6 Reacties

10 dagen geleden

Nou achteraf denk ik dat ik veel meer moe was dan bij mij eerste 1ling zwangerschap. Maar dat kan ook te maken hebben met het wel rond lopen van een peuter. Ik was niet meer misselijk dan de vorige keer en heb ook niet het idee dat ik sneller groeide voor mijn eerste echo.

10 dagen geleden

Er zijn niet echt typische tweelingzwangerschap symptomen volgens mij. Wel kunnen symptomen heftiger zijn omdat je meer HCG aanmaakt en je lichaam harder moet werken. Ik was iets meer misselijk en vooral sneller moe dan bij mijn 1e zwangerschap (eenling) en mijn eigen broeken pasten al snel niet meer. Maar misschien was dat bij een eenling precies zo geweest. Je buik groeit sowieso sneller bij een 2e zwangerschap en extra vermoeidheid kan ook komen doordat ik minder rust kon nemen omdat er nu al een kindje rondliep. Gefeliciteerd trouwens! Of ben je nog aan het verwerken dat het er 2 zijn? :) Wist je dat er ook een meerlingengroep op het forum is?

10 dagen geleden

Er zijn niet echt duidelijkere symptomen. Ik was zelfs bij mijn eenling zwangerschap nog beroerder en vermoeider.

9 dagen geleden

Er zijn geen duidelijke symptomen. Ik voelde me beter dan tijdens m’n eenlingzwangerschap. Het enige wat je kan doen is je echo afwachten.

9 dagen geleden

Ik merkte bijna geen verschil, alleen vond ik het op het einde zwaarder maar aan het begin geen andere symptomen gehad bij de 2ling

9 dagen geleden

Ik denk niet dat ik er echt iets van gemerkt heb. We hielden wel rekening met de mogelijkheid (2 mooie eitjes tijdens IUI) maar pas op de echo bleek het echt een verrassing. Ik begon ook pas in week 9 te braken, voor die tijd was ik wel misselijk vanaf het begin maar ik heb geen idee hoe dit was geweest bij een eenling. Dit is mijn eerste (en waarschijnlijk laatste) zwangerschap dus ik kan het ook niet vergelijken met eerdere ervaringen.