16 Reacties

4 jaar geleden

Roze van binnen? Dat klinkt alsof het niet goed doorbakken is geweest

4 jaar geleden

Ja idd wat rozig. Maar wordt het niet gekookt en daarna gebakken?

4 jaar geleden

Zou me er niet te druk om maken, je hebt em nu toch al op. Volgens mij zijn saucijzenbroodjes meestal ook voorgegaard en worden alleen nog opgewarmd. Gaat overigens om listeria, geen toxoplasmose, dat zit in kattenpoep.

4 jaar geleden

Reactie op Ber22

Zou me er niet te druk om maken, je hebt em nu toch al op. Volgens mij zijn ...

4 jaar geleden

Hoe roze was het? Ik had laatst ook een hamburger en die was niet grijs, maar in het midden in mijn ogen ook een pietsje roze. Volgens mijn man was hij wel echt goed gaar dus ik heb hem opgegeten. Hij is van ons 2 de meer realistische/nuchtere zeg maar. Zelfs als het roze was is de kans klein hoor.

4 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Hoe roze was het? Ik had laatst ook een hamburger en die was niet grijs, ma ...
Iets rozig. Maar volgens mij worden ze toch in de oven gedaan met 200 graden of zo? Vgm gaat toxoplasmose als ik het zo op zoek dood bij > 70 graden

4 jaar geleden

"Rood vlees" gaat in deze zin alleen om rauw vlees, niet om vlees dat van nature rood kan verkleuren. Saucijzenbroodjes zijn als het goed is 100% voorgegaard, want die 3 minuten in de oven waarmee ze bij onze bakker worden opgewarmd, daarvan gaart zo'n dikke staaf vlees echt niet. Soms heeft vlees door kruiden of van zichzelf gewoon een wat andere kleur. Over niet-thuisgemaakte saucijzen hoef je je geen zorgen te maken hoor. Die zijn gaar. En als ze gaar zijn, zijn ze goed genoeg verhit geweest om bacteriën te doden.

4 jaar geleden

Iets rozig. Maar volgens mij worden ze toch in de oven gedaan met 200 grade ...
Maar voor rundvlees geld dat het doorbakken is bij 70 graden, dus dan is de binnenkant niet 70 graden geweest denk ik. Alsnog: kleine kans hoor!

4 jaar geleden

Maar maken bakkers dit dan niet zelf vers? Bakker bart misschien niet, maar een echte bakker zeg maar?

4 jaar geleden

Reactie op Boysmom90

Maar maken bakkers dit dan niet zelf vers? Bakker bart misschien niet, maar ...
Ja klopt dit was vers van de bakker. Dus die doen het lijkt me dan toch ook 200 graden of zo in de oven?

4 jaar geleden

Reactie op HetRodeSchaap

"Rood vlees" gaat in deze zin alleen om rauw vlees, niet om vlees dat van n ...
Dit kwam vers van de bakker ;)

4 jaar geleden

Ja klopt dit was vers van de bakker. Dus die doen het lijkt me dan toch ook ...
Ik zou er niet over nadenken. En als je toch twijfelt, gewoon niet meer eten vanaf nu. Je kan er niks meer aan doen en zoals ik zei: de kans is zo klein (en het is inderdaad wel verhit geweest, alleen misschien niet super lang super heet, maar veel zal zeker dood zijn.)

4 jaar geleden

Reactie op HetRodeSchaap

"Rood vlees" gaat in deze zin alleen om rauw vlees, niet om vlees dat van n ...
Ja als t goed is gaan ze eerst sowieso in de oven bij de bakker. Dit zal sowieso op > 70 graden zijn en ook voor langere tijd lijkt me

4 jaar geleden

Wij hebben een bakkerij en indd de saucijzenbroodjes gaan eerst een halfuur in de oven op 200 graden. Daarna warmen we ze 5 minuten op voor de klant ook op 200 graden. Dus ze zijn echt wel gaar hoor 😊

4 jaar geleden

Reactie op LenM92

Wij hebben een bakkerij en indd de saucijzenbroodjes gaan eerst een halfuur ...
Ik had 'm niet opgewarmd, maar op zich als het idd zo lang en zo warm in de oven is geweest lijkt t me toch dat evt toxoplasmose dood is?🙈 Herken je het dat het een beetje roze is van binnen?

4 jaar geleden

Ik had 'm niet opgewarmd, maar op zich als het idd zo lang en zo warm in de ...
Ja hoor maak je maar geen zorgen. Het is zo danig verhit geweest dat alles wel dood is. Ja vaak is t vlees een beetje rozig, dit komt niet door dat het niet gaar is, maar het vlees van zichzelf is wat rozig.