45 Reacties

2 maanden geleden

Hier springen ze eroverheen

2 maanden geleden

Onze kat springt er ook gewoon over

2 maanden geleden

Want je wil de katten ook beneden houden? Denk dat dat lastig gaat worden gezien hoe hoog ze kunnen springen. En als je ze niet beneden wilt houden en bang bent dat ze niet meer omhoog kunnen, volgens mij loopt dat wel los. Of een traphekje waar je bijvoorbeeld een spijl tussenuit kan halen .

2 maanden geleden

Die van mij kruipt er onderdoor, zelfs wanneer hij openstaat. 🤣🤣 Ken net.

2 maanden geleden

Een kat vind wel een manier😬

2 maanden geleden

Onze katten zijn liever lui dan moe en hebben een hoog helden-op-sokken-gehalte en weigeren dus ook pertinent om over de hekjes te springen. Zagen we van tevoren aankomen dus we hebben gekozen om overal oprolbare hekjes te plaatsen. Normaal zijn die dus gewoon open en zo kunnen ze zich vrij rondbewegen door huis. Alleen als ik met m’n kinderen op die verdieping ben gaan ze dicht, maar dan ben ik erbij om de katten over het hekje te tillen als ze erdoor moeten (🥲)

2 maanden geleden

Wij hebben m iets hoger geplaatst zodat ze er gewoon onderdoor kunnen.

2 maanden geleden

Verschilt vast per kat. Ik heb er nooit zo over nagedacht bij de onze, wat gevolgen zouden kunnen zijn. Het is een kat en meneer redt zich wel. Hij kruipt er onderdoor maar springen durft-ie niet. Och dan open ik het hekje even. Eigenlijk mag hij van mn vriend ook niet boven komen. Hebben jullie katten boven een eigen kamer met eten en kattenbak? Dan zou ik afgaande op eigen ervaring het hekje indd zo inzetten dat ze er nog onderdoor kunnen.

2 maanden geleden

Ik zit met hetzelfde dilemma. Ik heb een Maine Coon en zijn kattenbak staat boven dus hij moet wel naar boven en beneden komen. Mijn vader kwam met het idee om gewoon de deurklinken van de kinderkamer en woonkamer verticaal te zetten zodat ons kindje de eerste jaren de deuren niet zelf open krijgt. Dan hoef je nog geen traphekje. Heeft iemand hier misschien ervaring mee?

2 maanden geleden

Er zijn traphekjes met een luik erin voor de katten. Die hebben wij en zijn ideaal! De Maine Coon kan er ook gewoon doorheen.

2 maanden geleden

Hier springen ze eroverheen

2 maanden geleden

Wij willen dat ze inderdaad wel zelf naar boven en beneden kunnen en hebben ook main coons idd. Met welk traphek met kattenluikje heb jij ervaring logootje?

2 maanden geleden

Wij hebben er 1 met kattenluik. Super fijn!

2 maanden geleden

Wij hebben de kidiz trouwens!

2 maanden geleden

Wij hebben een spijl eruit gezaagd op kat hoogte. Daar hebben we een rubber dopje op geplaatst zodat ze zich niet openhalen. Een kind kan er niet door, en ook geen hoofdje 😅 maar de katten passen zo precies. Goedkope en nuttige oplossing.

2 maanden geleden

Onze kat gaat er gewoon overheen of onderdoor 🙋‍♀️

2 maanden geleden

Wij hebben het zo opgelost, een traphek van babydan met een spijl eruit gehouden en hierbij tiewraps gedaan voor extra stevigheid. De trap naar zolder hebben we ook een spijl uitgehaald, maar staat nog niet op de oude foto. Onze Maine Coon en Ragdoll van beide 6kg passen er goed doorheen.

2 maanden geleden

Reactie op Michelle001

Ik zit met hetzelfde dilemma. Ik heb een Maine Coon en zijn kattenbak staat ...
Dit hebben wij voor kind, hijkan niet zelf bij de trap komen. Werkt prima je moet alleen wel consequent de deur dicht doen 😁 Wij hebben alleen geen kat, dus ik weet niet of het dan ook handig is, denk dat kat wel door de deur moet naar de trap 😅

2 maanden geleden

Reactie op ger95

Wij willen dat ze inderdaad wel zelf naar boven en beneden kunnen en hebben ...
Wij hebben idd een kidiz traphekje.

2 maanden geleden

Misschien een stomme vraag hoor maar hoe werkt dat dan precies? Ik heb even foto van die kidiz opgezocht maar je laat neem ik aan het kattenluikje open voor de kat? Kan de baby er dan niet in vastzitten? Dichtdoen van 't luikje lijkt me dan zinloos want dan kan je net zo goed geen luikje nemen. Of zie ik het verkeerd 🫣🫣