63 Reacties

18 dagen geleden

Gewoon doen wat je mooi vind. Wij hebben 3 namen 'meegenomen' naar het ziekenhuis en hebben afgewacht wat het best voelde. We wisten het toen meteen, het is Ella geworden. Krijg alleen maar hele goede reacties, en ze voelt echt als een Ella. Misschien voelt de jouwe wel echt als een Livia. Ik vind het heel mooi, en juist leuk dat het niet super standaard is.

18 dagen geleden

Livia mega leuk! Hoor ik trouwens best wel regelmatig hoor. Of Olivia Livy vind ik geen mooie naam. En lijkt mij unieker dan Livia. Ken de naam als Premium Lingerie en als de bijnaam van Titus Livius, geschiedenis schrijver.

18 dagen geleden

Ik vind Livia echt prachtig. Ik ken een paar kindjes die Liva heten. Misschien kun je dat overwegen. Ik vind Livy best bijzonder en ook wel een naam die je moet uitleggen denk ik. Het is voor mij meer een koosnaampje, al spel je het dan als liefie denk ik..

18 dagen geleden

Ik vind hem niet speciaal of uniek, vind het eerlijk gezegd geen naam maar een koosnaampje voor Livia of Liv

18 dagen geleden

Livy vind ik niet mooi, Livia zelf is veel mooier

18 dagen geleden

Livy vind ik erg leuk en m’n vriend naast me op de bank ook, zeker met de koppeling naar Livia ❤️ Maar spreek je het uit als Livvie? Leuk!

18 dagen geleden

Reactie op M_1986

Livia mega leuk! Hoor ik trouwens best wel regelmatig hoor. Of Olivia Li ...
Dit was ook mijn gedachte. Livy is specialer/unieker dan Livia. Ik zou het zonder context trouwens uitspreken als Lai-vie (Ivy met een L ervoor), niet als Lie-vie (Livia zonder -a). Je zou ook Livia als naam kunnen geven en Livi/Livy als roep- of koosnaam gebruiken.

18 dagen geleden

Reactie op ldgm

Livy vind ik erg leuk en m’n vriend naast me op de bank ook, zeker met de k ...
Je spreekt het eigenlijk uit zoals Livia maar zonder de A 😅 Ik was eigenlijk altijd overtuigd om Olivia of Livia te nemen. Al heb ik soms wat bang dat als ik echt exact dezelfde naam de confrontatie toch wat te groot is ofzo snap je? Mijn man zei altijd dat het gewoon oke was , dus dan dacht ik Olivia te nemen maar we hebben het er eigenlijk nooit echt over gehad 😂 3 jaar geleden lagen we in bed en vroeg ik hem als we ooit een dochter krijgen noemen we ze dan Olivia? en hij zei ja 😂 Maar gisteren vroeg ik hem dan toch even echt zijn mening want uiteindelijk is het toch ook zijn dochter. En dan zei hij dat hij Olivia wat oudbollig vind. Livia wel mooi vind maar als je hem liet doen de A er dus nog afdoen want hij vind dat Livy toch wat speelser klinkt. Dus ja nu ben ik beginnen twijfelen 😅

18 dagen geleden

Ik heb Livvy (met dubbel v dus) altijd op mijn meisjesnamen-lijstje gehad. Uitspraak zou dan "Liv-vie" zijn. Persoonlijk zou ik niet zo snel voor Livy (dus uitspraak Lai-vie of Lie-vie) gaan.. Lie-vie klinkt sowieso meer alsof je haar liefkozend "Lieffie" noemt..

18 dagen geleden

Reactie op WeS187

Ik heb Livvy (met dubbel v dus) altijd op mijn meisjesnamen-lijstje gehad. ...
Toevoeging: Ik had me altijd bedacht voor Oliver en Olivia te gaan. Roepnamen zouden dan Ollie en Livvy worden. Uiteindelijk hebben we voor iets héél anders gekozen 😅 maar ik heb ze nooit doorgestreept.

18 dagen geleden

Ik vind de naam persoonlijk niet zo heel erg speciaal of bijzonder meer. Liv hoor je al heel veel om je heen (net als mijn dochter hihi) En Livia hoor je ook vaker dan eerst. Ik zeg doen, prachtige naam😍

18 dagen geleden

Reactie op WeS187

Ik heb Livvy (met dubbel v dus) altijd op mijn meisjesnamen-lijstje gehad. ...
Haha ja de bedoeling is eigenlijk gewoon dat je het uitspreekt als Livia zonde A 😅

18 dagen geleden

Reactie op momofpremies

Haha ja de bedoeling is eigenlijk gewoon dat je het uitspreekt als Livia zo ...
Hmm ja in dat geval is het dus "A no from me".. 🤭

18 dagen geleden

Wij hebben vrienden met een dochter genaamd Livvy. Super leuk

18 dagen geleden

Ik zou je mama's naam Livia gebruiken. Livy is eerder een koosnaampje vind ik.

18 dagen geleden

Als je Livia niet wilt gebruiken zou je ook Lieve kunnen overwegen. Daarvan is de uitspraak gelijk duidelijk.

18 dagen geleden

Liv of liva misschien nog een idee?

18 dagen geleden

Ik hoor de naam Livia best vaak tegenwoordig! Ik vind het een hele mooie naam. Ik ken ook een baby die Liva heet.

18 dagen geleden

Naar mijn idee noem je je kind dan ‘lieffie’. En ik snap dat het een lieffie is hoor, maar zou dat niet als echte naam geven (als schrijf je het natuurlijk wel anders).

18 dagen geleden

Ik zou dan voor Livvy gaan, dus andere uitspraak. Maar dat is gewoon een kwestie van smaak 😀 Of idd Liva