12 Reacties

4 maanden geleden

Nee als de reden van de medische bevalling alleen langdurig gebroken vliezen was, ben je met je 2e kind niet medisch. Ik had hetzelfde namelijk. 1e kind medisch ivm langdurig gebroken vliezen. 2e kindje thuis bevallen. Als t goed is hebben ze dat ook wel gezegd na je eerste bevalling? Bij mij namelijk wel

4 maanden geleden

Nee, dan ben je niet medisch. Er zijn veel redenen om medisch te worden, bijvoorbeeld een ruggenprik nemen. ;) ik had hierdoor bij beide kinderen een medische bevalling. Bij de eerste duurde het lang, bijstimulatie met oxytocine, ruggenprik en vacuümpomp uiteindelijk. Tweede ingeleid vanwege macrosomie en dus medisch.

4 maanden geleden

Thanks! Ik kan me niet zoveel meer herinneren van wat er is gezegd eerlijk gezegd 😉. Was na drie nachten niet slapenen een lange bevalling aardig gesloopt

4 maanden geleden

Ik was medisch door een groot kind. Ze is uiteindelijk gehaald met een keizersnede. Dus als er een 2e komt ben ik weer medisch werd mij verteld

4 maanden geleden

Bij mij gaven ze na de bevalling in het ziekenhuis aan van ‘let op, de volgende keer moet je in het ziekenhuis bevallen’. Ik kan wel bevallen met mijn eigen vk, maar moet dus wel voor de zekerheid in het ziekenhuis. Mijn ervaring is dus dat het wel duidelijk wordt aangegeven voor de eerstvolgende keer. En anders even je vk vragen.

4 maanden geleden

Los hiervan twee dingen: - Als je een medische indicatie hebt wordt een ziekenhuisbevalling bij mijn weten gewoon vergoed, ongeacht je verzekering - Mocht je een medische indicatie hebben maar je wil graag thuis bevallen dan kun je daarover met je verloskundige in gesprek gaan. Het is immers een medisch advies en jij beslist zelf waar je bevalt. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om goed te begrijpen waarom je dat advies neemt en welke eventuele risico’s er zijn aan thuisbevallen.

4 maanden geleden

Reactie op tiny28

Bij mij gaven ze na de bevalling in het ziekenhuis aan van ‘let op, de volg ...
Bij mij staat het zelfs op bevallingsverslag zie ik net.

4 maanden geleden

Reactie op Annien

Bij mij staat het zelfs op bevallingsverslag zie ik net.
Waar kan ik dat vinden? Ik meen mij vaag iets te herinneren dat ze wel iets hebben gezegd.

14 dagen geleden

Ben je door vroeggeboorte eerste kindje bij een tweede kindje automatisch medisch?

14 dagen geleden

Reactie op P-MJ.

Ben je door vroeggeboorte eerste kindje bij een tweede kindje automatisch m ...
Dat was ik niet, maar hangt denk ik wel af van de reden voor vroeggeboorte. Ik heb met 13 weken een consult gehad in het ziekenhuis , en verder alle controles bij de vk. Werd wel weer medisch door gebroken vliezen met 34+4, maar daarvoor was ik dat niet.

VRIEND

14 dagen geleden

Reactie op P-MJ.

Ben je door vroeggeboorte eerste kindje bij een tweede kindje automatisch m ...
Nee maar het kan zijn dst het wel mag kiezen. Onze dochter is begin wk 35 geboren. Oorzaak onbekend 2 weken in ziekenhuis gebleven. In nagesprek gaf gynaecoloog aan dat ik bij een eventueel volgende kindje mog kiezen direct onder controle van gynaecoloog te staan, volledig via vk of eerst via vk en vanaf 3e trimester onder controle van gynaecoloog. Waar ik me prettig bij zou voelen.

14 dagen geleden

Reactie op sophie127538

Los hiervan twee dingen: - Als je een medische indicatie hebt wordt een zie ...
Klopt helemaal! Ik ben medisch ivm autoimmuunziekte, alles word vergoed vanuit mijn zorgverzekering hierdoor. Ben niet speciaal extra verzekerd hiervoor. Ik heb gevraagd of ik de echo’s bij de verloskundige hier in het dorp mocht doen. Dit mocht dit (liever) niet. Ik moet alles via het ziekenhuis doen echo’s etc. Als ik echt dit wil mag het maar dan ga ik tegen het medische advies in..