14 Reacties

2 jaar geleden

Alle 3 mag, op welke manier je wilt 😜

2 jaar geleden

Je hebt een app zwangerhap en daarop kan je zien wat je wel en niet kan eten!

2 jaar geleden

Dat mag je allemaal eten op elke manier

2 jaar geleden

Al eet je ze rauw. Tijdens eventueel borstvoeding ook trouwens.

2 jaar geleden

Vraag me wel af waarom je denkt dat het uitmaakt of die fijngesneden of in grovere stukken gegeten wordt?

2 jaar geleden

Reactie op Ikigai

Vraag me wel af waarom je denkt dat het uitmaakt of die fijngesneden of in ...
Nu je het zegt lol

2 jaar geleden

Reactie op Ikigai

Vraag me wel af waarom je denkt dat het uitmaakt of die fijngesneden of in ...
Dit hoorde ik van een kennis die voedingsdeskundige is. Ik vond het eerlijk gezegd al een raar en vaag verhaal, maar dacht check het toch 😄

2 jaar geleden

Bedankt allemaal! Weet ik dat ik ze gewoon veilig kan eten.

2 jaar geleden

Dit hoorde ik van een kennis die voedingsdeskundige is. Ik vond het eerlijk ...
Ik denk dat je kennis beter een ander beroep kan zoeken 😜

2 jaar geleden

Ik denk dat je kennis beter een ander beroep kan zoeken 😜
🤣

2 jaar geleden

Ik heb ooit iets gelijkaardigs gelezen maar tijdens mijn zwangerschap vond ik hier niets meer van terug. Ik denk dat dit een oud (verouderd) advies is en nu dus wetenschappelijk weerlegt.

2 jaar geleden

Waarom niet?

2 jaar geleden

Lekker uitjes en knoflook in allerlei gerechten. 😄 Mijn man komt uit Kroatië, zijn familie zegt ook; goed uitjes en knoflook eten is goed voor de baby! Even op onderzoek gegaan: Eiwitten bestaan uit bouwsteentjes: aminozuren genoemd. In ons lichaam komen 20 verschillende aminozuren voor. In het kader van de zwangerschap lichten we er graag één aminozuur speciaal uit: methionine, dat vooral in ui en allerlei ‘loken’ zit. Waarom is dit aminozuur zo belangrijk? Dit is een zogenaamd zwavelhoudend aminozuur dat belangrijk is voor de epigenetische programmering van een baby. Dat klinkt ingewikkeld, maar houdt kortweg in dat methionine bijdraagt aan een juiste werking van de genen van de baby, doordat ze ervoor zorgen dat de genen op de juiste manier worden ‘aan- en uitgezet’. Dit wordt het (de)methyleringsproces genoemd. Voor een juiste werking van dit proces is dus dit zwavelhoudende aminozuur nodig. Daarnaast zijn choline, vitamine D en het omega 3-vetzuur DHA van groot belang. [3]

2 jaar geleden

In sommige voedingsleren (zoals Ayurveda), worden ui en knoflook meer gezien als medicatie dan als voedingsmiddel. Ui en knoflook hebben (volgens deze voedingsleren namelijk) een sterke invloed op het lichaam. Hierover is meer te vinden op onder andere deze website: https://www.thehealthsite.com/diseases-conditions/heres-why-a-no-onion-garlic-diet-is-recommended-in-ayurveda-bs0416-388694/ Zelf volg ik geen specifieke voedingsleer. Maar sinds ik een aantal jaren geen knoflook en ui meer eet, voel ik mij beter. Ieder z’n ding, dus snap het ook als je er anders in staat! Mocht je nieuwsgierig zijn naar het verschil voor jezelf, dan zou je het een tijdje kunnen proberen :)