16 Reacties
4 jaar geleden
Reactie op Ber22
Zou me er niet te druk om maken, je hebt em nu toch al op. Volgens mij zijn ...
Eh nee ook rood vlees: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/toxoplasmose.aspx
4 jaar geleden
Hoe roze was het? Ik had laatst ook een hamburger en die was niet grijs, maar in het midden in mijn ogen ook een pietsje roze. Volgens mijn man was hij wel echt goed gaar dus ik heb hem opgegeten. Hij is van ons 2 de meer realistische/nuchtere zeg maar.
Zelfs als het roze was is de kans klein hoor.
4 jaar geleden
Reactie op Boysmom90
Hoe roze was het? Ik had laatst ook een hamburger en die was niet grijs, ma ...
Iets rozig. Maar volgens mij worden ze toch in de oven gedaan met 200 graden of zo? Vgm gaat toxoplasmose als ik het zo op zoek dood bij > 70 graden
4 jaar geleden
"Rood vlees" gaat in deze zin alleen om rauw vlees, niet om vlees dat van nature rood kan verkleuren. Saucijzenbroodjes zijn als het goed is 100% voorgegaard, want die 3 minuten in de oven waarmee ze bij onze bakker worden opgewarmd, daarvan gaart zo'n dikke staaf vlees echt niet. Soms heeft vlees door kruiden of van zichzelf gewoon een wat andere kleur.
Over niet-thuisgemaakte saucijzen hoef je je geen zorgen te maken hoor. Die zijn gaar. En als ze gaar zijn, zijn ze goed genoeg verhit geweest om bacteriën te doden.
4 jaar geleden
Reactie op Boysmom90
Maar maken bakkers dit dan niet zelf vers? Bakker bart misschien niet, maar ...
Ja klopt dit was vers van de bakker. Dus die doen het lijkt me dan toch ook 200 graden of zo in de oven?
4 jaar geleden
Reactie op HetRodeSchaap
"Rood vlees" gaat in deze zin alleen om rauw vlees, niet om vlees dat van n ...
Dit kwam vers van de bakker ;)
4 jaar geleden
Ja klopt dit was vers van de bakker. Dus die doen het lijkt me dan toch ook ...
Ik zou er niet over nadenken. En als je toch twijfelt, gewoon niet meer eten vanaf nu.
Je kan er niks meer aan doen en zoals ik zei: de kans is zo klein (en het is inderdaad wel verhit geweest, alleen misschien niet super lang super heet, maar veel zal zeker dood zijn.)
4 jaar geleden
Reactie op HetRodeSchaap
"Rood vlees" gaat in deze zin alleen om rauw vlees, niet om vlees dat van n ...
Ja als t goed is gaan ze eerst sowieso in de oven bij de bakker. Dit zal sowieso op > 70 graden zijn en ook voor langere tijd lijkt me
4 jaar geleden
Reactie op LenM92
Wij hebben een bakkerij en indd de saucijzenbroodjes gaan eerst een halfuur ...
Ik had 'm niet opgewarmd, maar op zich als het idd zo lang en zo warm in de oven is geweest lijkt t me toch dat evt toxoplasmose dood is?🙈 Herken je het dat het een beetje roze is van binnen?
4 jaar geleden
Ik had 'm niet opgewarmd, maar op zich als het idd zo lang en zo warm in de ...
Ja hoor maak je maar geen zorgen. Het is zo danig verhit geweest dat alles wel dood is.
Ja vaak is t vlees een beetje rozig, dit komt niet door dat het niet gaar is, maar het vlees van zichzelf is wat rozig.














