19 Reacties

4 jaar geleden

Ik wens voor jou dat je het wat meer zou kunnen loslaten. Dat is zo veel meer genieten! Ik eet zelf sowieso geen vlees en kaas ( voor zwangerschap al niet ) maar vis wel, ook rauw. Goede kwaliteit vis van de vis boer en wij eten bij goede restaurants. Ik geniet er van. Ook drink ik 2 bakjes zwarte koffie per dag. Heerlijk!!! Ik vind je angst niet reeel, maar op yoga kreeg ik ook de mama maffia over mij heen toen ze hoorde wat ik at. Dus het is eigenlijk hoe je er zelf helemaal in staat…..

4 jaar geleden

Och meid ik weet zeker dat het geen kwaad kan hoor. Ik heb ook tijdens mijn bevalling elke week biefstuk gegeten en dan gewoon medium rare en mijn zoontje is nu 6mnd en zo gezond als wat😘

4 jaar geleden

Geen zorgen maken, varkensvlees blijft vaak wat rozig! Ook als het helemaal doorbakken is.

4 jaar geleden

Varkensvlees blijft vaak een beetje roze, ook als het wel goed gaar is. Ligt een beetje aan de bereiding en welk deel van het varken gebruikt is, of je rozig/sappig vlees hebt. Of dat witte/taaie vlees.

4 jaar geleden

Varkensvlees blijft vaak een beetje roze, ook als het wel goed gaar is. Lig ...
Het was meer grijzig vlees en sommige stukken waren lichtroze gekleurd. Dus als ik het begrijp kan het dan alsnog gaar zijn geweest?

4 jaar geleden

Goedemorgen, oooooh ik herken “weer” jouw angst. Ik kan me niet voorstellen dat een gepaneerde schnitzel rauw geweest kon zijn. Ik eet zelf geen varkensvlees maar als ik eea google dan zie ik berichten als; varkensvlees hoeft niet rauw te zijn als het nog een beetje roze is (denk aan ham soorten) ook zie ik hieronder een dergelijk bericht. Zelf geen ervaring mee maar zelfs ik (de angsthaas) kan me niet voorstellen dat een aantal roze stukjes “rauw” konden zijn als het om een schnitzel gaat. Echt niet meid!!! Het viel me op dat we beiden elke keer iets posten: bierbeslag in vis, mijn aardbeien bavarois, mijn bbq hamburger die tegen een rauwe aankwam, ik van de week met ijsblokjes uit Frankrijk en nu jij met je schnitzel. Als ik het zo noem dan moet ik er een beetje om lachen maar ik weet en snap dat het echt niet leuk is om zo angstig te zijn, het is belemmerend en vermoeiend. Maar gestoord vind ik je verhaal zeker niet. Over toxoplasmose testen ik heb dat gedaan na het eten van de bbq hamburger die tegen een rauwe burger aankwam en ook werd er 1 vork gebruikt tijdens het bbqen voor de gare en rauwe burgers. De verloskundige zei nee joh dat is zo onnodig. En toen vroeg ik en wat als het zo is? Ja dan kunnen we kijken of huisarts een antibiotica kan voorschrijven maar de werking daarvan levert bijna nooit een gewenste resultaat op :/. Toen dacht ik echt jeetje waarom moet ik weer zo ver nadenken! Test was uiteindelijk negatief op antistoffen en op acute infectie maar het wachten op de uitslag gaf me heel veel onrust en stress wat ook echt niet goed is voor de baby. Ik kreeg er weer nachtmerries van en had spijt dat ik niet gewoon zoals anderen kon denken; er is niks de kans is zo klein bijna afwezig dus je angst is irreël. Ik heb ook daarna een topic geopend over toxoplasmose daar hebben een paar dames op gereageerd die bijv met dieren werken en zelf nooit toxoplasmose hebben gehad. Dus nee ook zulke stresskipjes als wij gaan het niet krijgen juist omdat je zo bewust op let. Ohja… na mijn uitslag werd ik verkouden 🤧 ik ging veel voelen aan mijn nek ivm evt opgezette lymfeklieren en dacht oh shit wat als ik te vroeg heb getest (ivm de incubatietijd) maar toen heb ik mezelf tot orde kunnen roepen: doe toch normaal 😅 (ook door de reacties van mijn man hoor die inmiddels gek van mij wordt) uiteindelijk heb ik omdat ik zoveel aan mijn nek gevoeld nog 1 geïrriteerde klier gehad (echt te belachelijk voor woorden, wat denk je nou zelf als je er paar keer per dag aan voelt). Dat maakte dat ik besefte dat ik echt moet stoppen met dat gepieker en de angst. Want echt waar als je zo bewust oplet zoals jij dit omschrijft of zoals ik het doe komt echt alles goed 🍀!!! PS ik vind het makkelijk om dit zo te typen maar als ik zelf weer ergens over twijfel dan ben ik ook niet zo nuchter hoor dus ik begrijp je maar je angst is irreëel! Geniet van deze zondag mommy (to be)! Ik wens je veel rust en succes toe

4 jaar geleden

Naam van mijn topic is: Toxoplasmose bloedonderzoek; ervaringen?

