16 Reacties

4 jaar geleden
Grappig!
Ik probeer nu al zoveel mogelijk verschillende groenten te eten, omdat het schijnt dat de smaak van het vruchtwater be茂nvloed wordt door wat je eet. En straks tijdens de borstvoeding (als dat allemaal goed gaat 馃) natuurlijk helemaal. Wat me opvalt is dat ik eigenlijk best wel eenzijdig at. Wel veel groente, maar toch ook vaak dezelfde. Gisteren bewust bloemkool gehaald waar ik anders broccoli had gedaan.

4 jaar geleden
Mijn zusje had het over frambozenblad thee. Ik eet inderdaad dadels. Bij ons is het in de islam aangeraden om dadels te eten voor de bevalling inderdaad en na de bevalling een stukje voorgekauwde dadel in de baby zijn mondje te smeren. Las daar laatst ook een artikel over dat dat inderdaad wetenschappelijk werd onderbouwd dat het hielp met het een en ander maar herinner me de details niet.
Verder ben ik een hele moeilijke eter dus eet heel eenzijdig

4 jaar geleden
Ik heb totaal niets speciaals gedaan en had ook een mega goede zwangerschap en bevalling!

4 jaar geleden
Reactie op Tessa222
Ben even nieuwsgierig, dat stukje voorgekauwde dadel in de baby zijn mondj ...
Zie de volgende link met info erover;
https://www.google.nl/amp/s/www.hijama.nl/waarom-moslims-babys-na-hun-geboorte-een-dadel-geven-de-wetenschap-bevestigd/amp/

4 jaar geleden
Ik heb vanaf week 36 dagelijks minimaal 3 dadels gegeten (meer dan 3 kreeg ik vaak niet weg馃槄) en een mok frambozenbladthee gedronken. Ik had een hele snelle ontsluiting! Na de bevalling dadels blijven eten maar ik heb best nog lang nabloeding gehad. In dadels zitten ook veel vezels, dus dat was dan wel weer fijn voor een makkelijke stoelgang na de bevalling 馃槵