17 Reacties

één jaar geleden

Voor de eerste periode zou ik een draagdoek aanraden. Veel fabrikanten zeggen dat een draagzak geschikt is direct na de geboorte, maar dat is vaak niet zo. Vanaf een maat 62 vind ik zelf de ergobaby omni 360 heel fijn dragen, maar het is heel verschillend wat je fijn vindt. Een beetje als schoenen: wat de een fijn vindt lopen vindt de ander verschrikkelijk. Een draagconsult kan je helpen in je keuze en advies geven.

één jaar geleden

Ik zou echt een consult aanraden. Een draagzak is zo persoonlijk als een beha of spijkerbroek. Wat voor mij fantastisch zit kan voor jou vreselijk zijn en andersom. Voor de eerste periode is een rekbare doek ook heel fijn. Geen last van veranderend postuur wat dat betreft en past altijd. Consult is voor nu dus mijn tip

één jaar geleden

Om te weten welk draagsysteem je fijn vindt, is inderdaad een pasconsult bij een consulent heel fijn. Zowel bij mijn eigen verloskundige als bij het plaatselijke mamacafe werd er ook een informatieavond/ochtend gehouden. Waar een draagconsulent met verschillende materialen aanwezig was. Dat is misschien iets laagdrempeliger? Zijn er misschien ook dames in je omgeving waar je eens mag komen passen? Tot slot heb ik bij mijn oudste eerst met een draagdoek gedragen, later met een draagzak. Heb er verschillende geprobeerd. Ik vind zelf vooral de draagzakken van draagdoekenstof het fijnst. Goede ervaringen met Neko, Wompat, Isara. Tula was ok. Gewoon prima. Boba was wat stugger. Dat vond ik achteraf minder. Verder gewoon een prima draagzak. Heel veel succes met je zoektocht en vast heel veel draagplezier gewenst❤️

één jaar geleden

Sluit me aan bij het advies om een consult te doen! Dan weet je zeker dat je goed zit. Zelf veel gedragen met een geweven draagdoek, rekbaar kreeg ik niet voor elkaar en was hoogzomer te warm. Qua zakken goede ervaring met marsupi in newborn fase (kon m’n dochter met maat 50 al in) en later een Tula Free to Grow gehad. Maar de doek was favoriet.

één jaar geleden

Je gaat zoveel adviezen krijgen. Maar elk lichaam is anders. Ik was na advies er helemaal uit. Ik wou een draagdoek. Gelukkig met onze zoon naar een draagwinkel in alkmaar gegaan. Binnen 1 minuut heb ik alles bij elkaar staan te vloeken, zat ik compleet in de knoop en piste mijn partner in zijn broek. Einde draagdoek. Ik ben daar heel goed geholpen. Ik ben klein, heb een lang bovenlichaam, een mega buste en longproblemen. De tula die velen noemen die deed me gewoon zeer. Ik ben uiteindelijk met een pure baby love click & go naar huis gegaan. Onze zoon zat daar ook perfect in toen al met maat 50. Ik ben heel blij dat ik heen geweest ben en raad je zoiets ook echt aan. Voor ons is het 30 min rijden. Binnenkort gaan we weer voor een vervolg draagzak. Zoiets is echt de moeite waard.

één jaar geleden

Ik heb gedragen met een rekbare doek in het begin, daarna een storchenwiege (halfbuckle) van een vriendin van mij, zij vond het fantastisch en ik kon er nog geen 300 meter mee volhouden en dan kreeg ik vreselijke pijn aan m’n rug. Ik heb een draagconsult gedaan en ben uitgekomen op een pure baby love wrap & go. Knopen met een doek vind ik heel moeilijk en bij een fullbuckle zit ik onwijs te prutsen met die sluiting op de bovenrug. Nu de kleine 15 mnd is en in maat 80 zit heb ik wel een fullbuckle voor het rugdragen, een kokadi Flip. De Tula had ik ook en vond ik vreselijk, veel te stug. Succes! Als je je een draagconsult kan veroorloven kan ik dat echt aanraden! Ik heb een consult gedaan en vervolgens via Vinted de draagzak gekocht. Daarmee was ik alsnog goedkoper uit dan met een nieuwe zak.

één jaar geleden

Reactie op Miloutje

Je gaat zoveel adviezen krijgen. Maar elk lichaam is anders. Ik was na adv ...
Hoi! Hoe heet deze winkel in Alkmaar? Interessant om een keer langs te gaan.

één jaar geleden

Ergobaby embrace. Doe je makkelijk om en niet zo prijzig, kan je eerst ervaren of je dragen ook echt fijn vindt.

één jaar geleden

Ik raad je aan naar een grote babypark te gaan. Hier kun je verschillende draagzakken uitproberen. Ze hebben vaak ook poppen van verschillende gewichten zodat je kunt nabootsen hoe het voelt als er een kindje in zit

één jaar geleden

Reactie op bonnbon

Hoi! Hoe heet deze winkel in Alkmaar? Interessant om een keer langs te gaan ...
Sorry zie je reactie nu pas. Dat is wrap with love. Echt super geholpen daar.

VRIEND

één jaar geleden

Reactie op Francis1991

Ik raad je aan naar een grote babypark te gaan. Hier kun je verschillende d ...
Dit is het enige wat ik juist niet aanraad☺️. Ze verkopen de vaak niet ergonomische draagzakken. Bel een draagconsulente (Google draagconsulent en plaats). Daar kan je passen èn uitproberen! Ik mocht de draagzakken 2 weken lenen om te kijken of het fijn was voor mij en mijn dochter, daarna gekocht (ook met wat korting via haar kortingscode ☺️). Als er opstaat ergonomisch hoeft dat nog niet zo te zijn! Helaas geen beschermt woord. Je hebt ook op Facebook de groep ‘Draagliefde’ waar je ook veel info vindt!

10 maanden geleden

Wanneer doe je dan zo’n consult? Als je baby er al is ?

10 maanden geleden

Reactie op appeltje567

Wanneer doe je dan zo’n consult? Als je baby er al is ?
Dat kan, ze hebben ook vaak poppen in verschillende gewichtsklassen en dan kan je vast kijken wat je fijn vindt voor het kindje er is. Maar als je al enorm zwanger bent geeft een buik natuurlijk wel een andere ervaring.

10 maanden geleden

Ik heb een tula explore en die bevalt erg goed. Voor baby 2 ga ik voor de eerste weken nog een rekbare doek aanschaffen want het heeft wel even geduurd voor onze oudste echt goed in de zak zat.

10 maanden geleden

Wij hebben de bykay deluxe. Bevalt heel goed! Vanaf de geboorte al te gebruiken wat toen juist fijn was!

10 maanden geleden

Reactie op Ris.

Ik heb een tula explore en die bevalt erg goed. Voor baby 2 ga ik voor de e ...
Precies deze ervaring ook. Vandaag voor de doek de babylonia tricot-slen voor een zacht prijsje nieuw via Vinted besteld (na wat internet-onderzoek). Hoe deden mensen het vroeger zonder deze dingen?! 😱