6 Reacties

één maand geleden

Hi! Ik ben vrachtwagenchauffeuse, heb samen met mijn man een eigen vrachtwagen :) helaas rijd ik alleen niet meer sinds week 8 (denk ik ong) . Ik baal er ontzettend van, maar heb al vanaf het begin ontzettend erge bekkenklachten, die zo erg zijn tijdens het rijden (waarschijnlijk door de dieselmotor en het continue in en uit stappen) dat ik niet meer kan werken helaas. Het enige wat ik je kan meegeven, is: luister echt naar je lichaam! Wij hadden voor het werk ook al een portapotti aangeschaft voor als ik vaak moest plassen hahaha Maar dit is natuurlijk allemaal mijn ervaring :)

één maand geleden

Hai, Jaa ik rijdt full time op de vrachtwagen. Ben nu 14 weken zwanger. Merk wel dat de lange dagen me echt opbreken op het moment maarja zoals alle chauffeurs kennen.. het is altijd maar ff. Heb wel aangegeven niet meer zo lange dagen te willen maken maar me dagen zijn van 15 naar 12/13 uur gegaan dus nog steeds erg lang. Verder gaat het op zich allemaal nog wel goed. Ik rijdt containers dus hoef eigenlijk verder niet heel erg veel te doen. Ben wel benieuwd tot hoeveel weken ik het ga volhouden. Ik denk dat 34 weken erg lastig gaat worden 😅

één maand geleden

Reactie op DonzysQueen98

Hi! Ik ben vrachtwagenchauffeuse, heb samen met mijn man een eigen vrachtwa ...
Wat balen dat je al zo vroeg moest stoppen!! Zit je nu in de ziektewet dan of zijn er ook andere regelingen voor als je niet meer kunt werken door zwangerschap?

één maand geleden

Reactie op nienkeverh

Hai, Jaa ik rijdt full time op de vrachtwagen. Ben nu 14 weken zwanger. Me ...
Ik rijd als springer op een bulkauto in ploegen en soms dagdiensten. Maar ik verwacht ook niet dat ik het tot 34 weken vol ga houden. Hoe ging je eerste gesprek met de baas er over? Mag eventueel ook via pb ls je wilt. Ben een beetje op zoek naar andere ervaringen, aangezien het voor mijn baas de eerste keer is dat hij zoiets meemaakt en ik het zelf ook lastig vind wat ik van hem mag verwachten, buiten de algemeen bekende regels (meer pauze, geen nachtdiensten etc)

één maand geleden

Reactie op FvS2023

Wat balen dat je al zo vroeg moest stoppen!! Zit je nu in de ziektewet dan ...
Jaa ik baal er ook ontzettend van.. hadden dit ook niet echt verwacht haha. Nee helaas geen ziektewet of andere regelingen.. maar mn man rijd nu op de wagen ipv ik, dus we redden het zo ook gelukkig 😊 ik hoop dat jij een stuk langer kunt doorrijden! Als zijn de dagen wel erg vroeg beginnen en lang doorgaan.. ik denk dat ik dat ook niet had getrokken hoor tot het einde🙈

één maand geleden

Reactie op FvS2023

Ik rijd als springer op een bulkauto in ploegen en soms dagdiensten. Maar i ...
Voor mijn baas ook de eerste keer dat hij dit mee maakt. Ik was pas net 2 maanden bij hem in dienst toen ik vertelde dat ik zwanger ben haha. Hij reageerde wel heeel erg leuk en positief gelukkig. Toch blijft het in dit vak lastig. Extra pauzes heb ik niet. Hij probeert me nu niet te lange dagen te laten maken maar 60 uur zit ik wel aan elke week. Minder gaat bijna niet. Binnenkort een gesprek over hoe mijn verlof eruit gaat zien want dat ziet die allemaal eigenlijk niet zitten maar zal wel moeten. Ben heel benieuwd hoe dat verder gaat lopen..