48 Reacties

2 jaar geleden

Loui- loewie Lowi- lowie Lowie- lowie Lówie- looooowie Geen idee welke uitspraak jij het liefst gehad had maar dit is wat ik er van zal maken. Overigens vind ik Loui opzich prima maar waarom niet gewoon die S erachter? Dus Louis.

2 jaar geleden

Ik zou ook Louis van maken. Vind ik zeker niet kak. Bij Lowi of al die andere varianten zou ik denken dat het een bijnaam/afkorting is en eerlijk gezegd vind ik die een beetje ‘kamp-achtig’. No offense!

2 jaar geleden

Zoals VDB1991 ook al aangeeft, de uitspraak tussen Loui en Lowi/Lowie is heel anders. Ik vind het persoonlijk het mooiste als het met een s erachter is, dus Louis. (Vaak word de uitspraak dan wel Loewis) Ik vind het een mooie naam en helemaal niet kak!

2 jaar geleden

Ik vind Loui niet kak of chique want ik ken het helemaal niet als naam Louie en Louis ik ken ik wel. Is in mijn ogen enerzijds een beetje ouderwets / chique (Prince Louis) en anderzijds weer niet (Louis van Gaal).

2 jaar geleden

Eerlijk gezegd geen idee of het over een meisje of een jongen gaat. Of hoe ik het uit zou moeten spreken.

2 jaar geleden

Vrienden van ons hebben een zoontje met deze naam, krijgen er heel veel complimenten over.

2 jaar geleden

Reactie op vdb1991

Loui- loewie Lowi- lowie Lowie- lowie Lówie- looooowie Geen idee welke u ...
Omdat Louis qua uitspraak een compleet andere naam is dan Loui misschien😅

2 jaar geleden

Ik denk aan Loe-ie als ik Loui zie staan en het wordt Loe-wíe als er Louis staat. Maar ik heb de indruk dat je geen oe-klank wil in het eerste deel? Dan kan je fonetisch gaan schrijven maar daar ben ik persoonlijk geen fan van (algemeen fonetisch geschreven namen)

2 jaar geleden

Bedankt voor al de reacties, schrijft wijze maakt dus daadwerkelijk wel uit wat betreft de uitspraak zoals jullie ook opmerken! Vind Louis ook prachtig maar het is voor een 💙 en vind het dan meer een naam voor een meisje met een S er achter.

2 jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Eerlijk gezegd geen idee of het over een meisje of een jongen gaat. Of hoe ...
Haha! Het is voor een 💙 maar als er meerdere mensen het lastig vinden of niet weten ga ik toch twijfelen. Wil niet dat zijn hele leven de naam verkeerd uitgesproken word

2 jaar geleden

Ik vindt het een leuke naam Loui. Ik vind zelf persoonlijk kortere namen ook wat stoerder. Ik zou dan zelf voor Lou gaan

2 jaar geleden

Misschien kunnen we je beter helpen als we weten welke uitspraak je zelf zou willen 😊

2 jaar geleden

Misschien is Lewis ook leuk, uitgesproken m.i. als luuwis. Vind het een stoere jongensnaam maar wellicht maken we het je alleen maar moeilijk zo? Ik zou lekker doen wat je zelf het mooist vind. Loui is ook super leuk en spreek ik uit als loewie

2 jaar geleden

Bedankt voor al de reacties, schrijft wijze maakt dus daadwerkelijk wel uit ...
Voor een meisje schrijf je het vaak als Lois en dat spreek je dan weer uit als Low-is. Louis is echt een jongens naam (Loe-wis) Lewis spreek je op diezelfde manier uit.

2 jaar geleden

Ik vind Louis, Lou of Lowie wel leuk. Ze klinken wel allemaal anders dus dat blijft persoonlijke voorkeur.

2 jaar geleden

Louie? Misschien wat minder kak en geen s dat het meisjesachtig wordt?

2 jaar geleden

Lewis, Lois... Jan?

2 jaar geleden

Bedankt voor al de reacties, schrijft wijze maakt dus daadwerkelijk wel uit ...
Wat bijzonder dat je Louis meer voor een meisje vind. Dat is namelijk een echte jongens naam Louis Tomlinson Louis van Gaal Louis Vuitton (oprichter en man) Dus nee dit is absoluut geen meisjesnaam. Verder vooral doen wat je zelf mooi vind. Ik ken iemand met de Spaanse spelling ervan Luís.

2 jaar geleden

Reactie op Ikenderest

Voor een meisje schrijf je het vaak als Lois en dat spreek je dan weer uit ...
Ik denk dat je de puntjes vergeet op de ï ? Lois spreek ik namelijk gewoon uit als loojs.

2 jaar geleden

Lewis is mijn favoriete jongensnaam!