9 Reacties

4 jaar geleden

De eerst 3 maanden van je zwangerschap Wij raden in alle situaties een saunabezoek af tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Je lichaam is extra kwetsbaar tijdens deze verhoogde temperaturen en dit kan effect hebben op de ontwikkeling van de baby.

4 jaar geleden

Zwanger naar de sauna: veilig of niet? De meningen over een saunabezoek tijdens je zwangerschap zijn verdeeld. Er zijn wetenschappers die zeggen dat je de sauna het beste helemaal kan mijden als je zwanger bent. Je baby zou een grotere kans hebben op afwijkingen in zijn zenuwstelsel, omdat je lichaamstemperatuur hoog oploopt. Recente onderzoeken wijzen echter uit dat een saunabezoek in bepaalde periodes van je zwangerschap geen kwaad kan, mits je gezond bent en je zwangerschap normaal verloopt. In het eerste trimester kan je echter beter niet naar de sauna gaan. Tussen de 3e en 15e week na de bevruchting is je baby het gevoeligst voor het ontwikkelen van afwijkingen door invloeden van buitenaf. Een hogere lichaamstemperatuur brengt dan wel risico’s met zich mee, zoals een miskraam of afwijkingen aan de hersenen of het hartje. Ben je geen reguliere ‘saunaganger’? Dan is het niet aan te raden om de sauna te bezoeken tijdens je zwangerschap, je lichaam is er niet aan gewend. Ben je nog nooit in een sauna geweest, maar heb je wel behoefte aan ontspanning? Dan kan je beter zoeken naar een andere manier om te relaxen, zoals zwangerschapsyoga of een massage. Sauna en je zwangere lijf Als je tijdens je zwangerschap naar de sauna gaat, is het handig om het één en ander te weten over wat de sauna met je lichaam doet. Lichaamstemperatuur Door de sauna stijgt je lichaamstemperatuur. Normaal gesproken ligt deze rond de 37,4 graden. Dit kan per persoon een paar tienden graden verschillen. Je lichaamstemperatuur mag ongeveer 1,5 graad boven je eigen lichaamstemperatuur komen, zonder dat dit gevaar oplevert voor je baby. Je kan dit een beetje vergelijken met een griepje waarbij je wat verhoging hebt. Hoewel het in de sauna kan voelen alsof je lichaam het kookpunt bereikt, valt dit in werkelijkheid reuze mee. En je hoeft echt geen thermometer in je tas te stoppen als je richting sauna gaat. Vóór je lichaamstemperatuur boven de 38,9 graden uitstijgt, ben je waarschijnlijk zelf al vertrokken uit de sauna omdat de warmte niet meer prettig voelt. Als je maximaal 10 minuten in de saunacabine aanhoudt, zit je wel goed. Je lichaamstemperatuur zal dan niet meer dan één graad gestegen zijn. Als je een fervent ‘hitte-aanbidder’ bent, moet je misschien wel wat eerder dan je gewend bent uit de sauna stappen.

4 jaar geleden

Even niet naar de sauna dus!

4 jaar geleden

De verloskundige en m'n gynaecoloog raadde het allebei af om te gaan.

4 jaar geleden

En eventueel alleen zwemmen en geen sauna want daar ben ik toch niet zo fan van

4 jaar geleden

En eventueel alleen zwemmen en geen sauna want daar ben ik toch niet zo fan ...
Ja zwemmen mag altijd daarvoor hoef je ook niet perse naar de sauna te gaan

4 jaar geleden

Als je bijv. naar Sanadome Nijmegen gaat, geven ze zelf al aan dat ze geen echte sauna hebben, maar wel dit, waar je dus beter geen gebruik van kunt maken; “Onze thermen bieden geen saunafaciliteiten. Er is wel een mint- en stoomkamer, deze worden net als alle andere faciliteiten in badkleding bezocht.” De mintkamer is 65 graden en de stoomkamer 45 graden. (Niet bepaald aan te raden dus) MAARRRRR Bij de extra info geven ze zelf dit aan; “In het algemeen is het aan te raden Sanadome te bezoeken. Zwemmen in warm thermaal water heeft doorgaans een zeer ontspannend effect, wat vanzelfsprekend ook bij zwangerschap gunstig uitpakt! Zwangerschap kan mogelijk (in het uiterste geval, bij evt. ernstige contra-indicaties) een negatief advies inhouden voor een bezoek aan Sanadome. Hierbij gaat het in het bijzonder om het ondergaan van bepaalde behandelingen. Een medisch advies kan en mag door niemand anders gegeven worden dan een arts of behandelend specialist. Het is medewerkers van Sanadome dus geboden, te allen tijde mensen met vragen op medisch gebied door te verwijzen.” Wat daar dan wél weer heel leuk is, is de Zwangerschapsbehandeling☺️ “Zwangerschap is een van de meest intensieve veranderingen die de huid zal meemaken. Bedenk dat de huid tot wel 70 cm kan uitrekken, om vervolgens na de zwangerschap weer in te krimpen, dat is zwaar! Onze nieuwe behandelingen zijn ontspannend en verzorgend met de speciale zwangerschapsproducten van Thalgo. ✓ Houdt je huid fit, elastisch en gezond ✓ Helpt striae voorkomen ✓ Verlicht zware benen ✓ Ontspannend voor spieren in je schouders en rug die nu extra belast worden Wilt u er zeker van zijn dat u de gewenste behandeling kunt ondergaan, dan is vooraf reserveren noodzakelijk.” Dus dat wordt toch nog lekker genieten😉🌸

4 jaar geleden

Reactie op Edie_Fairground

Als je bijv. naar Sanadome Nijmegen gaat, geven ze zelf al aan dat ze geen ...
O dankjewel voor de informatie

4 jaar geleden

Zou de sauna vermijden en ook die hele 2 hele warme baddn bij het restaurant op de begane grond (Of niet te lang blijven zitten in ieder geval). De rest moet geen probleem zijn!