11 Reacties

4 jaar geleden

Ik zou het niet doen. Zeker bij de goede Italiaan voegen ze last minute rauw ei toe. Omdat het zo last minute gaat is het ei niet 100% gaar. Daarmee heb je kans op salmonella. De kans is echt super klein maar ik heb het risico nooit genomen. Zelf maken kan natuurlijk wel - dan kun je het ei er eerder doorheen doen.

4 jaar geleden

Carbonara wordt gemaakt met pecorino en ei, dit word wel verhit maar weet niet of het voldoende is, ik zou het voor de zekerheid laten staan. Over pecorino zijn ook de meningen verdeeld

VRIEND

4 jaar geleden

Gewoon erbij vermelden dat je zwanger bent, de eidooier hoort de pastasaus te binden en dat gebeurd alleen maar op het moment dat de pasta heet genoeg is. Eidooier is gaar bij 68 Graden celsius dat is de pasta echt wel als hij de deur uitgaat anders komt hij nooit warm bij jou thuis aan. Maar gewoon even een vermelding pasta carbonara zwanger geen rauw ei en dan letten ze er echt wel op, ben zelf chef-kok en wij gaan zeer nauw om met allergieën/zwangerschappen etc.

4 jaar geleden

Mogen we aannemen dat niemand het nog weet? ;) je kan evt na het bestellen naar 'het toilet' gaan en vragen of ze het zwangerproof willen maken. Of op voorhand bellen. Ik ben proffecioneel kok van beroep en meerdere dames doen het op die manier. Je kan natuurlijk ook wat anders bestellen.... Onthoud wel dat er in keukens vaak wijn of andere alcoholische smaakmakers worden gebruikt. Ik zou er persoonlijk altijd voor kiezen om het personeel van je zwangerschap op de hoogte te stellen. En zelf ook oplettend te zijn. Ik heb op mijn vorige baby shower notabene een sandwich gehad van rauwe ham. Verts dat ik dat niet mocht en toen kreeg ik tonijn salade. Wat ook niet mag. Toen kreeg ik zachte geitenkaas en daarna heb ik het opgegeven. Extra taartje voor mij.

4 jaar geleden

De app zwangerhap ik trouwens heel fijn om te checken wat je wel en niet mag eten.

4 jaar geleden

O heerlijk k eet het wel van de happy Italy

4 jaar geleden

Rauw ei kan geen kwaad hoor. De kans dat daar Salmonella op zit is al klein en je wordt er ook niet zo snel ziek van, laat staan heel erg ziek. Het is trouwens ook geen bacterie die schadelijk is voor je ongeboren kind (in tegenstelling tot listeria).

4 jaar geleden

Reactie op Marjet2791

Mogen we aannemen dat niemand het nog weet? ;) je kan evt na het bestellen ...
Je laatste alinea.. Wat slecht! Je zou bijna aan jezelf gaan twijfelen 🤭 OT, ik neem nu iets anders. Tuurlijk is de kans klein. Dat is het met filet americain, carpaccio etc. ook.. Maar ik neem dat risico even niet. Genoeg andere lekkere dingen waarbij ik me niet druk hoef te maken ☺️ Ik ben al een lijstje aan het maken met wat ik allemaal wil eten na de bevalling... hahaha

4 jaar geleden

Je laatste alinea.. Wat slecht! Je zou bijna aan jezelf gaan twijfelen 🤭 ...
Ja echt bizar. Maargoed ik ben zelf chef geweest dus gelukkig wist ik zelf waar ik het over had. Maar goed ja je moet op blijven letten. Haha groot gelijk. Mijn man had carpaccio gehaald en uitgebreid voor me gekookt heerlijk ik heb het getroffen.

4 jaar geleden

Gister nog gewoon lekker op!!

4 jaar geleden

Ligt eraan hoe het is gemaakt. In Nederland maken ze het vaak met room (wat niet hoort) en niet met rauw ei.