135 Reacties

één jaar geleden

Een poging. Hopelijk stoot ik niemand tegen de borst. Een sterrekindje voor mij is een kindje waarmee je reeds een band opgebouwd hebt en waarvan de pijn van het verlies overeenkomt met het verlies van een dierbare. Waar je de uitgerekende geboortedag niet zonder slag of stoot van voorbij laat gaan en waarbij de geboorte/sterfdag een vaste plaats in je leven krijgt. Je hebt mensen die al bij 11 weken een sterrekindje hebben en mensen die bij 20 weken nog spreken over een miskraam. En dat is bijde prima. Volg je gevoel en doe wat voor jou goed voelt. Veel sterkte. 🫂

VRIEND

één jaar geleden

Even puur wat Google zegt: Sterrenkind betekenis: Wat is een sterrenkind? Wanneer een baby tijdens de zwangerschap of rondom de bevalling overlijdt noemen we dit een sterrenkind. De ouders van de overleden baby noemen we sterrenouders. Er zijn letterlijk en figuurlijk nauwelijks woorden voor het overlijden van stil geboren baby. Deze lijkt me eigenlijk best duidelijk.

één jaar geleden

Ik vroeg mij dit dus ook af. Ik heb namelijk bij mijn 1e zwangerschap een miskraam gehad bij de 6 weken. Buiten dat ik het natuurlijk vreselijk vond voelde het niet voor mij als een sterrenkind dus heb ik het niet op mijn profiel gezet. Ik ben het wel eens met Denised.

één jaar geleden

Ik heb er geen ervaring mee dus praat ik misschien wat ‘te makkelijk’. Maar in mijn ogen nu is een sterrenkindje een kindje wat echt geleefd heeft in je buik en waar je ook daadwerkelijk van moet bevallen. Een kindje waarbij je elk jaar weer opnieuw stilstaat bij de beval/jaardag. Een kindje dat benoemd wordt en herinnert wordt. Sommige mensen vinden al dat ze een sterrenkind hebben als ze voor hun nod een positieve test hebben, maar vervolgens toch ongesteld worden. Dat is natuurlijk allemaal prima!

één jaar geleden

Ik heb op 4 februari 22 een miskraam gehad met 8 weken zwangerschap. Een "goede" echo gehad, hartje gezien, dolgelukkig geweest, maar helaas toch mis gegaan. Toen de uitgerekende datum was vond ik dit zwaar en deze dag zal ik mij altijd herinneren. Voor ons voelde het echt als een verlies van ons kindje, dus ik wil het zeker niet onbenoemd laten of vergeten, maar het is voor iedereen anders, volg vooral je gevoel hierbij zou ik zeggen, er is geen goed of fout.

één jaar geleden

Voor mij zou de grens zijn rond de 24 weken, omdat t kindje dan mogelijk levensvatbaar is wanneer het geboren wordt. Daarvoor wordt gewoonlijk gesproken van een miskraam. Gevoelsmatig vind ik het ook niet wenselijk als iemand met een miskraam na 6 weken zwangerschap al zegt dat dit een sterrenkindje is, omdat je dan eigenlijk zegt dat je hiermee net zo veel band hebt als met een baby van 20 weken+ die je al hebt voelen bewegen enzo.. echter kan een miskraam ook erg verdrietig zijn en dat gevoel mag best wel geuit worden.

één jaar geleden

Ik heb 3 miskramen gehad rond de 6 weken en ik heb ze wel op mijn profiel gezet. Het heeft enorm veel verdriet gedaan en pijn, maar heb ik minder recht om verdrietig te zijn of dit te uiten, omdat ik "maar" 6 weken zwanger was? Om eerlijk te zijn heb ik er ook nooit over nagedacht om het op een andere manier op mijn profiel te zetten. Op mijn profiel stond dat ik zwanger was, op het moment dat de zwangerschap eindigt wil je dit zo snel mogelijk weg hebben. Ik vond het cru om dan maar op "verwijderen" te klikken en heb daarom voor sterrenkindje gekozen. Als er een ander symbool of iets was voor een miskraam, dan had ik hier zeker voor gekozen. Misschien een tipje voor de moderators om daar over na te denken.

