221 Reacties

3 jaar geleden

Hee, Aller eerst wat mega vervelend! - 26 - nov 2019 5 weken en febr 2020 bij 10 weken - meteen door gegaan en nu 3e ronde na 2e miskraam weer raak (weet t sinds donderdag) - 1e keer ovulatietesten gebruikt deze ronde en met de piek 2 dagen achter elkaar gemeenschap gehad. Vantevoren om de dag. Heb conceive plus glijmiddel gebruikt deze ronde! - tips: laat je emoties toe. Praat met anderen die dicht bij je staan. Heeft mij goed gedaan. Wilde het geheim houden om t een verrassing te laten zijn maar dat was zoveel moeilijker geweest. Had het tot het moment van deze positieve test nog niet los verjagen gelaten en nu mega mega onzeker!!!

VRIEND

3 jaar geleden

Hoi hoi! Ik. Zit inmiddels niet meer in hetzelfde schuitje, maar heb er wel ingezeten helaas! Ten eerste, veel sterkte! Want een miskraam is niet leuk! Ik heb in augustus 2014 mijn 1e miskraam gekregen bij 12 weken, was erg pittig, vruchtje kwam eruit in zijn geheel in het vruchtzakje... Ik. Wilde meteen door, want de wens was heel groot! Helaas kreeg ik in april 2015 weer een miskraam, die keer was ik bijna 9 weken... Gynaecoloog gaf aan pas bij 3 miskramen te willen onderzoeken waaraan het lag... Omdat het dus ook gewoon domme pech kon zijn! Toen toch geprobeerd om het even los te laten en lekker op vakantie te gaan... Mijn menstruatie bleef toen uit, ik was geopereerd aan mijn knie in de tussentijd, hierdoor kan dit ook uitblijven... Maar toch getest, en ja hoor, op 1 augustus 2015 had ik een positieve test in mijn handen, mijn zoontje is op 3 April 2016 geboren! Voor de miskramen waren we al een jaartje bezig met onze kinderwens... Ik heb nooit ovulatietesten gebruikt, maar gewoon sex gehad op de momenten dat we daar zin in hadden... Ik wilde niet dat het een "moetje" werd. Ook in de slaapkamer moet het gezellig blijven... Ik hoop dat je snel een positieve test in handen hebt! 🍀

3 jaar geleden

- 29 - eerste zwangerschap eindigde in een miskraam bij 6 weken echter op echo geen vruchtzak te zien - eerste ronde - ik ben wel van plan om ovulatietesten te gebruiken (vabaf dag 10 van cyclus) - seks vanaf dag 8 om de dag en bij pos ovulatietest elke dag? - tips: post mee in deze topic voor goede moed. Geef jezelf tijd om erover heen te komen (grotendeels komt dat wel als de zwangersxhapshormonen je lichaam uit zijn)

3 jaar geleden

Reactie op Linsg

Hee, Aller eerst wat mega vervelend! - 26 - nov 2019 5 weken en febr 2020 ...
Dank voor je openheid en wat een mooi bericht dat je positief hebt getest! Ik snap die onzekerheid ik hoop dat je die 20 weken aantikt en ik denk dat het voor die tijd niet abnormaal is om die onzekerheid te voelen maar desondanks probeer echt te genieten zodat je later niet spijt krijgt en die weken en dagen gaan toch voorbij of het nou met goed nieuws of slecht nieuws komt!

3 jaar geleden

Ik meld me ook! Allereerst veel sterkte allemaal meiden, 't is niet niks... -34 jaar - eind april 2020 missed abortion met 11+1 tijdens de eerste echo, vruchtje bleek al tussen max 6-7 wk gestopt. Eerste week van mei alles verloren en 2 dagen later schoon verklaard. Nog 1,5 week watlicht bloedverlies gehad, nu heeeel af en toe nog een klein veegje/drupje maar nagenoeg niets meer. Mentaal flinke klap gehad, sinds die bewuste eerste echo ziek thuis gezeten, afgelopen week weer een stuk beter en weer begonnen. Durf langzaam weer vooruit te kijken en aan volgende poging te denken. - Missed abortion was de 2e zwangerschap, hebben al een zoontje van 4 uit 2016 - 1e ronde, maar niet heel bewust. Kijk even aan of ik n cyclus kan ontdekken en wat er gebeurt. Hebben het inmiddels wel weer gezellig samen, dus mocht het toevallig wel al raak zijn dan is dat zeer welkom. Gebruiken geen ovulatietesten, nooit gedaan ook. Beide keren na stoppen vd pil na 1 menstruatie gelijk zwanger geworden. Zien wel hoe het loopt, moet wel leuk blijven 🙂 - Tips; geef je zelf de tijd en ruimte om emoties toe te laten en het een plekje te geven. En van daaruit te beslissen wel/niet gelijk door te gaan. En wees lief voor jezelf! ❤️😘🌷

