17 Reacties

6 jaar geleden
Eieren altijd hard gekookt of doorbakken eten. Al is de kans klein dat je besmet raakt dus ik zou me geen zorgen maken

6 jaar geleden
Ik zou me niet teveel opjagen. Tuurlijk kan het gevaarlijk zijn.'kan' net zoals toxoplasmose. Nu ik weet niet hoe oud je bent, maar ik ben er 28, heb katten, heb al veel in de tuin gewerkt, 'rauwe' kaas gegeten, chocomousse, slaatjes op restaurant ... en ben nog nooit in contact gekomen met één van deze dingen.. de kans dat je het dan in de 9 maanden, waarin je wel mee oplet er mee in contact gaat komen is zo klein. Alles wordt ook zo danig gecontroleerd hier... Ik zou er idd bij blijven opletten, maar maak u zeker niet te ongerust !

6 jaar geleden
De kans op besmetting is 1 op 20.000 bij het eten van een zachtgekookt ei. Daarnaast brengt salmonella de schade niet toe aan het kind maar wel aan jou. Denk dus aan voedselvergiftiging, niet aan aangeboren afwijkingen.. Dit wordt ook zo aangegeven op de website van het voedingscentrum. No worries dus!


6 jaar geleden
Wat ingeltje hieronder zegt :-) zoals ik het heb begrepen geeft ei kans op salmonella. Die kans is heel klein, en vooral gevaarlijk voor jou maar niet zo zeer voor je baby. Ik zou voor nu vooral proberen niet te stressen en voel je niet schuldig, dat is zon ei niet waard ;-)

6 jaar geleden
Och, ik heb het ook al 2x gegeten zonder er bij na te denken! Inmiddels bijna 25 wkn zwanger en meneertje is enorm druk in de buik dus het zal allemaal wel meevallen! Maak jezelf niet al te gek, je lichaam en je onderbuikgevoel zullen het vast op tijd aangeven wanneer iets niet goed zit.
En vanaf nu weten we dat we alle eitjes goed door bakken! :)

VRIEND
6 jaar geleden
Hi Sophie, ik kan me goed inleven in je angst. Zelf heb ik er ook last van. Ik wil alles helemaal goed doen en wordt kwaad op mezelf als er dan per ongeluk toch iets gebeurd. Bijvoorbeeld: ik ging met mijn vriend wandelen en van te voren gingen wij ergens een broodje kopen voor overweg. Nu waren er alleen maar broodjes met sla erop. En ik wilde mijn toxoplasmosefobie overwinnen, dus ik zei tegen mijzelf: het is vast OK. Nou, toen ik dat broodje aan het eten was tijdens de wandeling kraakte er wel zand ☹. Dat verpestte toen mijn hele humeur en ik heb er de dagen erna nog vaak aan gedacht.
Iedereen inclusief ikzelf zegt dat de kans heel klein is dat er iets gebeurt, maar toch zit het niet lekker. Ik denk dat dat met een perfectionistisch karakter te maken heeft. Heb jij daar ook last van?

6 jaar geleden
Ohh ik snap je zorgen 😞! Ik ben ook altijd heel voorzichtig met eten vooral kip (ook voor mij zwangerschap) tot het overdreven toe. Nou had ik dus 1 keer zo een honger tijdens me zwangerschap dat ik kip uit de oven had gemaakt en heel gulzig ging eten tot dat ik dus rauwe stukken zag... nouuuu ik kon mezelf wel voor me kop schieten want ik was juist altijd zo voorzichtig en dan flik ik het gewoon om tijdens me zwangerschap zo dom te zijn! Weet niet zeker of ik daadwerkelijk ook een rauw stuk op heb maar lang verhaal kort ik snap je zorgen maar zoals andere al aangeven de kans is echt klein! Heel veel succes 🍀

