18 Reacties

één maand geleden

Geen ervaring met overstappen. Maar neem zeker contact op met de andere praktijk en daar je verhaal doen! Jij moet je wel goed voelen bij de zorgverleners 😀

één maand geleden

Ik zou overstappen, gewoon doen!

één maand geleden

Ga gewoon lekker opzoek naar een andere verloskundige! Je moet je wel gehoord voelen en dat is duidelijk niet zo. Je staat gewoon in je recht om te switchen!

één maand geleden

Ik ben overgestapt bij zo’n 32 weken maar dit was dan wel ivm verhuizing naar een andere woonplaats. Je kan gewoon overstappen als het niet klikt. Neem wel eerst contact op met de andere VK en vertel jouw verhaal. Misschien zou je eerst een kennismaking kunnen doen voordat de overstap plaats vindt om te zien of je daar een goede klik hebt.

één maand geleden

Heel gauw een andere verloskundige zoeken, wat klinkt dit onpersoonlijk 😕

één maand geleden

Ik zou overstappen! Zelf met 20 weken overgestapt in dezelfde situati

één maand geleden

Wat rot dat je deze ervaring hebt. Ik ben het met de rest eens: ga op zoek naar een andere VK. Zo iemand maakt je op je aller kwetsbaarst mee en het is zó belangrijk dat je gevoel dan goed is bij diegene. Ik ben doorverwezen naar het ziekenhuis en daar zag ik wel een beetje tegenop maar zelfs daar zijn ze megapersoonlijk en zo lief. Veel succes! Hopelijk vind je snel iemand bij wie je, je fijn voelt.

één maand geleden

Ik zou overstappen naar een andere. Wat stom zeg dat ze je niks willen uitleggen dat is hun taak.

één maand geleden

Heb je dit wel eens tegen ze gezegd? Dat je het niet leuk vindt dat je elke keer te horen krijgt dat het voor later zorg is en je je daardoor juist zorgen bent gaan maken. En vraag je dan ook wanneer precies jullie erop terug komen? Vraag je dan ook waar je informatie kunt vinden om je voor te bereiden op het onderwerp voor als het wel zover is? Communicatie komt van twee kanten en zij kunnen niet ruiken waar je behoefte aan hebt. Dat gezegd hebbende moet de klik er wel zijn, want je moet je tijdens je bevalling wel fijn voelen. Als je er geen vertrouwen in hebt dat je dat nog gaat vinden bij deze praktijk, dan moet je een andere zoeken.

één maand geleden

Gewoon overstappen!

één maand geleden

Precies wat pluisje zegt. Het is denk ik goed om hier aan te geven waar je tegen aanloopt. Maar als je denkt dat het vertrouwen hier niet meer gaat komen dan zal ik toch overstappen. Wel eerst dan bellen met een andere praktijk voor een kennismaking.

één maand geleden

Zo herkenbaar! Ik zit nu een beetje in dezelfde situatie. Ik ben 22 weken zwanger en ik heb mijn huidige vk praktijk gekozen omdat het in de buurt is. Er zijn 3 vk en met 1 heb ik een goede band/ voelt goed aan. En de andere 2 zijn idd hoe je beschrijft! Ik vroeg ook over een badbevalling en kraamzorghotel maar ze zei jaa we weten niet eens hoe je bevalling gaat zijn, en wanneer het gaat blabla. Ik dacht ook echt van oke😅 toen heb ik zelf maar online kraamzorghotel geregeld.. Ik weet ook niet of ik mag kiezen wie ik zou willen tijdens de bevalling, maar wss krijg ik dan ook te horen dat het aan de dag ligt en of de vk beschikbaar is etc. Weet ook niet wat te doen..

één maand geleden

Ik ben met 20 weken overgestapt naar een andere verloskundige in verband met verhuizen. Als ik jouw verhaal lees, zal ik zeker overstappen. Ik vond de switch zelf niet te laat, wel vond ik het spannend om over te stappen omdat ik dan bij een andere verloskundigenpraktijk zou komen, en de vorig praktijk wel goed beviel. Maar, deze praktijk is net zo fijn! Ik denk dat in jouw geval, de overstap alleen maar voor meer rust en ruimte zal zorgen. Je moet nog even je zwangerschap doorkomen, en als het nu al zo naar aanvoelt zou ik hier echt niet blijven. En, je gaat de verloskundigen alleen maar meer nodig hebben. Elk bezoek moet fijn zijn.

één maand geleden

Ik zou ook overstappen naar een andere verloskundige. Ze horen er voor je te zijn met alle vragen die je hebt, zeker doen hoor!

één maand geleden

Ik ben met 12 weken overgestapt van verloskundige en dat is een hele goede keuze geweest. Ik had ook geen klik met de eerste en voelde weinig ruimte voor vragen. Bij de tweede praktijk een super persoonlijke aansprak en een klik met alle verloskundigen die daar werkten.

één maand geleden

Reactie op meroo

Zo herkenbaar! Ik zit nu een beetje in dezelfde situatie. Ik ben 22 weken z ...
Je kan zeker niet kiezen wie je bij dr bevalling wilt hebben. Ze hebben een dienstrooster en degene die dan dienst heeft komt bij jou. Dus als je dat niet fijn vindt zou ik ook overstappen.

één maand geleden

Wat jammer zeg dat je zo’n ervaring hebt! Ik zou het inderdaad of tegen ze zeggen of overstappen. Zo door blijven gaan geeft niet echt een fijn gevoel wat begrijpelijk is! Bij mij krijg ik altijd veel uitleg. Nu ook weer terwijl het m’n 2de kindje is. Er hangt een fijne warme sfeer en bij elke controle zitten we vaak gezellig te praten en wordt ik gerustgesteld of in ieder geval op m’n gemak. Lijkt me heel naar als je er bijna tegen op ziet om erheen te gaan op deze manier.

één maand geleden

Gewoon de andere praktijk bellen, aangeven waar je nu tegenaan loopt, dat je daarom graag wil overstappen en hoe je dat het beste kan aanpakken! Een goede, fijne praktijk zal je rustig uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. Maar dit klinkt ook niet heel persoonlijk nee. Je moet je wel prettig voelen met de verloskundige want zij gaat/gaan wel je bevalling doen.