17 Reacties

21 dagen geleden

Sokken! Dikke(re) kleding ivm de airco op de kamers en uitwerking verdoving maar denk ook aan snacks/drinken voor tussendoor en iets voor je partner. Verder slaap je veel tussen de voedingen door als het goed is en wanneer je weer kan douchen zijn je eigen producten wel echt heel lekker om jezelf weer even ook echt "jezelf " te voelen. Comfortabele kleding voor de terugweg naar huis en hoge onderbroeken ivm de wond. Wij hebben een spoedkeizersnede gehad 3 jaar geleden en 5 dagen in t ziekenhuis doorgebracht. Mijn vluchtkoffer had ik voor max 24u ingepakt.... 馃ぃ

21 dagen geleden

In de winter zal de airco toch nieg aanstaan? Ik heb ook binnenkort een keizersnede

21 dagen geleden

Eigen douch producten. Makkelijke kleding. Eigen dekentje voor je kindje heb ik beide keren meegenomen. Speentje voor de zekerheid.

21 dagen geleden

Hoge of niet te onderbroeken die over je buik heen gaan, gewone onderbroeken zullen precies op je litteken zitten en dat kan best enorm pijnlijk zijn. Makkelijke schoenen waar je zo in stapt (heb je waarschijnlijk al aan als je er heen gaat)

21 dagen geleden

Reactie op Graasje

In de winter zal de airco toch nieg aanstaan? Ik heb ook binnenkort een kei ...
Het verschilt erg per ziekenhuis, op onze kamer was het juist enorm warm, pffft. Heb zelf gevraagd of ze de verwarming wat lager konden zetten, dat werd ook gedaan ivm baby die ook hoge lichaamstemperatuur had en het constant te warm had. Iets aandoen wat losjes zit en je gemakkelijk kunt verschuiven zodat je niet hoeft aan en uit te kleden tijdens borstvoeding. Gaan verzitten is de eerste dag zeker niet altijd even prettig, en je kunt je lichaam ook niet meteen in allerlei bochten wringen. Zelf wat lekker vers eten is inderdaad ook fijn, fruit enzo hadden ze bij ons in het ziekenhuis niet als tussendoortje. Hoge onderbroeken idd - en genoeg ook, de wond kan wat nalekken en je wilt juist overdreven vaak schone kleding aan die daarmee in contact komt in het begin - en voor de terugweg naar huis een slap zittende, hoge broek. Zwangerschapsbroeken werken meestal prima, of een hele ruime joggingsbroek. Paar extra kledingstukken voor de kleine, je blijft nu eenmaal langer dan bij een standaardgeboorte dus een beetje jammer als het ondergespuugd wordt en je geen extra hebt.

21 dagen geleden

Ik ben zaterdag bevallen, eerst een gewone bevalling en tijdens de persfase moest ik een spoedkeizersnede. Ik woon in het buitenland en ik weet dat in NL de meningen erover verdeeld zijn, maar mijn lifesaver deze dagen is een corset / belly band voor na de bevalling. Zonder zou ik nu echt niet kunnen lopen, uit bed kunnen komen etc. Zoooo blij dat ik die bij me had!

20 dagen geleden

Neem voldoende mee.. Ik had een vluchtkoffer op hooguit 48 uur ziekenhuis ingepakt maar hebben er een week gelegen (2x vroeggeboorte). "Oma" onderbroeken en zou een fijne hoge joggingbroek ofzo nemen zodat deze niet op je wond drukt. Ik heb 2 heel verschillende keizersnedes gehad en wat ik zelf prettig vond was de iPad met Netflix oid maar dat was ook meer omdat het voor ons onzeker was ivm 1e prematuur gebroken vliezen en tweede premature weeen, misschien als het echt gepland is dat het allemaal heel anders is en je geen extreme wachttijden hebt馃き

VRIEND

20 dagen geleden

Hele chille broek voor erna of zwangerschapslegging. Je wilt echt een losse en relatief hoge band aan dan. Want niet alleen de wond maar de hele buik is heel gevoelig. Zwangerschaps jeans zou ik niet aan doen erna 1 euro muntje voor de rolstoel bij naar huis gaan. Regel voor thuis een bed rugsteunsteun, dit is heel fijn voor de eerste dagen.

20 dagen geleden

Niet teveel, bye bent maar 1 nacht in het ziekenhuis. Een joggingbroek voor de terugweg. Cadeautje voor de oudste :)

20 dagen geleden

Hoge onderbroeken en een hoge losse broek voor als je naar huis gaat. Ik had zelf een nachtjapon met knoopjes helemaal naar beneden, ook makkelijk en lekker luchtig voor je wond.

