14 Reacties
3 jaar geleden
Als het rauw was én besmet, dan had je het nu al gemerkt waarschijnlijk. Daarnaast kun je er nu niks meer aan doen, dus je er druk om maken heeft geen zin (ondanks dat ik het snap).
3 jaar geleden
Het klopt wat jou man zegt. Daarnaast zou dat niet kloppen dan stond jij binnen een uur boven de wc te hangen en te knuffelen.
Maak jezelf niet druk.
3 jaar geleden
Van kip kun je vooral snel voedselvergiftiging krijgen door salmonella.. jij wordt daar erg ziek van maar voor je baby kan dat geen kwaad. listeria is wel gevaarlijker voor de baby, maar volgens mij erg zeldzaam. Let dan vooral op ziekteverschijnselen in de komende paar maanden(listeria kan zich later pas tot uiting brengen).. Daarnaast wil ik wel even zeggen dat kippendijfilet echt heel roze kan lijken nog, ookal is het goed gaar.. Ik denk áltijd als ik het eet dat het niet goed gaar is door de kleur.. Restaurants kunnen zich dat niet veroorloven en zorgen eigenlijk altijd dat kip lang genoeg gaart. Geen zorgen maken!
3 jaar geleden
Precies wat iedereen zegt, als het mis was had je echt al ziek geweest.
En als je het personeel hebt laten meekijken, kan je er écht wel vanuit gaan dat het goed was (of het moet een onervaren piepjong iemand zijn geweest, maar neem aan dat diegene dan wel iemand anders erbij had geroepen) want een restaurant gaat daar écht geen risico's mee nemen. En zou bij twijfel jou echt niet verder hebben laten eten.
3 jaar geleden
Een extra check voor de volgende keer waar je misschien iets aan hebt.
Als je op vlees duwt met je vork, en je voelt weerstand, je kan het dus niet induwen, dan is het gaar. Vooral met kip kun je dit heel makkelijk voelen met je vork.
Als je bij kippendij bij het duwen dus voelt dat je het iets naar beneden duwt, nog even laten garen. Lukt dit niet, dan is het gewoon gaar en kun je het eten.
Tussen roze van rauw en roze van gare kippendij zit overigens best een groot verschil van kleur. Dus ik acht de kans, aangezien je geen ziekte verschijnselen hebt echt nihiel dat je rauwe kip hebt gegeten
3 jaar geleden
Thanks voor jullie reacties. Ik kan er nu idd niks meer aan doen en ik heb het nagevraagd… ik ben al de hele ochtend misselijk doordat ik hier steeds aan denk, vandaar dat ik het dan liever toch open als topic. Ik probeer ook zo te denken van ‘een keer twijfel betekent niet meteen foute boel’, maar ik kan mijn gevoelens en gedachtes niet zo makkelijk sturen, zeker niet met dit soort dingen. Bedankt dat veruit de meerderheid van jullie mij serieus neemt (en denk ik ook snapt dat ik zo’n topic niet open om te zeuren of dramatisch te doen). Ik heb het op dit soort momenten echt nodig om even wat geruststelling te krijgen.. dus nogmaals dank! Ik ga het proberen los te laten, al merk ik nog wel dat ik er steeds aan denk….
3 jaar geleden
Reactie op Janine162
Thanks voor jullie reacties. Ik kan er nu idd niks meer aan doen en ik heb ...
Kipdij is gegaard ook deels roze, de structuur is wel anders hoor. Rauw vlees, dat proef je wel. Je kan er ziek van worden, maar dat was je dan al lang geweest. Als je er ziek van wordt is dat erna tot ongeveer 3 uur. Niks aan de hand dus ☺️














