5 Reacties

4 jaar geleden

Wat een grapjas die werkgever van jou. Vanaf 34 weken mag je met verlof en vanaf 36 weken ben je verplicht om met verlof te gaan. Ga maar eens goed Google op zwangerschapsverlof. Dan kun je hem daar mee om zijn oren slaan. En worden dingen te zwaar voor je is hij ook verplicht om met je mee te denken. Ik werk zelf in de thuiszorg,heb tot 36 weken door gewerkt omdat ik dit zelf wilde en het nog lukte. Heb alleen wel vanaf 34 weken aangegeven dat ik geen avonddiensten of dubbele diensten meer wilde werken. Hier deden ze ook niet moeilijk over

4 jaar geleden

Bedankt om mijn vermoeden te bevestigen. Ik denk dat de werkgever zal verschieten als ik bij de arbeidsgeneesheer geweest ben. Allesinds, ik ga ook zo lang mogelijk proberen doordoen zoals het gaat!

4 jaar geleden

Reactie op JT2019

Wat een grapjas die werkgever van jou. Vanaf 34 weken mag je met verlof en ...
Momentje, aan de woordenschat te zien komt de dame uit België. Net als ik, overigens. Hier geldt: 15 weken zwangerschapsverlof, waarvan minimaal 1, maximaal 4 voor de uitgerekende datum. Je mag dus stoppen vanaf 36w, moet vanaf 39. Maar je werkgever heeft daar niks over te zeggen. Jij beslist, evt. In samenspraak met de gynaecoloog.

4 jaar geleden

Reactie op Charlx

Bedankt om mijn vermoeden te bevestigen. Ik denk dat de werkgever zal versc ...
Sowieso: de arbeidsgeneesheer beslist als je vroeger moet stoppen (bv. Al met 6 maanden) en zijn advies is absoluut bindend.

4 jaar geleden

Reactie op boysmup

Sowieso: de arbeidsgeneesheer beslist als je vroeger moet stoppen (bv. Al m ...
Ik kom inderdaad uit België. Maar aangezien we met risicogroepen in contact komen: nl mensen met fysieke en mentale beperkingen die agressief uit de hoek durven komen. En mijn werkgever kennende zal dit niet vernoemd hebben.... We zullen inderdaad zien als ik bij de arbeidsgeneesheer geweest ben. Bedankt alvast!!!