11 Reacties

6 jaar geleden

Ik persoonlijk zou me niet zo druk maken en de volgende keer alerter zijn. Komt goed moeders ☺️

6 jaar geleden

Ik zou mij er ook niet te veel zorgen om maken. Je kunt er toch niks meer aan veranderen. Van uitspugen wordt niemand beter😉 De kans dat je listeria oploopt is erg klein...

VRIEND

6 jaar geleden

Hoi esther, als de kaas geraspt was gaat het vast om een harde kaas. Listeria is een risico bij zachte rauwmelkse kazen en niet zozeer bij harde kazen. Je mag bijvoorbeeld ook parmezaanse kaas en die wordt ook van rauwe melk gemaakt.

6 jaar geleden

Reactie op Boubou

Hoi esther, als de kaas geraspt was gaat het vast om een harde kaas. Lister ...
In de zwangerhap staat dat je Parmezaan ook niet mag als het van rauwmelkse kaas is🤔

VRIEND

6 jaar geleden

Reactie op Balouke91

In de zwangerhap staat dat je Parmezaan ook niet mag als het van rauwmelkse ...
Ja, ik had het nog even nagezocht, het schijnt dat het voedingscentrum de richtlijn in 2018 heeft veranderd. Dus heel recentelijk, maar waarschijnlijk gaat het dan om een miniem risico.

6 jaar geleden

Ook pas na een paar weken gemerkt dat hello fresh vaak rauwmelk kaas gebruikt. Ik kijk het nu ook altijd na maar heb het waarschijnlijk al een paar keer gegeten. Zolang je niet ziek ben geworden, zou ik mij er ook geen zorgen over maken!

6 jaar geleden

Nou ja ik ben niet ziek geworden tot nu toe. Morgen weer naar de gynaecoloog dus dan zal ik het nog wel even melden. Jullie berichtjes stellen je wel wat geruster!

6 jaar geleden

Ik zou mij niet teveel zorgen maken zolang je zelf niet ziek wordt. Voor hetzelfde geld was de kaas niet besmet met listeria. Je neemt een risico met rauwe producten, het is niet direct zo gevaarlijk als bijv. roken of alcohol.

6 jaar geleden

Hoi hoi, ik heb vanavond in Frankrijk een pizza op met rauwe ham en reblonchonkaas. Uiteraard was het in de oven gebakken (dunne bodem). Kan dat kwaad?

6 jaar geleden

Hoi hoi, ik heb vanavond in Frankrijk een pizza op met rauwe ham en reblonc ...
Als alles meegegaan is in de oven, is er niks ad hand. Alles wordt zo verhit dat eventuele bacteriën hardstikke dood zijn daarna.

6 jaar geleden

Reactie op Krizz

Als alles meegegaan is in de oven, is er niks ad hand. Alles wordt zo verhi ...
Oké dank je wel! Ook als het een heeele dunne bodem is (super krokant geworden), weet daardoor niet hoe lang het in de oven heeft gezeten