14 Reacties

5 jaar geleden
Kan niet perse kwaad. Er zou eventueel (die kans is 1 op 10.000) salmonella in kunnen zitten. Salmonella kan voor de baby zelf geen kwaad, je kunt er alleen zelf heel ziek van worden. Maak je niet te ongerust, stress is slecht voor je baby! 😊

5 jaar geleden
Reactie op Sandrav1993
Kan niet perse kwaad. Er zou eventueel (die kans is 1 op 10.000) salmonella ...
Dankjewel voor je snelle reactie dat stelt wat gerust 😊

5 jaar geleden
Reactie op X-bloemetje
Ik lees recepten op internet waarbij er ei door slagroom gedaan word
Dat kan, maar dan is het niet meer ‘verse slagroom’, maar een basis voor mousse of bavarois bijvoorbeeld. Gewone slagroom is puur en alleen: room.

5 jaar geleden
Misschien even checken bij je vrienden wat ze bedoelen met zelfgemaakte slagroom.. wellicht bedoelen ze gewoon room (van gepasteuriseerde melk is dat) zelf opgeklopt? ( in plaats van uit de spuitbus?) lijkt me toch dat dat het is? In dat geval mag je dat gewoon100% eten als je zwanger bent.

5 jaar geleden
Reactie op Boubou
Even puur uit interesse: is er hier iemand die ei door slagroom doet? Zo ja ...
Nee, nog nooit. Nog nooit gezien ook, ook niet in de restaurants waar ik heb gewerkt. Gewoon ongezoete room met (naar wens) wat suiker erbij. Ik hoor dit voor het eerst, dat er ook ei doorheen zou kunnen. M.i ga je dan meer richting een crème of het ‘room’ wat in bijvoorbeeld een puddingbroodje zou kunnen zitten.

5 jaar geleden
Maak je geen zorgen, als er ei in zou zitten en je zou er ziek van worden, kan dit geen kwaad voor je kleintje. Salmonella is alleen voor de moeder enorm vervelend maar de kleine zal hier niets van merken 😊