17 Reacties

3 jaar geleden

Persoonlijk vond ik de suikertest niet zo vreselijk dus dat beïnvloedt vast me antwoord maar ik zou het gewoon doen. Ik vond het alleen maar fijn om het te checken.

3 jaar geleden

Ik vond de suikertest helemaal niet erg! Verschilt wel per persoon en ook per ziekenhuis. Maar ik vond het drankje niet vies en ik mocht in een kamer met een lekkere bank en 2 andere dames wachten. Vond het zelfs een gezellige ochtend haha! Bij mij hadden ze een infuusje ingebracht omdat ik moeilijk te prikken ben, waardoor bloed afnemen fluitje van een cent werd. Ik zou het wel doen.

3 jaar geleden

Ik vond de test ook meevallen. Bloedprikken, drankje drinken, boek lezen en weer bloedprikken. Ik zou het gewoon doen.

VRIEND

3 jaar geleden

Gefeliciteerd en wat fijn om te horen dat je spontaan zwanger bent geraakt van een tweede kindje! Ik heb dit gedaan voor lactose intolerantie test. Is hetzelfde verhaal. Was allemaal prima, het duurt alleen even. Boekje mee, telefoon mee en rustig blijven zitten.. kan je niet slechter van worden in ieder geval.

3 jaar geleden

Ik heb ook pcos en bij mijn eerste zwangerschap geen suikertest gehad. Nu loop ik in een ander ziekenhuis en daar doen ze het wel, omdat je een verhoogde kans hebt dan. Ik denk dat het gewoon wel fijn is om te weten of je het hebt of niet. Het is maar 1 ochtendje toch😄 Misschien komt het in mijn geval dat het nu een academisch ziekenhuis is, waar ze meer onderzoek doen ook naar pcos.

3 jaar geleden

Hier ook een ogtt moeten doen ivm hoge ligging kind. Maar zelf helemaal geen risicofactoren voor diabetes. Het viel mij ontzettend mee. Even dat drankje achterover slaan en heb daarna lekker aan m’n dekentje gehaakt.

3 jaar geleden

M’n nichtje en ik hebben allebei pcos. Net zoals jij geen klachten verder en gewoon een cyclus. Ik had geen suikerziekte tijdens m’n zwangerschap en zij wel. Ze had ook geen symptomen dat ze suiker had. Ik zou t dus gewoon doen!

3 jaar geleden

Hier ook de 2de keer spontaan zwanger binnen 2maanden en een mooie cyclus, nooit kenmerken gehad van pcos maar heb het wel eerste keer zwanger dmv clomid. Beide zwamgerschappen diabetes gehad en aardige hoeveelheden insuline moeten spuiten dus ik zou het zeer zeker doen de ogtt!

3 jaar geleden

Ik zou het wel doen. Ik heb pcos en moest ook een suikertest doen. Helaas blijk ik het ook nog te hebben. Ik ben blij dat ze nu weten dat ik het heb en dat ik extra goed in de gaten word gehouden.

3 jaar geleden

Ik zou het gewoon doen. Weet je het zeker en blijft het ook niet in je hoofd spoken. Heb de OGTT ook gedaan en vond het eigenlijk weinig bijzonders.. 🤷‍♀️

3 jaar geleden

Ik heb er voor gekozen het ondanks mijn PCOS niet te doen. Had verder namelijk niets anders wat het risico zou verhogen (bijv overgewicht) en op gebied van dieet was weinig winst meer te halen (ben zelf diëtist). Maar als ik hieronder lees dat een aantal dames het toch bleek te hebben is het misschien slim het toch wel te doen? Succes met het maken van de beslissing!

3 jaar geleden

Ik snap niet zo goed waarom je het niet zou doen? Ik heb het deze zwangerschap 2 keer gedaan ivm een hoger risico en ik doe het met liefde. Als er wel iets uit komt is het alleen Maar goed dat je het gedaan hebt toch? En het zijn twee kleine vingerprikjes en een suikerrijk drankje die je moet drinken. Het kost je alleen 3 uur van je tijd in totaal maar als dat alles is...

3 jaar geleden

Ik zou het gewoon doen. Mocht je toch wel zwangerschapssuiker hebben is het toch fijn om te weten en kan je er rekening mee houden. En als er niks aan de hand is ook goed.

3 jaar geleden

Reactie op saassje_twinmom

Ik snap niet zo goed waarom je het niet zou doen? Ik heb het deze zwangersc ...
Omdat zo een lading suiker een behoorlijke belasting voor je lijf (en dus voor je baby) is... Dat was voor mij de reden om het niet te doen. Heb overigens nog wel een paar keer mijn glucose nuchter laten prikken.

3 jaar geleden

Reactie op Swiebertje

Omdat zo een lading suiker een behoorlijke belasting voor je lijf (en dus v ...
In je dagelijkse voedingsmiddelen zitten ook suikers. Het drankje bevat 75 gram glucose. En als je lichaam naar behoren werkt dan zorgt je lichaam ervoor dat je bloedsuikerspiegel weer op een normaal niveau komt. Je bloedsuiker nuchter prikken heeft dan weinig zin lijkt me, het gaat er om wat je lichaam doet na het eten/drinken van suikers, of je het zelf kunt reguleren of dat je daar hulp bij nodig hebt (door bijv. Insuline te spuiten)

3 jaar geleden

Het is eenmalig en als je daarmee de gezondheid van jezelf en je kindje kunt bevestigen, waarom niet? Ik heb ook PCOS. Regelmatige cyclus, geen klachten, binnen 4 maanden op een natuurlijke manier zwanger van de eerste. En ik blijk zwangerschapsdiabetes te hebben, ondanks dat ik daar geen klachten door ervaar. Gelukkig is mijn suiker met mijn dagelijkse eetpatroon stabiel en is de baby niet te groot, maar ik ben blij dat ik het weet! Ik zou het mezelf achteraf nooit vergeven als blijkt dat m'n kindje nadeel had ondervonden van de keuze om niet te testen.. Better safe than sorry!

3 jaar geleden

Ik heb een afspraak gemaakt! Zie er wel tegenop, maar inderdaad beter om het maar wel te weten. Overigens is de pcos bij mij erfelijk en niet vanwege overgewicht (dan zie je diabetes het meest). Vandaar ook mijn twijfel.