7 Reacties

4 jaar geleden

Je kunt niets doen, kans dat het 眉berhaupt kwaad kan is klein, gewoon de volgende keer navragen wat er in de dips zit馃榿

4 jaar geleden

Je kan niks doen want je hebt het al gegeten. Ik zou me vooral geen zorgen maken. Grote kans dat er echt niks aan de hand is. Het is vooral uit voorzorg dat bepaalde dingen niet gegeten mogen worden.

4 jaar geleden

Ik zou me er geen zorgen om maken 馃檪

4 jaar geleden

De kans is klein dat er iets aan de hand is, gewoon nu nog beter opletten ( vermoeiend... want dat had je inderdaad al gedaan en dat zou voldoende moeten zijn. ) maar goed dat je nog een fijne avond hebt gehad! Maak je geen zorgen 馃槝

4 jaar geleden

Niks. Je hebt er lekker van genoten en voortaan niet meer doen. Een keertje kan echt geen kwaad.

4 jaar geleden

Hoi! Als eerste: een keertje zal niet zoveel uitmaken. Helemaal als je voor je zwangerschap dit vaker at, is de kans minimaal dat dit gevolgen heeft voor jou en je baby. Als tweede: ik ben zelf een enorm grote Spaanse ham-fan en heb wat internet-onderzoek gedaan. Ik kan ook Spaans en heb mij ingelezen in Spaanse onderzoeken van Spaanse universiteiten over Serranoham en Iberico Ham. In Nederland is het advies anders, er is ook geen op internet-vindbaar onderzoek naar gedaan. Dit vind ik niet raar, in Spanje zijn de mensen DOL op deze hammen en wordt het ook veel meer gegeten, er is dus ook meer reden tot onderzoek. Echte Iberico ham is veilig voor zwangere vrouwen. (Whaaat! echt waar!) zolang de ham maar langer dan 18 maanden gerijpt is, uit onderzoek blijkt dat de eventuele gevaarlijke toxoplasma gondii dan volledig dood is en geen schade meer kan aanrichten aan jou of jouw baby. Iberico ham mag pas iberico ham genoemd worden als het langer dan 24 maanden gerijpt is, daarom is dit altijd goed! Een aantal gynaecologen in Spanje zijn zelfs begonnen met het advies om iberico ham te eten i.v.m. De goede voedingswaarden! Serranoham is dit helaas niet, en daarom niet veilig. De pata negra achterpoot is vaak 24+ maanden gerijpt, en daarom ook veilig! De voorpoot is echter 14-18 maanden gerijpt en is daarom tricky. Je zou kunnen navragen of het voor of achter-poot pata negra was. In Spaanse onderzoeken wordt echter ook genoemd dat wanneer de ham van grote ketens komt, de aanwezigheid van de toxoplasma gondii zeer gering is, gezien de controle superstreng is. Ik wil wel duidelijk zeggen: ik ben geen voedingsdeskundige of onderzoeker. Ik heb mijn informatie van het internet en de onderzoeken die daar op te vinden zijn. Ben gewoon dol op ham 馃槄.

4 jaar geleden

Linguine