6 jaar geleden
Reactie op newmommy2be
Ohh ik snap je zorgen 😞! Ik ben ook altijd heel voorzichtig met eten voora ...
Dank voor al jullie lieve reacties. Perfectionistisch ben ik heel erg inderdaad en heel angstig. Ik heb daar hulp voor, maar het is niet altijd goed onder controle te houden. De kip-angst en het korreltje zand herken ik heel goed. Zo fijn te lezen dat ik niet de enige ben 😊 Ik zit door complicaties al 3 maanden thuis, dat helpt ook niet met het piekeren. Ik wil het gewoon zo graag goed doen voor ons kindje en hem niet opzadelen met gezondheidsproblemen door dingen die ik nu fout doe. Ik wens jullie allemaal een zo fijn mogelijke zwangerschap nog!

6 jaar geleden
Ademhalen, en voor nu kun je er toch niks meer aan doen. Niet elk iets te rauw ei maakt jou ziek, dus als je geen klachten hebt zou ik vooral niet stressen en morgen lekker genieten van een hard gekookt eitje.. 🥚😊

VRIEND
6 jaar geleden
Reactie op Sophie-25
Dank voor al jullie lieve reacties. Perfectionistisch ben ik heel erg inder ...
Ja, ik snap dat alleen thuiszitten hier niet bij helpt! Probeer je zo veel mogelijk te omgeven met relaxte mensen. Dat vind ik zelf goed helpen. Die gewoon in een keer 'welnee joh, gekkie' over je spiegelei zeggen (het is inderdaad goed dat je hier hebt gepost, want die reactie kwam gelijk vaak). Mijn vriend is er zelf zo een en dat helpt echt. Verder misschien een leuk projectje beginnen voor afleiding: een oude hobby oppakken, als deze nu nog uitvoerbaar is, of misschien beginmen met iets als haken ofzo (tenzij je dat net stom vindt). 😘

6 jaar geleden
Ik had ook pasta carbonara gegeten en dacht toen later shit dat ei is niet helemaal verhit!
Alles is goed gekomen nergens last van gehad en als we nu pasta carbonara eten gaat mijn portie nog even extra terug te pan in zodat alles goed kan stollen. Helaas minder lekker maar het zekere voor het onzekere.
Had ook ergens gelezen dat 1 op de 20.000 eieren salmonella heeft. Weet je hoe klein die kans is?! En vroeger wisten ze dit soort dingen allemaal niet hè.
Mijn moeder kreeg 4 gezonde kinderen en heeft iedere zwangerschap enorm veel rauwe haring gegeten! Wordt nu écht afgeraden maar toen hadden ze geen idee.
Geen zorgen maken!!
Volgende keer voor je eigen geruststelling t ei nog een x omdraaien in de pan maar je vooral nu geen zorgen maken!

6 jaar geleden
Ik zal die ongerustheid maar gelijk weg halen bij je. Heb het net opgezocht, als je salmonella zou krijgen (de kans met een zachtgekookt ei en een spiegelei is 1 op de 20.000) heb alleen jij er last van en niet de baby. Ik heb net 3 half mislukte spiegeleieren op, ze waren niet echt gaar, maar ik maak me niet druk. De kleine laat me geen moment met rust en schopt me aan alle kanten. Ik zou zeggen, overtreed eens een regel. Neem eens iets wat je stiekem toch niet mag, en lees niet zoveel op internet. Vroeger hadden ze al deze regeltjes ook niet. Het komt allemaal wel goed, als je je maar niet te druk maakt heel de dag😁

6 jaar geleden
Is het goed? Nee. Liever niet meer doen maar je kunt het niet meer terugdraaien. Om nu maximaal te gaan stressen over het eitje (wat je toch al niet meer terug kunt draaien) is erger voor je kindje. Volgende keer gewoon extra lang bakken en proberen je nu niet meer al te druk over te maken 😊.

6 jaar geleden
Ik bak mijn ei aan 2 kanten en dan niet te lang op de boven kant dan is de binnen kant nog eenbeetje zacht maar niet druiperig en dan kan je het gewoon eten