8 Reacties

4 jaar geleden

Lijkt me ook niet, maar ik vraag het wel altijd na. Voor elk restaurant is dit weer anders. Ik vraag ook altijd of de mayo en salade dressings van rauw ei zijn. Hele normale vraag hoor.

4 jaar geleden

Elk restaurant gebruikt andere ingrediënten, vraag het dus even na.

4 jaar geleden

Wat is er ongezellig aan het navragen? Als je het liever niet ter plekke wil doen, kun je altijd van tevoren even bellen.

4 jaar geleden

Mij lijkt ziek worden nog ongezelliger.

4 jaar geleden

Gewoon vragen! Als je een allergie hebt, vraag je ook naar de ingrediënten. Dus waarom zou het dan plots raar zijn omdat he iets vraagt tijdens een zwangerschap?

4 jaar geleden

Roomboter wordt weinig zelf gemaakt, mocht dit wel het geval zijn doen ze dit door slagroom te ver op te kloppen (veranderd dan van slagroom naar boterklonten in vocht etc). Dit zal niet van rauwe melk zijn. Belangrijkste om in restaurants op te letten is of er rauw ei gebruikt wordt in gerechten (toetjes, mayonaise/andere sauzen, etc). Bij twijfel altijd vragen!

4 jaar geleden

Zelf écht lekkere boter maken is nogal een klus, dus tenzij je in een superduper fancy tent gaat eten, niet heel waarschijnlijk dat het restaurant m zelf maakt. Maar los daarvan zei ik gewoon overal dat ik zwanger was en daarom bepaalde dingen niet at, en dan heb ik in dure en goedkope restaurants altijd al mijn vragen kunnen stellen en was iedereen super behulpzaam.