58 Reacties

één jaar geleden

Ik zou wel zeggen dat je hiervoor niet beschikbaar bent. Je staat daarmee in je recht namelijk. Als dit de relatie verstoort, zou ik op zoek gaan naar wat anders eerlijk gezegd.

één jaar geleden

Toch echt zeggen dat je verlof hebt en niet bereikbaar bent, op welke manier dan ook, niet telefonisch, niet via de mail. Heel gek dat hij dit überhaupt verwacht.

één jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Ik zou wel zeggen dat je hiervoor niet beschikbaar bent. Je staat daarmee i ...
Ik zou hetzelfde adviseren!

één jaar geleden

Lastig ene kant heb je recht op verlof en rust anderzijds wil je de relatie goed houden. Ik denk dat ik in jou plaats gezegd had, mijn 16 weken verlof zijn er om mij voor te bereiden op mijn kind en om te wennen aan het moederschap. Ik begrijp dat u als werkgever graag ziet dat ik mij beschikbaar houd maar mijn vervanger is prima op de hoogte van alles…

één jaar geleden

Huh, wat denkt hij wel niet? Haha. Je hebt wettelijk recht op verlof. Zowel zwangerschapsverlof (4 tot 6 weken) als geboorteverlof (10 tot 12 weken). Daarna heb je zelfs ook nog recht om 9 weken deels betaald ouderschapsverlof erachter aan te plakken. Ik zou hem even bellen. En dan vertellen dat jij het werk ook echt gaat missen, dat je je gevleid voelt dat hij jou zo belangrijk vindt (:P) maar dat je in jouw verlof niet beschikbaar bent voor werkzaamheden. Je hebt een vervanger waar hij alle vragen aan kan stellen. Je zit met een pasgeboren baby die alle aandacht en zorg nodig heeft. Je bent zelf kraamvrouw en herstellende. Zelfs een uur de laptop open klappen zorgde bij mij mentaal voor errors en kon ik totaal niet aan hoor. Bovendien heb je wettelijk gewoon een rustperiode. Zelf vind ik de vergelijking altijd mooi met een vakantie. In een week vakantie kun je niks overdragen naar een vervanger en is het logisch dat je af en toe nog vragen krijgt of zaken zelf moet oppakken. Maar in een verlof van 4 maanden MOET er verplicht een vervanger komen bij veel banen en moeten ze gewoon echt alles met de vervanger regelen.

VRIEND

één jaar geleden

Ik zou ook bellen en er een positieve draai aangeven zoals eerder gemeld door andere dames. Werk en collega’s ontzettend missen de aankomende periode! Maar dat je wellicht niet helemaal begrijpt wat je werkgever bedoeld en daarom even belt, aangezien je tijdens je verlof afwezig bent en alles is overgedragen en loopt☺️.

één jaar geleden

Ik zou aangeven dat je in je verlofperiode druk zult zijn met andere dingen. Je kunt eventueel aangeven dat je na de bevalling even aankijkt hoe het met je gaat. Aan de andere kant geef je daarmee een soort van 'ja' terwijl het absurd is!

één jaar geleden

Werkgevers staan in de rij voor je. Zeg het gewoon op LinkedIn & de aanbiedingen stromen binnen 😂

één jaar geleden

Omijngod 🤷🏼‍♀️ sorry maar wat een hork van een vent. Je bent met VERLOF. Hij moet je met rust laten klaar nou. Zou hier voor je eigen rust even kort en duidelijk in zijn. Tijdens je verlof ben je niet bereikbaar en je werkt ook niet klaar. Ik vind dit net zo ergerlijk als dat werkgevers je proberen te bereiken op vakantie. In onze cao is het recht van onbereikbaarheid opgenomen en vind dat alleen maar top. Gewoon een keer duidelijk laten weten en dan niet meer reageren op berichten of telefoon. Dat jij bij een mannenbedrijf werkt en een zwangerschap dus een soort zeldzaam verschijnsel is kan jij niet helpen, ze proberen zich maar eens te verplaatsen in een ander.

één jaar geleden

Ik zou hier geen reactie op geven en je werk laptop/telefoon gewoon 4 maanden uitzetten

één jaar geleden

Gewoon zeggen “Tijdens mijn verlof ben ik niet bereikbaar”. Je hebt echt wel andere dingen aan je hoofd. Kan me niet voorstellen dat je niks over de wet- en regelgeving mbt verlof weet als je mensen in dienst hebt. En anders is dat ook wel een beetje zijn probleem, alles is te vinden op Google. Wat jullie band betreft; Inderdaad, werkgevers staan te springen om je aan te nemen. Zorg nu voor jezelf en zorg voor je gezinnetje.

één jaar geleden

Uhmmm...daar is je vervanger toch voor? Om jouw taken over te nemen, hij kan hem/haar toch contacten? Wettelijk gezien mag dit ook niet volgens mij

één jaar geleden

Wie is hij om voor jou in te vullen dat jij je gaat vervelen tijdens je verlof?

één jaar geleden

Bizar 😳 eens, ik zou ook bellen en aangeven dat je het waardeert dat je gemist gaat worden maar dat je niet beschikbaar bent tijdens je verlof. Je hebt zelfs een vervanger waar je alles aan hebt overgedragen en die (lijkt mij) meer dan capabel is om voor jou in te vallen. Ik denk dat hij misschien naar die ‘geruststelling’ op zoek is of zo.

één jaar geleden

Bizar! Nee hoor, alles gaat dicht en blijft dicht. Heeft de baas geen kinderen? Bovendien word je tijdens je verlof betaald door het UWV; dan zou je dus voor je werkgever ‘gratis’ werken. Wat denkt ie wel niet……

één jaar geleden

Reactie op Sharkie89

Wie is hij om voor jou in te vullen dat jij je gaat vervelen tijdens je ver ...
Hahaha inderdaad. Je kan ook altijd nog zeggen; ik reageer wel als ik me verveel! En dan gewoon niet reageren.

één jaar geleden

Oh, hier krullen mijn tenen van… Wat een schlemiel. Ik zou niet eens de moeite doen om er een positieve draai aan te geven zoals sommigen hier voorstellen. Niet rond de pot draaien, maar duidelijk aangeven dat dat totààl niet de bedoeling is tijdens je verlof en er met reden een vervanger is aangesteld. Beleefd, maar duidelijk. Naast wettelijke shizzle waar je niet omheen kan is het gewoon driedubbel fout op menselijk vlak om zoiets te mailen naar iemand die bijna met zwangerschapsverlof gaat… Dat kan mijn hoofd oprecht niet vatten.

één jaar geleden

Nou je bent niet verplicht om terug te gaan, dat is een keuze. Werkgevers staan voor je in de rij. En als ze al moeilijk doen sinds je zwanger bent, werkweek van 59 plus uur wat je na het krijgen van een kind waarschijnlijk ook niet gaat trekken..... Nou dan wist ik het wel. Ik zou een mailtje sturen waarin je aangeeft niet beschikbaar te zullen zijn voor werk en dat dit wettelijk gezien niet van je gevraagd mag worden.

één jaar geleden

Wauw wat een hork zeg! Ik zou niet eens de moeite nemen dit fatsoenlijk te zeggen omdat je nog.terug moet. Eerlijk gezegd zou ik me afvragen of ik nog terug zou gaan. Zou kort en bondig reageren dat hij dit niet mag vragen en dat je verder met rust gelaten wil worden.

één jaar geleden

Kun je niet zo’n automatisch bericht instellen.. Ik ben van - tot met verlof. Bij vragen kunt u bellen met/ mijn collega …. mailen. En dat zou ik dan ook naar hem mailen. 🙈