12 Reacties

3 jaar geleden
De kans dat er iets mis was is enorm, enorm klein. Maar het is inderdaad wel zo dat varkenshaas niet geschikt is tijdens de zwangerschap omdat die niet doorbakken wordt.
Het is niet nodig om je er druk om te maken, de kans dat er iets mis is in de kern van een stuk varkenshaas is écht enorm klein, maar voor de zekerheid kun je het beter laten staan.

3 jaar geleden
Bij de ZwangerHap app zag ik dat het mocht😊 alleen vroeg me later dus af of het uitmaakt dat het wat rozig was

3 jaar geleden
Reactie op Jodyxx
Daarom geef ik in een restaurant altijd aan dat -ie doorbakken moet zijn o ...
Had ik ook gedaan 😳

3 jaar geleden
Mijn man is slager en zegt dat er bij varkensvlees een iets hoger risico is op salmonella en dat het daarom goed moet worden gebakken. Hij zegt dat de kans echter bijna nihil is bij een licht roze stukje vlees dat dit erin zit. Wel zou hij het afraden om tijdens de zwangerschap op die wijze (dus niet volledig doorbakken) te eten om alle risico's uit te sluiten.

3 jaar geleden
Had ik ook gedaan 😳
Als je dat hebt aangegeven hebben ze vast de kerntemperatuur van het vlees gemeten. Op het moment dat die hoog genoeg was om de bacteriën te doden zijn ze gestopt met bakken, ongeacht de kleur.

3 jaar geleden
Reactie op Dagpauwoog
Als je dat hebt aangegeven hebben ze vast de kerntemperatuur van het vlees ...
Zijn niet veel zaken die dat zo serieus nemen hoor en ik zie wat keukens van binnen ;-) Zou daar dus niet 100% vanuit gaan.
Geen zorgen maken, volgende keer gewoon doorbakken of even terugsturen! Ik heb ook wel wat medium gebakken stukjes vlees op, zonder dat ik het op tijd door had.

3 jaar geleden
Varkenvlees moet je goed doorbakken. Varkenshaas eet je normal wat rose. Maar als je zwanger bent moet je dit echt niet doen. Ik ben zelf eigenlijk kok (al ben ik enkele jaren geleden gelukkig gestopt met het werken in de horeca)
Je kunt er nu niks meer aan doen. Maar het is echt belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Ik zou eerder iets minder doorbakken rundvlees durven eten dat varkensvlees.
Bij het eten van varkensvlees wat niet gaar is, is het risico op salmonella gewoon hoger.
Ze kunnen wel een kerntemperatuur hebben gemeten. Maar dit wil nog niet gelijk alles zeggen.
De kans dat je er direct zien van wordt is net zo groot als die van een ander ;) alleen ja jij hebt een baby in je buik en een ander niet.
Ik zal mij er voor nu zeker niet druk om maken. Maar in het vervolg gewoon beter opletten.

3 jaar geleden
Reactie op Sjakie88
Varkenvlees moet je goed doorbakken. Varkenshaas eet je normal wat rose. Ma ...
Bedankt voor je uitleg. Ik ben eigenlijk banger voor toxoplasmose ;)

3 jaar geleden
Reactie op MRJF
Mijn man is slager en zegt dat er bij varkensvlees een iets hoger risico is ...
Bedankt voor het navragen! En hoe zit dat met toxoplasmose?

3 jaar geleden
Bedankt voor het navragen! En hoe zit dat met toxoplasmose?
Dat ligt er aan waar het varken heeft geleefd zegt hij. Toxoplasmose komt enkel voor bij beesten die buiten leven. Ook al was het wel een scharrelvarken, soms wordt varkensvlees ingevroren en dan is het er ook uit. Iig is de kans echt heel klein !