45 Reacties

3 jaar geleden

Bij mij bleken dezelfde signalen (groot/grote buikomvang en veel vruchtwater) zwangerschapsdiabetes te zijn. Helaas pas met bijna 35 weken vastgesteld. Geen idee of dit gerust stelt, maar beter extra controles dan dat ze iets over het hoofd zien en er pas bij de bevalling achter komen.

3 jaar geleden

Reactie op Annika_

Bij mij bleken dezelfde signalen (groot/grote buikomvang en veel vruchtwate ...
Ik heb de glucose test inmiddels 2 keer gedaan en dat is niet de oorzaak. Over een week heb ik een guo.

3 jaar geleden

Hopelijk zijn er meer dames met ervaring die me erover kunnen vertellen! Ik word zo onrustig van alle berichtgeving op internet

3 jaar geleden

Had je deze vraag toevallig ook in de januari groep gesteld? Dan heb ik hem daar beantwoord😊

3 jaar geleden

Reactie op Robin1984

Had je deze vraag toevallig ook in de januari groep gesteld? Dan heb ik hem ...
Nee! Haha ik zit niet in dat groepje.

3 jaar geleden

Ik heb gisteren een GUO gehad ivm teveel vruchtwater. 22 september weer heen. Hier vulde het maagje wel maar niet goed genoeg. Hier ook sprake van of iets wat bij mij hoort (bij mijn dochter ook teveel vruchtwater) of iets met de slokdarm. Kan je niet gerust stellen behalve dat het bij mijn eerste allemaal prima was en wij nu de 22e meer te horen krijgen. (Geen suiker hier)

3 jaar geleden

Reactie op KimBiranda

Ik heb gisteren een GUO gehad ivm teveel vruchtwater. 22 september weer hee ...
Oh jeetje dat is ook spannend zeg!! Maar maagvulling lijkt me ook iets dat kan fluctueren toch? De ene keer meer dan de andere keer? Succes de 22ste!

3 jaar geleden

Hoe ziet maagvulling er uberhaupt uit op een echo? Ik vind dat zo raar, want bij de 20 weken echo kijken ze er ook naar toch. Dan zouden ze dat ook moeten hebben gezien?

3 jaar geleden

Reactie op rosie88

Oh jeetje dat is ook spannend zeg!! Maar maagvulling lijkt me ook iets dat ...
Ja klopt, vandaar 22e nog een keer weer kijken of hij dan meer zin heeft. Over de maagvulling, je ziet het maagje dan groter worden(uitzetten) en weer kleiner worden. Blijkbaar moet dat minimaal zoveel groter worden zoals ik begreep. 20 weken echo hebben ze ook overal naar gekeken maar volgens mij kijken ze dan meer of het kindje slikbewegingen maakt (nu ook weer en dat deed hij wel goed). 😅 wij wachten af, konden er zelf weinig van maken nu en vertrouw op de deskundigheid van het UMCG.

3 jaar geleden

Reactie op KimBiranda

Ja klopt, vandaar 22e nog een keer weer kijken of hij dan meer zin heeft. ...
Ah oké! Nou dat is een heldere uitleg. Volgens mij kijken ze idd naar de slikbeweging maar ook naar maag en blaasvulling tijdens de 20 weken echo. Omdat ze bij ons de slokdarmproblemen ook als mogelijkheid hebben genoemd, ben ik die echo’s eens na gaan kijken ;) Maak je je geen zorgen?

3 jaar geleden

Reactie op rosie88

Ah oké! Nou dat is een heldere uitleg. Volgens mij kijken ze idd naar de sl ...
Natuurlijk maak ik me wel iets zorgen, maar omdat alles een beetje hetzelfde is als met de eerste kan ik het nu wel een beetje van me afzetten en rustig afwachten. Bij de eerste was ik echt helemaal van de kaart en had ik er zoveel stress van. Maar toen begonnen ze ook met kindje was heel erg groot, toen veeeeelste klein. Uiteindelijk niet heel groot(net geen 3kg) maar 50cm dus prima. Vandaar dat ik (klinkt heel raar voor de buitenwereld misschien) het een beetje met een korreltje zout neem en nu er rustiger over ben.

3 jaar geleden

Reactie op KimBiranda

Natuurlijk maak ik me wel iets zorgen, maar omdat alles een beetje hetzelfd ...
Nee joh. Dat is begrijpelijk en alleen maar fijn!

3 jaar geleden

Reactie op rosie88

Nee! Haha ik zit niet in dat groepje.
Oh sorry, dan was het iemand anders😉 Ik heb extreme polyhydramnion gehad. Omdat het bij mij al bij 23 wk ontsluiting gaf moest ik tot de bevalling in het ziekenhuis blijven liggen. Met bedrust,medicatie en een aantal ingrepen nog kunnen rekken tot 33wk. Was een enorme rollercoaster omdat de artsen niet begrepen hoe het kwam. Mijn zoon is nu 4,5 en helemaal gezond. Hij is wel groot voor zn leeftijd (bij geboorte ook al) dus dat kan het teveel aan vruchtwater iig voor een deel verklaren. Nu 19wk zwanger van de tweede en vind het heel spannend!!🙈

3 jaar geleden

Reactie op Robin1984

Oh sorry, dan was het iemand anders😉 Ik heb extreme polyhydramnion gehad. ...
Jeetje dat is ook een verhaal!! Spannend moet dat zijn geweest zeg. En nu idd ook spannend. Hebben ze nooit een oorzaak kunnen vinden?

3 jaar geleden

Reactie op rosie88

Jeetje dat is ook een verhaal!! Spannend moet dat zijn geweest zeg. En nu i ...
Nee. Ik vermoed toch zijn grootte en misschien toch een verstoorde glucose stofwisseling bij mij, al waren al mijn tests daarvoor keurig. Als ik weer teveel vruchtwater heb dit keer dan ga ik proberen wat een dieet voor zwangerschapsdiabetes doet...

3 jaar geleden

Reactie op Robin1984

Nee. Ik vermoed toch zijn grootte en misschien toch een verstoorde glucose ...
Jeetje. Ik heb dit ook een beetje. Heb zelf m’n suiker geprikt, en dat zag er niet altijd even goed uit. Terwijl de gtt iedere keer niks uitwijst. Bij ons ook een groter kindje idd!

3 jaar geleden

Hoi, Hoe gaat het nog met jullie. Heb je al meer nieuws? Ik heb afgelopen week gelijkaardig nieuws gekregen. Ik heb erg veel vruchtwater en op de echo was geen maagvulling te zien. Volgende week moet ik opnieuw op controle.. Ik ben 29 weken zwanger. Liefs

3 jaar geleden

Reactie op Loref

Hoi, Hoe gaat het nog met jullie. Heb je al meer nieuws? Ik heb afgelopen ...
Wat een onzekerheid! Inmiddels is mijn hoeveelheid vruchtwater weer normaal. Een storm in een glas water dus. Hopelijk is dat bij jou ook het geval! Succes!

3 jaar geleden

Reactie op rosie88

Wat een onzekerheid! Inmiddels is mijn hoeveelheid vruchtwater weer normaal ...
Bedankt voor je berichtje! Fijn dat alles weer goed is. Hopelijk krijgen wij ook goed nieuws 🤞

3 jaar geleden

Ik kreeg gister deze diagnose met 28+6 . Baby is ook een maand te groot. Mijn leven is helemaal in duigen nu. Ik zit aan de grond qua mentaal. Weet niet hoe verder.