4 Reacties

3 jaar geleden

Heel herkenbaar. Ik wilde het liefst tot 4 weken van te voren blijven werken maar ik werk nu al een paar weken een uur minder per dag. Gewoon om even bij te komen van de dag voor de avond begint. Maar ik merk dat dit uurtje nu niks meer uitmaakt. Ze kunnen je voor een aantal uur per week 'ziekmelden' maar dan wordt dat wel geregistreerd bij het UWV en zal je 6 weken van te voren met verlof moeten. Althans, zo is dat bij ons.

3 jaar geleden

Ik heb in overleg uren van mijzelf ingezet. Wij krijgen een budget per jaar en daar kun je vrije uren van kopen. Sinds 30 weken werk ik daarom in plaats van 36 uur, 28. Daarmee houd ik het uit tot 36 weken. Daarna start ik met een nieuwe baan 😂

VRIEND

3 jaar geleden

Eerdere verlof is meestal geen probleem. Toch langer doorgaan wel. Ik heb eind week 35 ook op vrijdag laten weten dat ik laatste week halve dagen ging doen omdat ik moe was (en werk grotendeels was overgedragen). Dit zou ik dan van vakantie uren doen. Dit vond werkgever prima en vond goed dat ik het aangaf. Uiteindelijk dat weekend al plotseling bevallen 🤣, dus per direct is toen mijn zwangerschapsverlof alsnog dat weekend ingegaan. Denk aan jezelf, het is geen wedstrijd zo lang mogelijk door te werken. Als je fit bent (en een beroep waarmee het kan) dan kan het, maar als het niet gaat, dan niet 🤷🏼‍♀️.

3 jaar geleden

Ik moet ( als de regels zo blijven) met 28 weken al naar huis! ( werk in de zorg