Uit een wetenschappelijk onderzoek [1] blijkt dat het eten van dadels een positieve werking heeft op de zwangerschap en bevalling. Als je de laatste vier weken van de zwangerschap 6 dadels per dag eet, heeft dit een positief effect op de zwangerschap. Het eten van dadels geven je een energie boost tijdens de bevalling.
Dadels kunnen bloeddruk verlagen en hebben een ontstekingsremmende werking, doordat ze rijk zijn aan magnesium en kalium.
Ik! 4 van die lekkere sappige dikkerds! Die van de AH biologisch smaken net naar caramel! Lekker verantwoord snoepen 😉 Op aanraden van mijn doula mee begonnen.
Hahaha, ik geloofde er eigenlijk niks van dus ik heb de medische literatuur er op nageslagen. Er zijn vier (hele kleine) studies naar gedaan en er zijn wel degelijk aanwijzen dat het positieve effecten heeft. Met name komen vrouwen die dadels eten vaker zelfstandig in partu, dus er wordt minder ingeleid. En het voordeel is dat het geen enkele kwaad kan. Grappig! Bedankt voor het delen.
Ik heb ook dadels gegeten net voor de bevalling (een na elke maaltijd, mocht niet meer hebben ivm zwangerschapsdiabetes). Het zou helpen tegen veel bloedverlies. Misschien dat het icm vrouwenmantelthee was, maar ik heb heel weinig bloed verloren tijdens de bevalling en in m'n kraamtijd, en mijn bevalling (ingeleid) duurde 8 uur met al heel snel volledige ontsluiting en persweeën.
Ik heb dadels gegeten tijdens mn zwangerschap en heb een fijne bevalling gehad. Geen pijnbestrijding, niet uitgescheurd, minimaal bloedverlies en snel hersteld👌🏽
Ja!! Dit heb ik gedaan... Desondanks zware zwangerschap, zeer hoge bloeddruk >> inleiding, bagger bevalling, veel bloedverlies en nu na 3,5mnd nog niet hersteld 😅