92 Reacties

2 maanden geleden

Hoihoi, ja spannend is dit hea... heel vervelend die spanning. Bij mijn eerste zwangerschap zagen ze ook een verdikte nekplooi van 5 cm. Bij ons werd toen aangegeven dat dit het volgende kon betekenen: voor 1/3 kans op een chromosoom afwijking voor 1/3 kans op een hartafwijking en voor 1/3 kans op een gezond kindje. Wij hadden toen van te voren al de nipt gedaan, en hierbij was alles goed. Geen afwijkingen. Een chromosoom afwijking leek dus niet het geval te zijn. Op alle volgende echo's is het hartje extra goed in de gaten gehouden. Ook dit zag er allemaal goed uit. Uiteindelijk hebben we besloten om de zwangerschap voort te zetten. Bij de geboorte is ze nog een keer helemaal nagekeken op een hartafwijking en 3 maanden later weer. Nu hebben we een prachtig mooi gezond klein meisje van bijna 2 rond lopen. Zonder enige afwijkingen.

2 maanden geleden

Bekende hetzelfde. Inmiddels gezonde 4-maander in huis. Er is ook een kans dat het weer weg trekt.

2 maanden geleden

Hier ook een vergelijkbaar verhaal. Met 13 weken echo een verdikte nekplooi en oedeem op meerdere plekken. Uitslag NIPT en zeer uitgebreid genenonderzoek via vruchtwaterpunctie waren helemaal goed, en bij 20 weken is ook een hartafwijking (mogelijke oorzaak verdikte nekplooi) uitgesloten. Met 20 weken was de nekplooi ook weer helemaal slank. Baby moet nog geboren worden (37 weken nu) maar zijn onder behandeling van het Erasmus MC gebleven en vooralsnog lijkt het kindje gewoon gezond. Na de geboorte wordt ze nog wel een keer goed nagekeken. Het kan dus echt goedkomen. Houd hoop!

2 maanden geleden

Reactie op Trotsemamavan

Hoihoi, ja spannend is dit hea... heel vervelend die spanning. Bij mijn e ...
Dank voor je reactie. Dat geeft een beetje hoop♡ Maar ja vreselijk spannend!!!

2 maanden geleden

Reactie op SuuzAnn

Hier ook een vergelijkbaar verhaal. Met 13 weken echo een verdikte nekplooi ...
Dank voor je reactie, heel veel succes met je bevalling. Ik hoop dat het kindje inderdaad gezond blijkt♡

één maand geleden

Wat erg en wat moet dat schrikken zijn geweest voor jullie. Inmiddels al iets meer te horen gekregen over de uitslag van de vlokkentest? Hier een vergelijkbaar verhaal. Afgelopen maandag bij de termijnecho (10 weken) hebben we te horen gekregen dat er zowel bij het nekje als de buik een vochtschilletje is gezien. Aankomende maandag mogen we terugkomen om te zien of het vocht is weggetrokken bij de 11 weken. We zijn enorm geschrokken en de onzekerheid is vreselijk, maar hebben ook goede hoop dat het nog weg kan trekken.

één maand geleden

Hier ook gehad, 4 mm nekplooi, vlokkentest en meerdere GUO’s. Heel lang in onzekerheid gezeten maar uiteindelijk een gezonde jongen gekregen. Sterkte!! Heb je de NIPT gedaan?

één maand geleden

Reactie op Mrgt

Hier ook gehad, 4 mm nekplooi, vlokkentest en meerdere GUO’s. Heel lang in ...
Fijn dat alles goed gekomen is! In welke week van jullie zwangerschap kwamen jullie erachter en hoelang duurde het ongeveer voor de onzekerheden weggenomen konden worden?

één maand geleden

Reactie op Dropje2024-

Fijn dat alles goed gekomen is! In welke week van jullie zwangerschap kwam ...
Bij termijnecho rond 12 en uiteindelijk bij 20 weken leek alles normaal. Maar de onzekerheid is nooit helemaal weg, in het ziekenhuis gaan ze namelijk niet ‘garanderen’ dat het gezond is.. dus ze geven dan aan; voor zover het lijkt .. etc.

