnalen en dat mag je sinds kort ook niet meer omdat er teveel kwik in zit (dacht ik). Dus bepaalde vissoorten moet je helaas sowieso uitsluiten. Op een pizza zou ik altijd wel zeggen dat het goed verhit is maar ik ben in het buitenland toch wel iets voorzichtiger.
4 jaar geleden
Ik zou vooral veel afwisselen met vis, vlees en vega.
Zeker met vis. Zodat je met die vissoorten niet teveel rommel binnen krijgt. En misschien de roofvissen laten staan. Lekker sardientjes eten. Dat mag toch wel?
Ik zou zelf nog wel wat garnalen uit de paella vissen denk ik. Maar dat moet ieder voor zich bepalen.
En letten op of iets goed doorbakken is. Dus die tapas met gedroogde worst en ham laten staan maar die inkvis lijkt mij geen probleem.
Ijsjes.. hmm nooit aan gedacht. Als je twijfelt is sorbet wel een goede optie misschien. Zit in ieder geval geen rauw ei in wat je bij parfait ofzo wel hebt. Het is natuurlijk lastig inschatten of het een goede ijszaak is of niet.
Vroeger aten ze ook vanalles en het wordt steeds strikter. Ik zou alles goed doseren en geen overvloed eten aan vis.
Met tapas heb je ook frittata. Daar zit vaak chorizo in, kun je rauw niet eten denk ik maar zo gebakken weer wel.
Heerlijk hoor op vakantie. Gezond verstand gebruiken en thuis weer strikter eten zou ik persoonlijk doen.
Zou ook wel letten bij de tapas als ze op de bar staan of het niet te lang in de hitte en ongekoeld staat.
En bij de kazen goed vragen of het rauwmelks is. Maar dat is best een logische denk ik 😅
Krijg er helemaal trek van.
Sorry dat ik je niet echt advies kan geven maar wel een heel verhaal typ over hoe ik t aan zou pakken. Heel wetenschappelijk onderbouwd is dat natuurlijk niet ;)
4 jaar geleden
Laat je vantevoren testen op toxoplasmose is mijn tip! Dan kun je beperkt de hammetjes en zo wel eten als het al gehad hebt. En een paar keer garnalen kan prima.
4 jaar geleden
Je kan toch gewoon aangeven dat je zwanger bent? Dan kunnen ze er rekening mee houden. Zelfde als in NL
4 jaar geleden
Reactie op DDbaby2022
Dankjewel Sophie. Ik vind de ZwangerHap app dus niet duidelijk genoeg. Bij ...
Nee. Garnalen en inktvisringen mag je bijv niet, ook niet als het verhit is. Tonijn mag geen enkele vorm (ook geen tonijnsalade) en de rest staat ook in de ZwangerHap. Ik check echt heel vaak die app en als iets niet duidelijk is, dan maar voor de zekerheid niet eten.
4 jaar geleden
Reactie op Lariesadelfgoew
Je kan toch gewoon aangeven dat je zwanger bent? Dan kunnen ze er rekening ...
Spanje heeft hele andere normen 🤣🤣
4 jaar geleden
Ik let tijdens vakanties vooral op hygiëne.
Dus alles moet goed gewassen worden, geen ijs aan kant van de weg.
Ik eet bij bijzondere gelegenheden wel bepaalde vis soorten.
Het advies over garnalen en tonijn is vrij recent.
Wanneer dit goed verhit is durf ik dit aan, en eet ik dit dus wel.
Mijn twee eerdere zwangerschappen at ik dit ook aangezien dit advies toen nog niet eens bestond.
Fijne vakantie!