20 dagen geleden

De vorige was een spoedkeizersnede. En ik was heel blij met een zwangerschapshemd. Vooral vanwege de warmte op de kamer. Ivm nabloeden had ik daar echt nog geen onderbroek aan. Bij het naar huis gaan, (48 uur later) had ik nog zo'n netbroekje aan met kraamverband. En een zwangerschapsbroek die niet strak zat. En een heel los shirt. Waar ik verder blij mee was wat ik had meegenomen: tandenborstel en tandpasta, douchegel en shampoo (voor de 2 min douchen 馃槄) Ik krijg paracetamol niet heel weg, dus ik was ook blij met 2 koffielepels en suikerzakjes 馃槄馃檲 En uiteraard kleertjes voor de baby.

20 dagen geleden

Bekijk Postoperatieve Buikband - Buikbandage - Elastische medische Brace - Belt Postpartum - Hernia - Comfort - Zwangerschap - Keizersnede - beige - Maat L op: https://www.bol.com/nl/p/postoperatieve-buikband-buikbandage-elastische-medische-brace-belt-postpartum-hernia-comfort-zwangerschap-keizersnede-beige-maat-l/9300000025110403?referrer=socialshare_pdp_iphoneapp Ik had zelf een spoedkeizersnede dus had deze niet mee, maar ik wou dat ik hem toen al mee had! Ik vond zelf deze sowieso fijn en veilig voelen als ik iets ging doen zoals lopen dus misschien sws in huis halen. Ik vond zelf juist wel iets stevigers fijn voor de autorit naar huis vooral. Ik had een grote onderbroek aan die op zich ook wel hoog en strak zat en daarover heen een joggingsbroek die ook wat tegendruk kon geven. Ik moet wel zeggen dat ik pas na 4 dagen naar huis ging, dus dat scheelde wellicht dan ook wat meer hoor. Zou lekker meerdere opties meenemen dus en kijken wat je zelf fijn vindt! Succes! 馃槉

20 dagen geleden

Ik heb in februari een geplande keizersnede gehad. Ik was binnen 24u weer thuis. Het is mij allemaal echt ontzettend meegevallen, het herstel ook.Ik hoop voor jou dat het ook zo voorspoedig mag verlopen, succes! 馃挄 Ik heb ontzettend veel meegenomen en eigenlijk was ongeveer alles overbodig. Wat ik echt gebruikt heb: - kleding voor de baby (2 setjes, want hoefde maar 1 nacht te blijven) - onderbroeken: kreeg in het begin niet eens een onderbroek aan, maar ze hadden gewoon 100 maandverband om me heen gestopt. Echt smerig was dat. 馃ぁ - extra lang draadje voor m鈥檔 telefoon: stopcontact zat echt helemaal ver achter me. - m鈥檔 eigen kussen! - wat te eten en drinken - 2 nachthemden met lange mouwen en knoopjes, ivm borstvoeding - voedingsbh - makkelijke schoenen/slippers - douchegel En voor naar huis een dikke warme deken in de maxi cosi en een goed warm pak voor de baby.

20 dagen geleden

Oh en idd, bij mij was het juist ook zo ontzettend warm dat we zelf de verwarming wat lager hebben gezet 馃槀. Dus kijk ook voor iets lekker luchtigs met korte mouwen ipv lange mouwen!

20 dagen geleden

Krijg volgende week ook keizersnede. Ik las overal om een verlengkabel mee te nemen, maar ik denk dan juist die artsen zullen ook wel niet denken 馃ぃ馃檲 Nu zag ik dit bij de action dus ga even op zoek. Snoer is 3 meter. En voor de rest inderdaad fijne losse kleding, hoge ondergoed, slippers/sloffen.

20 dagen geleden

Grote, hoge onderbroeken. Echt maat XL en tot boven de navel. Gewoon ondergoed schuurde tegen de wond aan. Hoge chillbroek/wijd shirt. Een badjas vond ik ook prettig.

20 dagen geleden

Reactie op FaChaSaf

Krijg volgende week ook keizersnede. Ik las overal om een verlengkabel mee ...
Ik ben vandaag thuis gekomen uit het ziekenhuis. Ik had ook een verlengsnoertje mee en dat was maar goed ook, want anders had ik vanuit bed mijn telefoon niet kunnen opladen. Schaam je er vooral niet voor; toen 2 verpleegkundigen mij kwamen helpen merkten ze tegen elkaar op: kijk, een kabeltje, wat handig om mee te nemen!