6 Reacties

25 dagen geleden

Hej hoeveel weken zwanger ben je ? Je hebt handige spuitjes waar je het in op kan vangen , ik deed ze wel per keer in zo’n spuitje en gelijk invriezen . Ga je handkolven? Dat werd mij aangeraden , deed het idd 2 a 3 keer

25 dagen geleden

Reactie op marretje84

Hej hoeveel weken zwanger ben je ? Je hebt handige spuitjes waar je het i ...
Morgen ben ik 37 weken zwanger, dus mag vanaf morgen starten. Ik heb inderdaad de spuitjes aangeschaft, met een dopje om af te sluiten. Hoeveel minuten kolven deed jij per “sessie”?

25 dagen geleden

Volgens het boekje dat ik van de lactatiekundige van het ziekenhuis kreeg adviseren ze 2 tot 3 x daags. 5 tot 10 minuten per keer. En dan in die 5 tot 10 minuten afwisselen per borst. Het liefst beide borsten 2x in die tijd. Dus echt maar kort per borst.

25 dagen geleden

Ik deed idd 10 tot 15 minuutjes voor beide totaal. Vooral zorgen dat de tepels heel Blijven voor het kindje straks ☺️ .

24 dagen geleden

Ik begon met 2 x per dag (1,5 weken volgehouden). Laatste week 1 x per dag. Toen 1 dag niet en toen bevallen. Ik had spuitjes gekocht bij de apotheek van 5 mL. Vaak kolfde ik (niet de eerste dagen) iets van gemiddeld 6 mL per sessie. Ik pakte voor de sessie begon de spuit waar nog wat in zat uit de koelkast, zodat die een beetje op temp kwam (het was zomer). Daarna kolven op een schaaltje en dat bij die spuit erin. Wanneer een spuit vol was, datum erop schrijven en in de vriezer doen.

24 dagen geleden

Kijk even het filmpje van de verlosmoeder via YouTube over dit onderwerp. Is een verloskundige die alle tips en uitleg geeft, vond ik super fijne en duidelijke info.