Twijfel over naam zoon (ivm veel meiden met de naam)

Mabv
3 maanden geleden
Volgen
Hoii,,, Vooral benieuwd naar jullie eerste ingeving. Ik was vanaf het begin van mijn zwangerschap verliefd op de baan Yaël (of Jaël) voor een zoon. Ik ken zelf niemand met die naam, en kwam erop via de naam Joel. Nu hoorde ik laatst van mijn zusje dat zij eigenlijk alleen meiden kent met die naam en na een zoektocht online zie ik ooi vooral veel meiden met die naam (en heel soms een jongen). Ik weet dat unisex namen kan etc. Maar ik zou het zelf niet leuk vinden als ik mijn zoon een naam geef waarbij iedereen denkt of vindt dat het een meidennaam is. Dat voelt voor mij toch niet goed. Daarom ben ik benieuwd, en dus vooral naar je eerste ingeving. Vinden jullie Yael of Jael een jongensnaam? Of toch echt meer voor meiden? Of zie je het als unisex.
Reageer
Typ hier je reactie
64 reacties
Wende5
3 maanden geleden
Ik ken ook er ook 2! Maar dat zijn ook 2 meisjes🙈 Dus mijn eerste reactie is meisjesnaam. Mijn neefje heet Joël dat vind ik wel echt een leuke jongens naam. Hoor je niet echt vaak
anoniem-465322
3 maanden geleden
Ik ken Jaël alleen als een Hebreeuwse meisjesnaam! Nog nooit gehoord als jongensnaam, ken inderdaad alleen Joël. Wel een mooie naam!
Fannyke89
3 maanden geleden
Yael komt uit het Hebreeuws en wordt daar als meisjesnaam gebruikt. Ik heb een ex-collega die zo heette. Dus ja, ik zie het eerder als een meisjesnaam.
Jodyxx
3 maanden geleden
Ik heb de naam tot nu toe alleen bij jongens gehoord. Vind 'm voor een jongen ook mooier dan voor een meisje! 😘
Suz123
3 maanden geleden
Ik ken ook alleen meisjes met die naam. Je zou misschien Jaïr kunnen doen? Is wat mij betreft wat meer voor een jongen maar wel een beetje in dezelfde hoek!
ManonGina
3 maanden geleden
Ik vind het wel een meisjesnaam, ik heb hem ook op mijn lijstje staan! Ik ken ook alleen een vrouw die zo heet, wel Joël idd voor een jongen. Vind ik ook erg leuk!
Mabv
3 maanden geleden
Reactie op Jodyxx
Ik heb de naam tot nu toe alleen bij jongens gehoord. Vind 'm voor een jongen ook mooier dan voor een meisje! 😘
Ja ik dus eigenlijk ook, maar het gros van de mensen vinden het dus wel echt een meidennaam, en dan vind ik het ergens toch vervelend om m'n zoontje dan die naam te geven.
L1107
3 maanden geleden
Ik ken alleen maar meisjes/vrouwen met deze naam. Vind het daardoor persoonlijk ook echt een meisjesnaam.
Boubou
3 maanden geleden
Ik vind het unisex. Mijn zoontje heeft een voornaam die (geloof ik toch echt) een jongensnaam is, maar best veel mensen denken dat het een meisjesnaam is (de naam is ook vrij zeldzaam). Maar dat vind ik niet erg. Dan zeg ik gewoon 'oh, maar het is een jongen'.
Li2021
3 maanden geleden
Ik ken een jongen en die naam spellen ze als Djaël, voor mij is dat dus echt een jongensnaam. Jaël/Yaël zou ik inderdaad een meisje bij verwachten
AnnaRJ
3 maanden geleden
Ons dochtertje heet Jaël. Kende het ook alleen als meisjesnaam, maar inmiddels al een paar keer de vraag gehad of het om een jongen of meisje gaat. Dus ik zou zeggen: unisex. Ligt misschien ook aan de uitspraak, wij hebben de klemtoon op 'el' gelegd, dat vonden we zelf vrouwelijker klinken. Mensen zeggen ook weleens Djaël, kan je ook nog overwegen dus 😉
Amles04
3 maanden geleden
Ik ken hem ook alleen als meisjesnaam. Misschien is anders Gaël een optie? Dat is een Franse jongensnaam.
merlijn is mijn tweede naam
3 maanden geleden
ik heb een vrouwelijke oud collega uit israel die yael heet, ik zou het wel echt met een meisje asocieren. haalt echter niet weg dat het prima ook voor een jongen kan. ik denk dat je het ook altijd eerst asocieert met welk geslacht je iemand met die naam als eerste ontmoet. mijn zus heet Robin en vroeger een beste vriendinnetje van mij ook. intussen ken ik denk ik 5 rob(b)ins mannelijk/vrouwelijk maar blijf ik het eerst met meisjes asocierenv, puur omdat mijn zus zo heet. dat betekent dus dat voor kinderen die bij jouw zoontje in de klas zouden zitten, zij dit waarschijnlijk een jongensnaam zullen vinden! kortom, als jij er verliefd op bent, zou ik er gewoon voor gaan!
Blabla19
3 maanden geleden
Ik ken ook alleen maar meisjes met deze naam, maar vind wel dat het prima kan voor een jongen
Popo
3 maanden geleden
Ik heb de naam nog nooit gehoord, maar heb er eerder een mannelijk gevoel bij. Maar gezien veel mensen het als meisjesnaam kennen zou ik unisex zeggen.
Verwijderd lid
3 maanden geleden
Mooie naam, bij ons in het marokkaans schrijft het Jaïl/Yaïl en is voor een jongen. Alsnog doe je zelf wat je wilt denk dat het zowel voor een meisje als jongen gebruikt kan worden. ❤️
Decembermeisje
3 maanden geleden
Deze naam is bijzonder genoeg dat mensen de associatie pas gaan krijgen bij jouw zoon. Het is niet zo dat je vaak de reactie zult krijgen "Oh álle Yaëls die ik ken zijn állemaal meisjes", want de naam komt niet vaak voor. Dus, klasgenootjes en vriendjes kennen straks 1 Yaël, dat is een jongen, dus Yaël is voor hun een jongensnaam. Ik vind het een mooie naam, die voor zowel jongens als meisjes prima kan!