5 Reacties

6 jaar geleden

Om 100% de richtlijnen te volgen is niet haalbaar he ! Ze zijn er omdat er een risico is op, dwz dat niet elke hap rauwe vis vol bacteriën zit of in elk stuk rauwe kaas listeria zit... weet wat je eet en waar je het koopt. Ik ben veel meer bang van gebakken vlees uit een random pitazaak dan van een stukje rauw vlees uit een goeie slagerij. Trouwens de voorschriften veranderen jaar per jaar soms. Ik hoor nu dingen waarvan ik 6 jaar geleden bij mijn eerste zwangerschap niks van gehoord had . Toont ook hoe relatief het allemaal is he . Ps in principe kun je biefstuk 2 dagen invriezen en daarna gewoon saignant opeten . ( tenzij ze dit ook al weer afraden sinds vorige zwangerschap)

6 jaar geleden

Als het goed warm is geweest, zou het niet veel uit moeten maken.

6 jaar geleden

Ik heb per ongeluk gerookte zalm op en haring (uit vacuüm verpakking) was toen daarna in paniek maarja schiet je niets mee op. Nu let ik er goed op en eet ik het niet meer

6 jaar geleden

Als je al op hebt.. heb je op en is het niet anders. Je kan er niks meer aan doen en de kans is klein dat er werkelijk iets gebeurd. Zodra ik weet dat ik zwanger ben doe ik mijn best om risico's te vermijden maar dit lukt niet altijd. Voor dat je achter komt dat je zwanger bent heb je vaak ook allerlei dingen gegeten die kleine risico's hebben. Bedoel bijvoorbeeld meeste mensen wassen niet al het groente en fruit. Of je eet bijvoorbeeld een iets te zacht eitje

6 jaar geleden

Nee - maar ik weet wel wat het eerste is wat ik ga eten NA de zwangerschap - biefstuk yummm