31 Reacties

3 jaar geleden

Ik had aangegeven het niet te willen. Ik heb me thuis gewogen en dat doorgegeven. Ik ging het ook zelf monitoren. Misschien kan jij dat ook doen en dat je ipv je gewicht je BMI doorgeeft? Daar gaat het ze immers om.

3 jaar geleden

Ik woog mijzelf thuis... soms op de dag van de afspraak soms een paar dagen ervoor. Hield het bij in de app monitor je gewicht omdat ik aankomen in zwangerschap wou proberen te beperken.

3 jaar geleden

Ik zou het wel doen. Al is het alleen al om bij te houden of je bij misselijkheid afvalt. En of je goed aankomt. Niemand vindt wegen leuk, al ben je nog zo slank.

3 jaar geleden

Ik hoefde beide zwangerschappen alleen het gewicht aan te geven bij intake. Nooit gewogen & ook nooit ‘tussenstand’ door hoeven geven.

3 jaar geleden

Ik had aangegeven het niet te willen. Ik heb me thuis gewogen en dat doorge ...
Het gaat ze toch ook om hoeveel je aankomt gedurende de zwangerschap? Bij mij vroeg ze of ik wist wat ik woog, of dat ik daar op de weegschaal wilde staan. Toevallig had ik een paar dagen ervoor gewogen, maar dan moet je het dus nog wel zeggen. De eerste keer moest ik overigens van tevoren een vragenlijst invullen waar dat ook op stond, dus toen is het niet besproken. Als je het echt niet wilt zeggen denk ik overigens niet dat ze het je verplichten

3 jaar geleden

Je kunt dit gewoon aangeven en voorstellen om thuis te wegen en je gewicht door te geven vaak is dit niet zoon probleem als je het maar wel doorgeeft zodat ze alles goed in de gaten kunnen houden

3 jaar geleden

Reactie op Moosje_92

Het gaat ze toch ook om hoeveel je aankomt gedurende de zwangerschap? Bij m ...
Afhankelijk van je BMI is er idd een bepaald getal wat ideaal is om aan te komen. Dus als ze haar BMI doorgeeft kunnen ze dat vooralsnog berekenen. :)

3 jaar geleden

Bij mij is er alleen bij de laatste afspraak voor de bevalling gewogen. Dit omdat ze het moeten weten voor het evt toedienen van medicatie. Verder niet gewogen. Bij ons centrum wordt dat alleen gedaan bij ongezond onder- of overgewicht.

3 jaar geleden

Ik vond dat ook een dingetje. Ben express er eerder opgaan staan thuis en toen tegen mijn man verteld. Aangegeven dat ik het heftig vind en hij was super lief en haalde vooral zijn schouders op. Het is maar een cijfer!!

3 jaar geleden

Bij mij is het standaard elke controle bloeddruk + gewicht. Dus scheelt denk ik per praktijk. Beste dat je kunt doen is het aangeven, desnoods van tevoren via de mail, als je het ongemakkelijk vindt om daar te bespreken.

3 jaar geleden

Ik woog mezelf thuis en gaf dat door. Je bent het zeker niet verplicht 🙂

3 jaar geleden

Bij mijn praktijk wegen ze niet. Volgens hun heeft het niet per se een toegevoegde waarde en worden vrouwen er alleen maar onzeker van. Het mag wel, maar het hoeft niet. Ik heb het dus ook nooit gedaan maar hou het voor mezelf bij in een app

3 jaar geleden

Bij mij wordt het wel gedaan, maar ik vind het geen probleem. Heb thuis geen weegschaal dus vind het wel fijn om zo een beetje bij te houden hoeveel ik aankom. Als je het echt niet prettig vindt zou ik doen wat de rest zegt; zelf thuis bijhouden.

3 jaar geleden

Ik loop in het ziekenhuis en daar hebben ze me nog nooit gewogen. Ik hou het zelf bij. Alleen bij intake gesprek moest ik gewicht invullen.

3 jaar geleden

Heb me nooit hoeven wegen bij de verloskundige. Ze heeft er ook nooit om gevraagd. Denk dat je als vrouw zelf ook wel kan monitoren of je gewichtstoename een beetje oké is. Toen ik wat snel aan kwam heb ik dat wel aangegeven en het even met haar besproken. Maar dat was op mijn initiatief. Ik vind ook niet dat een verloskundige je op die manier hoeft te controleren. Het is ook een stukje eigen verantwoordelijkheid om dat te monitoren.

3 jaar geleden

Ik had ook zo mijn redenen om hier wat tegenop te zien. Heb dit bespreekbaar gemaakt met de VK en we zijn tot een oplossing gekomen waar ik mij goed bij voelde. Ik zou mezelf laten wegen zodra zij dacht dat daar een goede reden voor was. De reden maakte mij niet uit, ik vertrouwde op haar expertise. Uiteindelijk ben ik iets van 2x gewogen zonder zelf mijn gewicht te weten. Dat werkte prima voor mij. Misschien dat je ook zoiets kan doen? Ik zou al je wensen en zorgen iig op tafel leggen, dan komen jullie vast tot een oplossing waar je je prettig bij voelt.

VRIEND

3 jaar geleden

Ik hoefde niet daar te wegen, maar wel mijn startgewicht zeggen. Rest van de zwangerschap werd er niet meer naar gevraagd tenzij ik zelf vragen had. Optie is inderdaad aangeven dat je zelf thuis wil wegen en het later doorgeeft. Of even met je man bespreken, je kan in ieder geval zeggen dat je dit spannend onderwerp vindt en even kijken hoe hij reageert.

3 jaar geleden

Hier nog iemand die nooit hoeft te wegen bij verloskundige - alleen startgewicht doorgegeven xxx

3 jaar geleden

Hier wilde ik het ook niet weten ik ging achterste voren op de weegschaal verloskundige noteerde dit en klaar. Nooit gemiep gehad. Je kan het gewoon zegemgen en ik gok dat geen een verloskundige er moeilijk over doet

3 jaar geleden

Reactie op Cobiieee

Ik loop in het ziekenhuis en daar hebben ze me nog nooit gewogen. Ik hou he ...
O echt. Ik word elke controle eerst geroepen voor gewicht en bloeddruk. Standaard procedure bij zwangeren spreekuur. Kreeg dit om de 3 wkn en de laatste weken elke week.. * maar goed. On topic gaat dit over de verloskunde natuurlijk.