één jaar geleden

Reactie op Tuttebel93

Ik heb 3 miskramen gehad rond de 6 weken en ik heb ze wel op mijn profiel g ...
❤❤❤

één jaar geleden

Reactie op mamavanzoon

Ik heb er geen ervaring mee dus praat ik misschien wat ‘te makkelijk’. Maar ...
Hier sluit ik me bij aan!

VRIEND

één jaar geleden

Ik heb een missed abortion gehad met 11 weken. Na heel veel echo's bij fertiliteit met veel zorgen omdat er slechte groei was kreeg ik eindelijk de okay go dat ik werd overgedragen aan de verloskundige. Ik zou meedoen met de MYPP studie, inositol gebruik bij zwangere vrouwen met PCOS. Bij de intake bleek het echter dat na de goeie echo er geen hart activiteit meer was. Ik heb dit kind in mijn hart gesloten, hou ervan en mis het enorm. Heb een uitdrijving mee moeten maken van 3 uur non-stop krampen met alle bijwerkingen die er zijn, dat ik denk dat mijn bevalling straks makkelijker zal zijn want dan krijg ik tenminste adempauze. Mijn kind is bij m'n moeder nu en daarom een sterrenkind.

één jaar geleden

Dat is heel persoonlijk denk ik.. het gaat zo precies in verschillende stappen. Ik heb zelf eens een miskraam gehad rond 6w. Dit is voor mij absoluut een miskraam en nog geen sterrenkindje. Hadden ook nog geen echo gehad. Dat scheelt wel vind ik. Als je dan het kindje verliest als je al een hartje gezien hebt, lijkt mij al anders. Ik ken ook mensen die op 12w hun kindje verloren zijn en dat wel als een mini-bevalling ervaren hebben. Da's weer zo een extra element, als je het gevoel hebt te zijn bevallen. Denk dat ik het in dat geval wel als sterrenkindje zou beschouwen. Maar kan me ook heel goed inbeelden dat anderen dat misschien nog niet doen. En eens dat je de baby gevoeld hebt, is het voor mij sowieso 100% een sterrenkindje.

één jaar geleden

Allereerst; ik wil niemand hiermee kwetsen oid! Ik heb een missed abortion gehad met ongeveer 11 weken. Dit heeft ons echt enorm veel verdriet gedaan, ieder jaar op de "geboortedag" (hoe noem je dit anders? Is opgewekt met medicatie en heb echt van vruchtwater tot weeen etc gehad) en de uitgerekende datum ben ik er altijd mee bezig/ verdrietig van. Ik wilde dit kindje wel benoemen op mijn profiel, maar vond sterrenkindje 'Te' ofzo. Ik heb het daarom wel in de biografie gezet, maar niet als sterrenkindje toegevoegd. Ieder mag voor zich weten hoe je dat zou willen inrichten, maar ik kan me voorstellen dat het mensen met kindje met een stilgeboorte (voor mij vanaf dat het kindje er echt compleet uitziet en alleen nog hoeft te groeien) of een kindje wat pas bij de bevalling of daarna overlijdt het pittig kunnen vinden als een zeer vroege miskraam bijv al als sterrenkindje word aangezien. Wat hieronder al word genoemd voor de moderator: zou het een mogelijkheid zijn miskraam/missed abortions een apart icoontje te kunnen geven?

één jaar geleden

Denk dat het heel persoonlijk is! Ik heb meerdere miskramen gehad op verschillende termijnen helaas. Ik gebruik nooit het woordje sterrenkind. Dat zou ik misschien doen bij een stilgeboren voldragen kindje. Wil daarmee niemand kwetsen die daar anders over denkt want dat mag! Voelt jouw kindje als een sterrenkindje, dan kun je dat in je profiel zetten. Ongeacht welk termijn.