3 jaar geleden

Reactie op Kim 1985

Hoi hoi! Ik. Zit inmiddels niet meer in hetzelfde schuitje, maar heb er wel ...
Wat lief en fijn dat je hierop reageert. Nu ik mijn tekst teruglees zie ik ook dat ik een rooster heb gemaakt voor ons. Zo zal het in de praktijk natuurlijk niet aan toe gaan. Hiervoor hebben we het steeds geprobeerd en als ik merkte dat er een dag was dat we geen zin hadden moe of niet samen waren liet ik dat ook los. Ik heb hiervoor ook niet zoveel seks gehad maar ik wil het wel de grootste kans geven door het wel zo vaak mogelijk te doen (intentie).

3 jaar geleden

21, 2018 met 5 weken een miskraam gehad. Na de miskraam direct doorgegaan met proberen. Nu zitten we in ronde 19. Heb vanaf maand 12 tot 18 ovulatietesten gebruikt, maar daar ben ik nu mee gestopt omdat ik een regelmatige cyclus heb en over het algmeen mijn eisprong elke maand voel. Vanaf cd7 om de dag seks. Met ovulatietesten ook seks op de dag dat hij positief was (ook als we die dag daarvoor al seks hadden gehad). Ik gebruik sinds ronde 18 de ferti Lily cup. Deze maand, ronde 19 dus, hebben we alleen seks gehad op cd11 en 14. Dit omdat ik er even klaar mee ben en er niet zo gefocust op wou zijn.

3 jaar geleden

Reactie op Babywishh

Ik heb je verhaal ook in dat andere topic gelezen en het er helemaal klaar mee zijn begrijp ik ook goed. Voordat ik hieraan begon had ik nooit geweten hoe het is om aan een zwangerschap te werken. Ik dacht dat het een kwestie is van stoppen met anticonceptie en dan op een wonder wachten. Ik merk dat ik er wel mee bezig ben en gelukkig houd ik het wel voor mijzelf en steek ik mn partner niet aan. Ik vind het ook wel 'leuk' dat plannen maar de vruchtbare week en rond NOD weer zenuwslopend. Hopelijk mogen wij ook binnenkort goed nieuws geven. Veel succes en houd moed!

3 jaar geleden

Reactie op Mama21

Ik heb je verhaal ook in dat andere topic gelezen en het er helemaal klaar ...
Ik vond het tot ronde 18 ook nog wel leuk en spannend, maar vind er nu niks meer aan 🙈 Hopen op goed nieuws binnenkort. In welke ronde zit jij nu?

3 jaar geleden

Reactie op Babywishh

Ik vond het tot ronde 18 ook nog wel leuk en spannend, maar vind er nu niks ...
Ja begrijpelijk. Ik heb mn miskraam net achter de rug dus ronde 1. Wat ij heb geschreven is het plan dus ik zal een tijd later vertellen hoe het in de praktijk is gegaan.

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op Mama21

Wat lief en fijn dat je hierop reageert. Nu ik mijn tekst teruglees zie ik ...
Zorg ervoor dat het leuk blijft, dat het niet gaat overheersen bij alles... Ik heb na de 1e miskraam een tijdje hulp gehad bij een psycholoog omdat ik er misschien toch niet zo heel goed mee om kon gaan... Het loslaten vond ik moeilijk! Ik vond het een fijne gedachte dat ik wel zwanger kon worden, maar dat het zwanger blijven nog even een uitdaging was! En eerlijk is eerlijk, ik heb me mijn hele zwangerschap druk gemaakt over vanalles en nog wat! Zelfs tijdens de bevalling! Het is gewoon lastig als de wens zo groot is om een kindje te mogen krijgen en dat niet lukt! Vaak hoor je niets over miskramen, daarom is het zo'n klap als het je overkomt, dan hoor je vaak ook pas hoeveel het dus wel voorkomt... Het is een heel verdrietig iets... Echt heel veel succes! Op naar een moiie zwangerschap, en een mooie baby!!

