15 Reacties

één jaar geleden

De Hoppediz Ultralight zou wel eens geschikt kunnen zijn! Deze is heel dun, dus voor een klein baby’tje niet teveel stof. Wij hadden hem ook te leen na ons draagconsult (niet vanwege premature baby, maar omdat het een heel fijne, lichte doek is en we hem wilden proberen), en hij draagt erg fijn. Ook voor een grotere baby prima te gebruiken. Anders misschien ook even een draagconsulent raadplegen? Succes!

VRIEND

één jaar geleden

wij gebruiken tula free to grow. geboren met 35 wk en 2600 gram. Maar pas na ca 3 of 4 weken want 1e twee weken in ziekenhuis

één jaar geleden

De spierspanning van prematuurtjes ligt anders. Hierom heel belangrijk om een draagconsulent te plannen met een consulent die hier verstand van heeft (word hoogstwaarschijnlijk een doek on dit geval). Dit is nodig om veilig een prematuurtje te dragen.

één jaar geleden

Reactie op Sterren12

De spierspanning van prematuurtjes ligt anders. Hierom heel belangrijk om e ...
Dankje, ik ga inderdaad nu op zoek naar een draagconsulent

één jaar geleden

Lastig he, mijn dochter was dysmatuur dus ook zo klein, ik moest helaas gewoon wachten tot ze 3,2 kilo was om veilig te dragen. De draagdoek was vanaf 3,5 kilo. In huis droeg ik dochter wel gewoon, maar buitenshuis heb ik gewacht tot ze op gewicht was.

één jaar geleden

Een rekbare draagdoek misschien? Zo een die je moet omwikkelen?

één jaar geleden

Sowieso een draagdoek bij een prematuur, het best een draag consult om te leren knopen. Ik vond doeken van Yaro erg fijn, wel op letten dat je niet een te dikke koopt. Rond de 200/250 gram per m2. Maar zeker niet dikker.

één jaar geleden

Reactie op Lilu2022

Een rekbare draagdoek misschien? Zo een die je moet omwikkelen?
Volgens mij wordt een rekbare doek niet aangeraden, omdat deze minder steun geeft. Ik zou inderdaad ook adviseren om even advies in te winnen bij een draagconsulent.

één jaar geleden

Reactie op Doperwt

Sowieso een draagdoek bij een prematuur, het best een draag consult om te l ...
O ja en inderdaad een geweven doek.

één jaar geleden

De fysio van het ziekenhuis heeft mij de Manduca twist aangeraden. Daar kon mijn dochter van nog geen 2 kilo prima in.

één jaar geleden

Dat was trouwens een fysio gespecialiseerd in prematuurtjes. Ze gaf ook aan dat in het oosten van het land de manduca twist ook op de neonatologie van sommige ziekenhuizen gebruikt wordt.

één jaar geleden

Dank allemaal voor de reacties! Ik heb contact opgenomen met een draagconsulent 👍🏼 Als ik er aan denk zal ik de uitkomst daarvan ook even hier posten. Hopelijk snel lekker kangaroeën!

één jaar geleden

Vandaag consult gehad. Ze adviseerde een geweven draagdoek en heeft ons een speciale knooptechniek geleerd voor kleine baby’s. Fijn om gedaan te hebben!

één jaar geleden

Reactie op mbedes

Vandaag consult gehad. Ze adviseerde een geweven draagdoek en heeft ons een ...
En zo zit ie dan!

één jaar geleden

Wat een mooie knoop zo!! Zo fijn om je kindje zo te kunnen dragen. Wij hebben toen ook een draagconsult gedaan en een rekbare draagdoek gekocht van bam boe geloof ik. Ik heb hem eindeloos gedragen ❤️