één jaar geleden

Ik ben zelf mama van een sterrendochter stil geboren met 40weken, zelfs ik vind deze vraag lastig. Als ik naar mijn gevoel moet luisteren en dat is dan natuurlijk ook mijn mening is voor mij een sterrenkindje vanaf 24 weken dus wanneer een baby levensvatbaar is. Ondanks dit gevoel en deze mening doet dat kwa verdriet niks meer of minder dan het verliezen van embryo,foetus of baby tijdens de zwangerschap hoe vroeg ook of tijdens de bevalling overlijd of waarbij het hartje stopt met groeien. Denk dat wij als moeders zijde al meteen een band/gevoel hebben vanaf het begin dat je weet zwanger te mogen zijn

één jaar geleden

Reactie op xxTessa

Denk dat het heel persoonlijk is! Ik heb meerdere miskramen gehad op versch ...
Ik zeg voldragen, maar vanaf levensvatbaar zou meer passend zijn als ik het zo teruglees!

één jaar geleden

Daar is geen harde lijn qua termijn in te bepalen. Een sterrenkind is een sterrenkind als dit voor de ouders zo voelt. Dat kan dus op iedere termijn zijn.

één jaar geleden

Ik ben zelf mama van een sterrendochter stil geboren met 40weken, zelfs ik ...
Mag ik vragen hoe je er bij voelt als je ziet dat een vroege miskraam als sterrenkindje staat aangegeven op een profiel? Want als dit moeders pijn doet of andere nare gevoelens oproept, dan wil ik zeker mijn profiel aanpassen. Voor dit topic heb ik er eigenlijk nooit bij stil gestaan. Ik heb in de "feedback app" gevraagd of er eens gekeken kan worden naar een alternatief voor MK/MA.

één jaar geleden

Ik ben zelf mama van een sterrendochter stil geboren met 40weken, zelfs ik ...
Mijn man en ik hebben laatst een emotionele discussie gehad hierom. Voor de geboorte van onze dochter had ik een miskraam bij 5,5/6 weken. Wij hadden het toen net mijn moeder en zijn ouders verteld, maar ik verloor al bloed en had veel krampen tijdens het vertellen aan zijn ouders. Het verloop van die miskraam was ook best heftig en emotioneel. Vanwege die band die je zo mooi beschrijft in jouw laatste alinea, voelt het voor mij alsof we toen ons 1e kindje zijn verloren. Gelukkig raakte ik vrij snel zwanger van (voor mijn gevoel) kindje #2, en zij is inmiddels 3 jaar. Mijn man deelt dus de gedachte en mening daarin van de meeste dames hier, en heeft moeite met mijn gedachtegang. Ik voel mezelf ook nogal bezwaard of beschaamd om mijn gedachtegang/gevoel hierover te delen.. We zijn er daarom ook overeen gekomen door te zeggen: Let's agree to disagree. En ik denk dat dat inderdaad komt door die moederlijke band, ongeacht wanneer je het verliest.. In mijn hart hebben mijn man en ik dus 2 kinderen, al heeft de 1e er nooit mogen zijn..

één jaar geleden

Reactie op Tuttebel93

Mag ik vragen hoe je er bij voelt als je ziet dat een vroege miskraam als s ...
Moet heel eerlijk zeggen dat ik daar geen nare of negatieve gevoelens bij heb, komt misschien ook omdat ik het gevoel heb dat zodra je weet zwanger te zijn er al moeder gevoelens gaan spelen. Tuurlijk is het heel anders denk ik om een zwangerschap van 8 weken te verliezen of tijdens 40 weken maar verdriet, teleurgesteld en denk soms zelf falen gevoel is er in beide situaties. Ik merk wel als er zoals nu specifiek over gepraat word ik naar kleine feitjes ga kijken

één jaar geleden

Ik wist niet dat er op dit forum daar verschil in zat eigenlijk. Ik heb namelijk zowel een miskraam als een stilgeboorte gehad maar allebei worden ze aangeduid als “sterrenkind”. Is er een andere optie voor dan ?