4 jaar geleden
Hoi!! Ik weet niet waar je heen gaat, maar ik woon al 10 jaar op Gran Canaria en heb hier ook mn beide zwangerschappen beleefd hihi. Over het algemeen in de toeristische delen van het eiland kun je altijd verschillende soorten paella bestellen. Je hebt ook vlees paella en groente paella, dus hoeft niet persee gelijk iets met vis te zijn. Tapas bestel je los, dus kun je ook zelf even goed kijken. Enige waar ik op zou letten in chorizo, als die gebakken is mag het.. rauw niet. Ook geen serrano ham eten. Gefrituurde inktvisringen weet ik niet of dat je doelt op Calamaris? Want hier mogen we die gefrituurd wel gewoon eten. Qua ijsjes heb ik nooit gehoord dst je iets niet zou mogen. 🤪 Overigens hier zijn wel wat dingen anders dan in NL, hier mag ik bijv 1x per week wel tonijn eten uit blik. Maargoed dat is natuurlijk elk land met eigen manieren, gewoonte en kennis. En daarnaast waar jij je fijn bij voelt. ☺️ En als je ergens vlees besteld bestel je m gewoon well done (bien hecho) zodat je zeker weet dat die niet rood komt. 👏🏼 Fijne vakantie!
4 jaar geleden
Dankjewel voor al jullie antwoorden. Zo zie je maar dat iedereen toch iets anders met de 'regels' om gaat. Stelt me in iedergeval al meer gerust!
4 jaar geleden
Reactie op Lariesadelfgoew
Je kan toch gewoon aangeven dat je zwanger bent? Dan kunnen ze er rekening ...
Tsja, dat vind ik dus een lastige. Houden zij de zelfde normen aan als in NL? Weet niet of het terecht is, maar heb het idee dat het bij ons allemaal nog net wat strikter is.
4 jaar geleden
Reactie op Kleintje32
Spanje heeft hele andere normen 🤣🤣
Ik woon in Spanje. Zelf nog geen zwangerschap gehad hier, maar mensen om me heen wel en die konden prima uit eten en het gewoon even aangeven dat ze zwanger zijn. Maar verschilt misschien per gebied, ik woon niet in toeristisch gebied. Persoonlijk zou ik gewoon goed kijken wat je besteld en het er voor de zekerheid even bij vermelden. Andere normen betekent niet dat ze je express in gevaar willen brengen natuurlijk🤷♀️
4 jaar geleden
Reactie op Lariesadelfgoew
Ik woon in Spanje. Zelf nog geen zwangerschap gehad hier, maar mensen om me ...
In Spanje is (volgens mij) het advies dat je wél tonijn, calamaris en garnalen mag. Terwijl in Nederland het advies is om deze vissoorten niet te eten. Ze zullen ongetwijfeld het beste met je voor hebben maar ook in Nederland is restaurantpersoneel vaak niet goed op de hoogte van wat je wel en niet mag. In Spanje zijn de voorschriften ook nog eens minder streng. Ik zou dus zeker zelf checken wat veilig is en het niet af laten hangen van een Spaanse ober..
4 jaar geleden
In Spanje is (volgens mij) het advies dat je wél tonijn, calamaris en garna ...
Daarom zei ik al; goed kijken wat je besteld en het er even bij vermelden. Net als in NL 😉
4 jaar geleden
Ik ben dit jaar ook naar Spanje geweest. Vond het enorm lastig om te kiezen ik lus best veel maar dat mag ik nu allemaal niet. Kip wordt ik momenteel misselijk van en witvis en zalm zijn niet zo mijn ding.
Vet eten mag ik niet i.v.m. PDS. Bleef soms niks over dan een salade.. 🙃.
Paella heb ik niet op omdat dit steeds voor 2 personen was en niemand anders dat wilde eten.. en garnalen mag dan weer eigenlijk niet …
Ik vond het best een drama 😂
4 jaar geleden
Ik zou vooral veel afwisselen met vis, vlees en vega.
Zeker met vis. Zoda ...
Parfait heeft dezelfde ingrediënten als roomijs. Enkel mag het geen ijs heten omdat roomijs gedraaid gevroren wordt ☺️.
Als je roomijs laat staan zou ik parfait ook zeker laten staan.
Frittata is gemaakt van eieren. En ze raden af omelet te eten omdat een goede omelet altijd baveaux van binnen moet zijn (niet helemaal gaar) een frittata is eigelijk een grote omelet met spinazie en andere dingen ☺️.
Het is echt lastig als je zwanger bent in Spanje te genieten van de keuken 😂. Dit heb ik zelf ook ondervonden dit jaar .. ik heb bijna de gehele vakantie op salades geleefd omdat ik misselijk wordt van kip en niet vet mag eten. Ook witvis en (gare) zalm zijn niet voor mij weg gelegd😅