4 jaar geleden

Goedemorgen, oooooh ik herken “weer” jouw angst. Ik kan me niet voorstellen ...
Hey! Ja vreselijk die angsten he? Bij mij is het een aantal jaar geleden ontstaan toen ik een knobbeltje had in mijn borst Hiervoor moest ik naar de mammapoli en een biopsie etc. Sindsdien ben ik het vertrouwen in mijn lichaam eigenlijk verloren. Iedere keer controleren, van alles voelen, vreselijk! Toen werd ik zwanger en verwachte ik dat het 1 grote ellende werd, aangezien mijn borsten gingen zwellen en er dan uiteraard weer knobbels zijn te voelen. Gek genoeg kon ik me hier heel goed overheen zetten en kan ik mezelf nu geruststellen wanneer er wel echt iets te voelen is. Maar goed dit maakte plaats voor de toxoplasmose angst... heel vreselijk! Zo vervelend want je wil geen angst hebben en je weet zelf heel goed wat wel en niet reëel is, maar in je hoofd gebeurd van alles. Voor anderen klinkt het volgens mij echt wel gestoord, en voor mezelf trouwens ook, maar het is enorm lastig te doorbreken. Maar goed daar weet jij zelf waarschijnlijk alles van...

4 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad op mn werk destijds had de kok het vlees niet goed doorgebakken terwijl hij wist dat ik zwanger was. Oliebol ik zat daar met cliënten waar ik mee werkte die nog niet wisten dat ik zwanger was, dus ik zat er ook een beetje omheen te eten en voelde me er ook slecht over. Uiteindelijk niks aan de hand een andere collega zei joh vroeger aten wij alles, dat is van dr laatste jaren zo extreem wat je wel en niet mag. Natuurlijk waarschuwen ze niet voor niks, maar niet meteen in paniek raken. Vanaf nu gewoon dicht bij jezelf blijven en het laten staan met een smoes achteraf als ze horen dat je zwanger bent zullen ze het wel begrijpen.

4 jaar geleden

Reactie op BabyJuni22Zomer

Het was meer grijzig vlees en sommige stukken waren lichtroze gekleurd. Dus ...
Ja 100%! Zo heeft kippenvlees soms wat bruinige (en ook wel eens wat rozige) stukjes. Dat is idd gewoon afhankelijk van welk stukje van het vlees is. De kans is zelfs heel groot dat je schnitzel al voorgegaard was. Dan issie al gaar voordat hij de pan in gaat :)

4 jaar geleden

Ik vind je angst eigenlijk helemaal niet passen bij het feit dat je dan gewoon die schnitzel eet en niks durft te zeggen 😂. Maar los daarvan: niet druk maken over die schnitzel. Gedane zaken nemen geen keer en de kans dat je er iets aan over houdt is echt heel klein, laat staan je kleine. Het was waarschijnlijk ook gewoon gaar aangezien varken altijd wat roze is. Zelf eet ik dingen gewoon niet waar ik ook maar 1% over twijfel. Ook als ik met 100 mensen in een restaurant zit. Boeit me echt niet.

4 jaar geleden

Ik vind je angst eigenlijk helemaal niet passen bij het feit dat je dan gew ...
Naja wat is eten he... heb er 1% zo'n beetje van gegeten😁 1 stukje vlees en de rest was zeg maar het gepaneerde. De rest heb ik laten staan.

4 jaar geleden

Reactie op Toettie

Ja 100%! Zo heeft kippenvlees soms wat bruinige (en ook wel eens wat rozige ...
Is dat zo ja? In een restaurant?

4 jaar geleden

Je bent 36 weken toch? Je baby is af. Don't worry 😘

4 jaar geleden

Roze varkensvlees is ook gewoon gaar, tenzij het echt "glazig" was 😊 gepaneerde schnitzels zijn superdun en worden gefrituurd, dan moet je echt je best doen om 'm niet gaar te hebben! Geen zorgen malen hoor!

4 jaar geleden

Ik weet niet hoever je bent? Ik heb vanaf 30 weken best wat gesjoemeld. Garnalen en dat ging echt perongeluk in me onbewust en haast zijn broodje filet american gemaakt en gegeten en salami gegeten, ze was klaar hoefde alleen te groeien. Als je alles goed vers eet is er niks aan de hand

4 jaar geleden

Hahah ik vind het inderdaad wel een gestoord verhaal, sorry 😂 je bent als de dood om iets verkeerds te eten maar je durft er vervolgens niks van te zeggen? Ik denk dat het met de schnitzel wel meevalt. Die dingen zijn zo plat geslagen. Goede kok die dat nog rauw kan serveren 😂

4 jaar geleden

Had je dit laatst ook niet met een hamburger op de barbecue? Allereerst; relax. Een schnitzel is meestal vrij dun. Dat betekent dat de kerntemperatuur best vlot gehaald kan worden. Daarmee is de kans al heel klein.

4 jaar geleden

Had je dit laatst ook niet met een hamburger op de barbecue? Allereerst; re ...
Sorry dat van de barbecue was iemand anders 😂 maar check dat topic vooral ook