één maand geleden

Reactie op Dropje2024-

Wat erg en wat moet dat schrikken zijn geweest voor jullie. Inmiddels al ie ...
Bah ik ga voor je duimen! De eerste uitslagen van de vlokkentest waren goed. Trisomi 21 (down) trisomie 18 en 13 zijn het in ieder geval niet. Binnen nu en 4 dagen zouden wij uitslag moeten krijgen van het uitgebreide chromosoom onderzoek.

één maand geleden

Reactie op Mrgt

Hier ook gehad, 4 mm nekplooi, vlokkentest en meerdere GUO’s. Heel lang in ...
Wat fijn om te horen dat het toch ook allemaal goed kan komen. Ik wordt gek van de onzekerheid! Ik heb geen nipt test gehad. Had hem wel gepland staan, maar ivm de dikke nekplooi hem eigenlijk overgeslagen en direct een vlokkentest gehad.

één maand geleden

Reactie op cvkk

Wat fijn om te horen dat het toch ook allemaal goed kan komen. Ik wordt gek ...
Ja het is echt vreselijk, maar al heel fijn dat de eerste uitslagen goed waren. Stertke

één maand geleden

Reactie op cvkk

Bah ik ga voor je duimen! De eerste uitslagen van de vlokkentest waren go ...
Wat fijn dat de eerste uitslagen van de vlokkentest goed zijn!Fingers crossed voor de andere uitslagen, hopelijk is het loos alarm🤞🏼🍀 Wij gaan vanmiddag voor de echo, we zijn vandaag 11 weken. Het zou vandaag weg moeten zijn, anders gaan we ook door voor de vlokkentest. Ik snap helemaal in welke onzekerheid je zit, veel sterkte de komende vier dagen

één maand geleden

Reactie op Dropje2024-

Wat fijn dat de eerste uitslagen van de vlokkentest goed zijn!Fingers cross ...
Ik ga voor je duimen!!!! Zou het fijn vinden om zo te horen hoe je echo ging :)

één maand geleden

Dankjewel! Helaas niet goed, het vocht zat er nog steeds. Aanstaande woensdag mogen we de vlokkentest doen. Fijn dat dit op korte termijn al kan en we blijven hoop houden.

één maand geleden

Reactie op Dropje2024-

Dankjewel! Helaas niet goed, het vocht zat er nog steeds. Aanstaande woensd ...
Ahh nee wat shit ☹️ Wel fijn dat je zo snel terrecht kan. Welk ziekenhuis ga je heen? Probeer komende dagen lekker rust te nemen en een beetje in een cocon te duiken saampjes. Dat helpt!

één maand geleden

Reactie op cvkk

Ahh nee wat shit ☹️ Wel fijn dat je zo snel terrecht kan. Welk ziekenhuis g ...
Lief, Dankjewel! Gaan we proberen te doen. Het is in ieder geval fijn dat we snel al terecht kunnen, dat helpt wel merk ik. We gaan naar het Radboud morgen. Wanneer krijg jij uiterlijk de resultaten van de andere testen?

één maand geleden

Reactie op Dropje2024-

Lief, Dankjewel! Gaan we proberen te doen. Het is in ieder geval fijn dat w ...
Heel veel succes morgen! Ik krijg tussen nu en vrijdag ergens de uitslag. Zit vast gelijmd aan mijn telefoon haha!

één maand geleden

Reactie op cvkk

Heel veel succes morgen! Ik krijg tussen nu en vrijdag ergens de uitslag. ...
Dankjewel, het is achter de rug en goed gegaan. Nu fingers crossed dat er niks uitkomt, vr of ma krijgen we het te horen. Dat is al vrij snel na de eerste uitslagen, wat fijn! Fingers crossed dat hier ook niks uit komt. Hou je me op de hoogte? Ik duim voor jullie mee.

één maand geleden

Reactie op Dropje2024-

Dankjewel, het is achter de rug en goed gegaan. Nu fingers crossed dat er n ...
Het overige chromosoomonderzoek laat ook geen afwijkingen zien🥳. Krijgen komende maandag de 13 weken echo (ben dan 14 weken). Begrijp dat er nog steeds een verhoogde kans is op aangeboren (hart) afwijkingen. Maar dat moeten de komende echo's gaan aantonen/uitsluiten. Heb jij al iets gehoord?