6 Reacties

ADMIN

5 jaar geleden

Vind dit ook lastig. Volgens mij bestaat de kans dat schadelijke bacteriën, zoals toxoplasmose, op sla zitten. De kans is niet zo groot, maar ik wil het risico niet nemen. Zelf was ik sla daarom extra goed. Voor verpakt of niet.

5 jaar geleden

Reactie op Deborah

Vind dit ook lastig. Volgens mij bestaat de kans dat schadelijke bacteriën, ...
Is 2 keer wassen danvgenoeg denk je?

5 jaar geleden

Voorverpakte sla is al goed gewassen. Verse sla gewoon wassen zoals je dat altijd doet. Buitenste bladeren eraf halen. Risico op toxoplasmose zit vooral in producten die in aanraking komen met dierenpoep. Dus wortelen, radijs, etc moet je wel echt goed wassen, zeker als je ze rauw eet. Maar de kans dat toxoplasmose in de binnenkant van sla terecht komt is echt heel klein.

5 jaar geleden

Reactie op TikTak

Voorverpakte sla is al goed gewassen. Verse sla gewoon wassen zoals je dat ...
Bedankt voor je reactie. Heb zoveel schrik om iets fout te eten 🙈🙈 hetbis ons eerste kindje en we hebben er heel lang op moeten wachten(1,5 a 2 jaar), maar ons geduld wordt beloond 🥰🥰

één maand geleden

Wij hebben verse sla in de tuin. Staat op verhoogde bakken dus er kunnen geen dieren aan. Is dit ook schadelijk? Ik was ze gewoon onder stromend water, meer niet … :)

één maand geleden

Toch zat er pas een slak in mijn voorverpakte sla🤢 sindsdien ben ik niet meer zo overtuigd van het goed wassen daarvan, en was ik altijd alle sla zelf nog een keer waarbij ik liever op m’n eigen oog vertrouw dan dat van een machine oid.