9 Reacties
6 jaar geleden
Eigenlijk “moet” je al je eten zo snel mogelijk laten afkoelen, om bacteriegroei te beperken. 😉
Maar “wij” Nederlanders hebben ergens geleerd dat het juist niet moet.
Ik zou het niet weggooien, die heerlijke pompoensoep, maar als je het niet vertrouwd; geef het aan anderen of gooi het weg.
6 jaar geleden
Eigenlijk “moet” je al je eten zo snel mogelijk laten afkoelen, om bacterie ...
Bedankt voor je reactie! Normaal gesproken zou ik het ook gewoon nog eten, maar ik ben nu toch voorzichtiger. Het vervelende is dat ik dan weer nergens duidelijk kan terugvinden wat het gevaar/risico precies is
6 jaar geleden
Als de soep goed gekookt heeft.. Wat zit er nog verder in dat eventueel zou kunnen bederven? Gewoon goed verhitten voor je hem weer opeet.
6 jaar geleden
Dan zou ik al vaak ziek moeten geweest zijn, denk ik... Het zou me verbazen moest je er ziek van worden. En zelfs dan nog: jij bent diegene die er slecht van gaat zijn. Je baby gaat daar op zich geen last van hebben, buiten het feit dat jij je misschien een dag of twee boven de pot hangt en daardoor minder eet en drinkt.
6 jaar geleden
Reactie op loetje95
Bedankt voor je reactie! Normaal gesproken zou ik het ook gewoon nog eten, ...
Ik zou me er echt niet druk om maken, lekker genieten van het restant!
Het risico dat jij iets oploopt is behoorlijk klein. 😉
Dan wordt uit eten ook erg lastig bijvoorbeeld. En hoe vaak heb je voedselvergiftiging gehad in je leven? Je kunt het op zulke gekke manieren oplopen, als je daar bij gaat nadenken zou je er paranoïde van worden.
En mocht je het onverhoopt toch oplopen, zorg dat je niet uitdroogt!
6 jaar geleden
Je moet alles snel laten afkoelen, maar ik zet ook geen grote massa nog warm eten ik mijn koelkast, hoor. Na 2 uur is zo’n grote pan nog veel te warm.
Wat vanaf nu wel kan helpen, voor in het vervolg: zet je goed afgedekte pannen buiten! Veel sneller afgekoeld dan binnen.
Wat je soep betreft: lekker per kleine portie goed doorkoken en gewoon eten.














