21 Reacties

5 jaar geleden

Zo min mogelijk!! Ja je loopt een heel klein risico dat je er ziek van wordt, dat loop je altijd, maar als zwangere net wat meer. Maar nu gaan lopen stressen is sowieso niet goed voor de baby. Dit overkomt je maar 1 keer😉

5 jaar geleden

1x kan geen kwaad, maar zou er in het vervolg wel extra op letten!

5 jaar geleden

Je hoeft je helemaal niet zorgen te maken. De kans dat je ziek word van rauw vlees in Nederland is super super super klein. Ze raden het af omdat als je 9 maanden lang 3 keer per dag een super super super klein risico neemt het toch wel ren risico word om rekening mee te houden 😉 gewoon iets beter opletten voortaan maar no problem!

5 jaar geleden

Maak je niet te veel zorgen! Voor de volgende keer weet je het. De kans dat het vlees besmet was is heeeel klein.

5 jaar geleden

Jaah je hebt t al gegeten kan niks meer aandoen .. je gaat t toch niet uitkotsen

5 jaar geleden

Carpaccio in een restaurant kun je meestal gewoon eten, mits het diepgevroren is geweest. En carpaccio is dat want alleen diepgevroren kun je het zo dun snijden.

5 jaar geleden

Reactie op ndk

Carpaccio in een restaurant kun je meestal gewoon eten, mits het diepgevror ...
Dat het bevroren is geweest maakt echt totaal niks uit. De bacteriën worden alleen gedood als ze worden verhit en bij carpaccio wordt het niet verhit dus zijn de bacteriën niet dood.

5 jaar geleden

Reactie op 1996

Dat het bevroren is geweest maakt echt totaal niks uit. De bacteriën worden ...
Carpaccio kun je inderdaad alleen snijden als het (licht) bevroren is. Dat maakt voor bacteriën inderdaad niet uit, voor parasieten (zoals toxoplasmose) gelukkig wel. Die overleven het diepvriesproces niet. Het risico op bacteriële infectie is er wel. De kans is heel klein, maar als je buikgriep (diarree of overgeven in combinatie met koorts) krijgt, moet je direct contact opnemen met je huisarts of verloskundige.

5 jaar geleden

Carpaccio kun je inderdaad alleen snijden als het (licht) bevroren is. Dat ...
Het dood ook geen parasieten het vertraagd alleen het proces van verdubbelen

5 jaar geleden

Reactie op 1996

Het dood ook geen parasieten het vertraagd alleen het proces van verdubbele ...
Volgens het RIVM wordt de bacterie die toxoplasmose veroorzaakt gedood als een bakje filet americain gedurende 48 uur op -12 wordt ingevroren. De parasiet die toxoplasmose veroorzaakt gaat dan dood, waardoor er geen besmetting meer kan plaatsvinden. Taxomasplose wordt dus wel gedood in de diepvries. Verdere bacteriële infecties kun je zelf goed ziek van worden maar levert niet direct gevaar voor je ongeboren kind op. Ik zou me er dus niet te druk om maken!

5 jaar geleden

Reactie op Baby220

Volgens het RIVM wordt de bacterie die toxoplasmose veroorzaakt gedood als ...
Als het waar is wat je zegt wrm wordt het dan afgeraden om filet american en carpaccio te eten ? Nog naald bacteriën en parasieten gaan niet dood in de vriezer ze gaan alleen ‘slapen’. En zo snel het ondooit is gaan ze gwn weer verder.

5 jaar geleden

Reactie op 1996

Als het waar is wat je zegt wrm wordt het dan afgeraden om filet american e ...
Omdat er wel een kleine kans is op listeria/salmonella besmetting. Listeria kan gevaarlijk zijn voor de ongeboren baby, deze kans is erg klein. Dus zou me niet meteen druk maken over 1x iets verkeerds eten. Daarnaast kun je zelf wel ziek worden van bacteriën en dit is niet prettig in een zwangerschap omdat je immuunsysteem wat zwakker is. Ook weet je niet 100% zeker of iets goed is ingevroren, dus van daaruit is het goed om 1 lijn te trekken en geen rauw vlees te eten. Maar de kans dat je meteen wat oploopt van rauw vlees (helemaal als het is ingevroren, is klein)

5 jaar geleden

Er zijn nog steeds mensen die niet weten dat ze zwanger zijn, en gewoon 9 maanden alles eten en drinken/roken.. dus vooral niet druk maken om deze 1e keer:)!

5 jaar geleden

Je moet je ongeveer 0% zorgen maken. Je hebt dit nu geleerd en dat is het..niet meer doen maar je zal nog kleine foutjes maken. Maakt niet uit maar doe het zeker niet met medicatie, alcohol en roken. 😉. We zijn mensen he en jouw kind gaat hier niets van ondervinden.

5 jaar geleden

Reactie op 1996

Dat het bevroren is geweest maakt echt totaal niks uit. De bacteriën worden ...
Toxoplasmose is geen bacterie, en gaat wel degelijk dood na minimaal 48 uur diepgevroren geweest te zijn. Beetje inlezen scheelt zomaar wat roepen wat niet waar is 😉 Zelfs het RIVM meldt dit op hun site, met als voorbeeld een bakje filet American; 48 uur ingevroren en je kan er geen toxoplasmose meer door krijgen. Of invriezen iets met bacteriën doet hebben we het hier niet over; het gaat over het risico op toxoplasmose. Daarnaast heeft in NL 50% van de bevolking ooit al eens (ongemerkt) een besmetting toxoplasmose gehad en is dus inmiddels immuun. Bij het bloed prikken in je zwangerschap kan je zo vragen of ze deze test ook aankruisen op het formulier. Ben je positief, dan hoef je je sowieso geen zorgen over toxoplasmose te maken.

5 jaar geleden

Reactie op 1996

Als het waar is wat je zegt wrm wordt het dan afgeraden om filet american e ...
Tussen het veilig maken en het eten zitten handelingen en transport. Daar kan er weer een besmetting optreden of een nog aanwezige bron weer uitgroeien.

5 jaar geleden

Hoi allemaal, Een keertje kan natuurlijk gebeuren en hoeft niet meteen te betekenen dat het slecht is. Verder kan je Rauw vlees beter Even laten staan tijdens je zwangerschap. Dit vermeldt ook het rivm (met als voorbeelden carpaccio en filet americiain). https://www.rivm.nl/ziek-door-dier/risicogroepen

5 jaar geleden

Het gaat overigens niet alleen over toxoplasmose, maar ook over de listeriabacterie: https://www.24baby.nl/zwanger/gezondheid/listeria-bacterie/

4 jaar geleden

Hallo dames, Ik kon de verleiding van carpaccio niet weerstaan en heb hiervan wat gegeten, kan het heel erg veel kwaad? 😨🙊

4 jaar geleden

Reactie op Samaggy

Hallo dames, Ik kon de verleiding van carpaccio niet weerstaan en heb hier ...
Die de reacties van Roos ;)