27 Reacties

4 jaar geleden

Dat is de hik moet je maar eventjes googlen.. niks om je zorgen over te maken iig.

4 jaar geleden

Ik zie op je profiel dat je 27 weken bent. Als je in deze app kijkt bij 28 weken, dan vind je hier ook uitleg over.

4 jaar geleden

Hi Romi. Ik herken het wel een beetje. Bij mij is het niet de hik. Dat is regelmatig en is duurt wat langer dan paar secondeno. Het trillen of schokkende beweging is als een soort golf door je buik gaat en naar 2 sec ong is het ook weer over. Ik heb het nu een paar x gehad. Is dat wat je bedoelt?

4 jaar geleden

Reactie op Auralie

Hi Romi. Ik herken het wel een beetje. Bij mij is het niet de hik. Dat is r ...
Had ik ook en is inderdaad iets anders dan de hik. Het duurt veel korter dan de hik en de schokjes komen sneller achter elkaar. Voelt meer als een bibber of stuipje. Ik weet niet meer wat het ook alweer precies was, maar weet wel nog dat ik het gegoogeld had en dat de conclusie was dat het niets is om je zorgen over te maken.

VRIEND

4 jaar geleden

Had het aan de verloskundige gevraagd vorige maand. Wat het precies is wist ze niet, alleen dat het volkomen normaal is en dat het als gezonde beweging telt. Vleermuisje doet het bij mij nog steeds dagelijks 🤷

4 jaar geleden

Reactie op Auralie

Hi Romi. Ik herken het wel een beetje. Bij mij is het niet de hik. Dat is r ...
Gisteren voor het slapen begon mijn buik weer te trillen en shaken en het duurde inderdaad langer dan 2 seconden iets van 4 seconden en daarna is het stil. Ik vergelijk het meer met een epilipsche aanval binnen in de baarmoeder, daarom dacht ik ben ik de enige of zijn er nog meer dat gevoel hebben. Om zeker van te zijn dat het normaal is. De hik voel ik ook maar dat is meer een tikje en dan regelmatig. Ik zal het volgende week vragen aan de verloskundige wat dat is.

4 jaar geleden

Ik heb dat gevoel ook gehad. Volgens mij een aantal weken rond de 28 a 30 weken zwangerschap. Heb het aan de verloskundige gevraagd maar ze wist niet wat het was. Ze vertelde wel dat veel vrouwen het ervaren rond dat termijn. Ben er maar vanuit gegaan dat het normaal is en heb het nu al weken niet meer gevoeld.

4 jaar geleden

Reactie op Romi

Gisteren voor het slapen begon mijn buik weer te trillen en shaken en het d ...
Dat is ook precies hoe ik het ervaar, het is vaak s nachts en voelt idd als een korte epileptische aanval. Absoluut geen hik, maar ook ik heb geen idee wat het is. Ik vergelijk het voor mezelf met zo’n val beweging die je heeel soms hebt vlak voordat je in slaap valt.

4 jaar geleden

Begin idd rond week 27/28 en heb het soms nog (week 30)

4 jaar geleden

Hallo, ik herken dit. Heb dit bij mijn eerdere en huidige zwangerschap gehad. Een soort ongecontroleerde beweging die je kindje dan maakt, trillingen of samentrekkingen. Mijn eerste twee kindjes zijn gezond, het zijn voor zover ik dus weet hele normale bewegingen. Heel anders dan de hik.

4 jaar geleden

Reactie op Romi

Gisteren voor het slapen begon mijn buik weer te trillen en shaken en het d ...
Heb het ook regelmatig heeft met spieren te maken die tegen je baarmoeder aankomen of in je baarmoeder Kan geen kwaad heb het meerdere keren gevraagd

4 jaar geleden

Ik herken dit ook wel inderdaad, voelt anders aan als de hik. Soms trilt heel mn buik gewoon. Duurt inderdaad hooguit 20 seconden en heb het niet heel vaak. Heb het eerlijk gezegd nooit besproken want verder beweegt mn mannetje "normaal" Denk dus inderdaad dat dit gewoon bij bewegingen hoor, misschien oefenen van de spieren?

4 jaar geleden

Reactie op Mariskahaerden

Heb het ook regelmatig heeft met spieren te maken die tegen je baarmoeder ...
Bedoel in je baarmoeder tegen de baarmoederwand 😊

4 jaar geleden

Reactie op Mali142.

Hallo, ik herken dit. Heb dit bij mijn eerdere en huidige zwangerschap geha ...
Das fijn om te horen dat het niets met de gezondheid van het kindje te maken heeft.

3 jaar geleden

@Romi, hoe is het nu met jouw baby? Mijn baby (foetus) heeft het namelijk nu ook.

2 jaar geleden

Fijn dat ik niet de enige ben. Ik zou het ook als een epileptische aanval beschrijven, snelle drukke bewegingen en Google brengt dan weinig goeds. Haha. Kon pas onder de zoekterm "trillende baby in baarmoeder' herkenning van andere moeders vinden. 😅😆 Ben ik weer gerustgesteld. Danku

2 jaar geleden

Ha fijn dit. Zo'n oud topic dat je middenin de nacht even geruststelt

één jaar geleden

Oef

MOD

3 maanden geleden

Wat is het precies? Heb het ook..en zeker de hik niet want de hik herken ik

3 maanden geleden

Ik heb dit ook en maakt me enorm ongerust. Iemand die nu weet wat het is?