3 Reacties

4 jaar geleden

Ik heb een uitwendige versie gehad, of beter gezegd twee... Mijn kleine lag ook nog in stuitligging met 36 weken. Op een zondagavond maakte ik me zorgen omdat ik vrij weinig leven had gevoeld die dag. Op aanraden van mijn vriend om 22 uur toch maar de verloskundige gebeld, ik mocht gelijk langskomen. Gelukkig was er niks aan de hand maar zij zag dus dat er nog steeds sprake was van stuitligging. Zij wist dat ik die woensdag naar het ziekenhuis zou gaan voor controle ivm die stuitligging en eventuele versie. Maar zij wilde eerst nog iets anders proberen. Bij ons in de stad zit een moedercentrum waar ze ook uitwendige versies doen. Alleen gebruiken zij geen medicatie zoals in het ziekenhuis. Daar kon ik dinsdag terecht. Dus dat heb ik gedaan. Ik werd geholpen door twee vriendelijke dames. Samen gingen zij proberen mijn baby te draaien. Helaas draaide mijn kleine alleen om haar eigen as en kreeg ik harde buiken waardoor zij het niet redden. Dus woensdag gewoon naar het ziekenhuis voor de controle. Kleine lag (natuurlijk) nog steeds in stuit zagen ze op de echo. Toen vroegen ze of ik een uitwendige versie wilde proberen. En ik kon gelijk terecht. Dus ik mocht gelijk door naar de afdeling. Eerst heb ik een uur met een band om mijn buik gekregen om de hartslag van de baby in je buik te controleren. Daarna kreeg ik een injectie met (als ik me goed herinner) weeënremmers. Daar was ik al van tevoren voor gewaarschuwd door de zuster die mij hielp. Daar ga je je heel naar van voelen. Je hartslag schiet ineens de lucht in. Maar er is op dat moment de hele tijd iemand bij je. Je wordt dan niet alleen gelaten. Dan gaan ze de baby proberen te draaien. Dat ging bij mij toen best snel. Daarna weer 3 kwartier met de band om mijn buik gelegen, nog een laatste controle of de baby nog steeds goed ligt en toen mocht ik naar huis. Ik voelde nog wel een paar dagen wat beurs maar echt veel last of pijn heb ik er niet van gehad. Daarna heb ik nog elke week controle bij mijn verloskundige gehad. Omdat mijn zus ook in stuit had gelegen, was gedraaid door de arts maar zich voor de bevalling weer in stuit had gedraaid was ik daar erg blij mee... En omdat de versie was gelukt kon ik gelukkig tóch thuis bevallen, precies zoals ik wilde...

4 jaar geleden

Heey heey! Ik heb ook een uitwendige vdfsiet gehad, dit was toen ik 36 weken zwanger was ben nu inmiddels 39+5 en de kleine ligt nog steeds goed. Ben erg blij dat ik het heb gedaan omdat ik geen keizersnede wil, nu kan dat altijd nog gebeuren maar de kleine ligt iig goed en is ook netjes ingedaald. De versie zelf vond ik meevallen, hele lieve dames en mijn vriend was geweldig. Wel een beurse buik aan over gehouden maar als ik zonder keizersnede mag bevallen en dat komt door de versie dan zou ik het absoluut nog een keer doen. Doe wat je gevoel zegt! Dit is btw wel mijn eerste zwangerschap. Succes!

4 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie! Heb nog even de tijd om het te laten bezinken.. En aan de ene kant baat t niet schaadt t niet.