14 Reacties

5 jaar geleden

Kan niet perse kwaad. Er zou eventueel (die kans is 1 op 10.000) salmonella in kunnen zitten. Salmonella kan voor de baby zelf geen kwaad, je kunt er alleen zelf heel ziek van worden. Maak je niet te ongerust, stress is slecht voor je baby! 😊

5 jaar geleden

Reactie op Sandrav1993

Kan niet perse kwaad. Er zou eventueel (die kans is 1 op 10.000) salmonella ...
Dankjewel voor je snelle reactie dat stelt wat gerust 😊

5 jaar geleden

Maak je niet meteen te veel zorgen :) , ik heb in het begin veel dingen gegeten die niet mogen. Ik hou van sushi bijv en eieren. Het KAN gevaarlijk zijn maar dr kans dat er listeria in zit is heeeeeel klein.

5 jaar geleden

In zelf geklopte slagroom zit geen ei toch? Klop heel vaak slagroom, maar heb er nog nooit ei door gedaan. Ken ook niemand anders die dat doet. Denk echt niet dat je gevaar loopt. 😊

5 jaar geleden

Reactie op Iris990

In zelf geklopte slagroom zit geen ei toch? Klop heel vaak slagroom, maar h ...
Zelfs als hier wel rauw ei door heeft gezeten is de kans echt ontzettend klein. Dus geen zorgen maken.

5 jaar geleden

Waarmee maken ze slagroom dan? Ik zou eerder aan niet gepasteuriseerde room denken bij slagroom.

5 jaar geleden

Er zit geen ei in slagroom 😂

5 jaar geleden

Ik lees recepten op internet waarbij er ei door slagroom gedaan word

5 jaar geleden

Reactie op X-bloemetje

Ik lees recepten op internet waarbij er ei door slagroom gedaan word
Dat kan, maar dan is het niet meer ‘verse slagroom’, maar een basis voor mousse of bavarois bijvoorbeeld. Gewone slagroom is puur en alleen: room.

5 jaar geleden

Misschien even checken bij je vrienden wat ze bedoelen met zelfgemaakte slagroom.. wellicht bedoelen ze gewoon room (van gepasteuriseerde melk is dat) zelf opgeklopt? ( in plaats van uit de spuitbus?) lijkt me toch dat dat het is? In dat geval mag je dat gewoon100% eten als je zwanger bent.

VRIEND

5 jaar geleden

Even puur uit interesse: is er hier iemand die ei door slagroom doet? Zo ja, waarom? Wat levert het op in tegenstelling tot gewoon opgeklopte room?

5 jaar geleden

Reactie op Boubou

Even puur uit interesse: is er hier iemand die ei door slagroom doet? Zo ja ...
Nee, nog nooit. Nog nooit gezien ook, ook niet in de restaurants waar ik heb gewerkt. Gewoon ongezoete room met (naar wens) wat suiker erbij. Ik hoor dit voor het eerst, dat er ook ei doorheen zou kunnen. M.i ga je dan meer richting een crème of het ‘room’ wat in bijvoorbeeld een puddingbroodje zou kunnen zitten.

5 jaar geleden

Zelf gemaakte slagroom vanaf de basis is wel een hele grote klus voor alleen simpel op een plakkie cake 😅. Mijn moeder heeft altijd van die plastic bakjes waar je dan idd zelf nog suiker aan moet toevoegen. Niks mis mee en net zoals vroeger altijd de mixers aflikken 😋

5 jaar geleden

Maak je geen zorgen, als er ei in zou zitten en je zou er ziek van worden, kan dit geen kwaad voor je kleintje. Salmonella is alleen voor de moeder enorm vervelend maar de kleine zal hier niets van merken 😊