3 jaar geleden

Reactie op Kim 1985

Zorg ervoor dat het leuk blijft, dat het niet gaat overheersen bij alles... ...
Dank je wel en je hebt helemaal gelijk. Ps ik zag net je postpartum foto en het eerste waar ik aan dacht was: zij lijkt daar op Ariel!

VRIEND

3 jaar geleden

Reactie op Mama21

Dank je wel en je hebt helemaal gelijk. Ps ik zag net je postpartum foto e ...
Haha, dank u!

3 jaar geleden

Hi! Ten eerste wat vervelend van de miskraam 💫! - 21 jaar - 8 mei een miskraam gehad met 6+1 weken - Was mijn eerste zwangerschap - 7 rondes over gedaan - Vanaf dat het bloeden gestopt is, bezig met ovulatie testen want wil er ook meteen weer voor gaan! - Proberen om de dag gemeenschap te hebben, maar moet natuurlijk wel leuk blijven, 😘

3 jaar geleden

Veel sterkte. Ik zit momenteel in een missed abortion. Ik ben 26 jaar. In december ontdekte ik op 8weken dat ik een bbz had. Nu heb ik op 9 weken een missed abortion. Mijn enige 2 zwangerschappen zijn dus beide fout gelopen. Als de missed abortion afgerond is gaan we er toch meteen weer voor gaan.. het zal mentaal moeilijk zijn maar dat was het bij de bbz ook. Wij zullen dan ronde 7 in gaan. Voor de bbz had ik cyclussen van 35d. Nadien van 45dagen. Dus ik zal ook meteen weer ovulatietesten gebruiken om mijn cyclus te kunnen bepalen. In januari heb ik aan Baarmoedermeditatie gedaan om weer vertrouwen te krijgen in mijn eigen lichaam. Nu maak ik een rouwkoffertje omdat we toch al heel wat echo's hadden gehad wegens hematoom in de baarmoeder.

3 jaar geleden

-25 - afgelopen woensdag een miskraam gehad 6+4 -2e zwangerschap en ook de 2e miskraam -de volgende ronde wordt de 11e ronde -gebruikte geen ovulatie testen, wil ik nu wel gaan doen -vanaf dag 10 tot dag 20 om de dag seks gehad -vooral heel veel praten, dat lucht op!

3 jaar geleden

Reactie op DWB

Hi! Ten eerste wat vervelend van de miskraam 💫! - 21 jaar - 8 mei een mi ...
Jouw verhaal heb ik ook meegekregen, erg jammer! Heb je inmiddels al een positieve ovulatietest in handen gekregen?

3 jaar geleden

Reactie op Puzzeltje

Veel sterkte. Ik zit momenteel in een missed abortion. Ik ben 26 jaar. In ...
Jij ook veel sterkte! Baarmoedermeditatie: nooit van gehoord? Wat is je daar het meest van bij gebleven?

3 jaar geleden

Reactie op Denise25

-25 - afgelopen woensdag een miskraam gehad 6+4 -2e zwangerschap en ook d ...
Oops per ongeluk mn vorige reactie verwijderd. Lijkt me zo moeilijk om sowieso zwanger te worden na een miskraam en echt heel jammer voor je dat het niet goed is afgelopen. Ik ben benieuwd wanneer je positief test met ovulatietest. Ik zal over een paar dagen beginnen en hoop dat ik hem vang. Zal voor de netheid dan ook een zwangerschapstest doen om.te kijken of ik al negatief test (ovulatietesten kunnen positief uitslaan op HCG).

3 jaar geleden

Reactie op Mama21

Oops per ongeluk mn vorige reactie verwijderd. Lijkt me zo moeilijk om sowi ...
Dankjewel! Ik moet toegeven dat ik nu na de 2e miskraam wel vaker gedachtes krijg dat het wel weer fout zal gaan de volgende ronde.. de eerste miskraam was 2 jaar geleden na een ongeplande zwangerschap. maar aan de andere kant, nooit geschoten is altijd mis! Ik had vanmorgen nog een knaltest dus ik wacht ook eventjes tot de hcg weg is, anders hebben we straks vals positief dat is niet de bedoeling. Ben benieuwd hoe het bij jou gaat lopen. Heb jij na de miskraam nog lang bloed verlies gehad ?