14 Reacties

5 jaar geleden

In de fondue heb ik wel wijn gedaan, ik heb toen wel uitgekeken met rauwmelkse kaas. Marcels je deze verhit tot boven de 70 graden is dit blijkbaar ook geen probleem meer. In de risotto gaat ook wijn bij ons

5 jaar geleden

Reactie op hanneke84-24

In de fondue heb ik wel wijn gedaan, ik heb toen wel uitgekeken met rauwmel ...
Marcels* maar als

5 jaar geleden

Ik heb begrepen dat het nooit helemaal verdampt. Daarom gebruik ik alcoholvrije wijn in dit soort gerechten.

5 jaar geleden

Alcohol verdampt niet volledig tijdens het koken , zelfs niet als je het uren laat koken.

5 jaar geleden

Reactie op Mayo6

Ik heb begrepen dat het nooit helemaal verdampt. Daarom gebruik ik alcoholv ...
Slim! Heb je die ook droog?

5 jaar geleden

Reactie op hanneke84-24

In de fondue heb ik wel wijn gedaan, ik heb toen wel uitgekeken met rauwmel ...
Ehhh nee, alcohol blijft aanwezig.

5 jaar geleden

Alcohol blijft erin. Wij lieten de wijn gewoon achterwege. Is je risotto vooralsnog super lekker.

VRIEND

5 jaar geleden

Alcoholvrij is ook nog met alcohol 0.0 bestaat niet. Witte wijn kan je heel goed vervangen met appelsap. Doen wij nu altijd met de risotto.

5 jaar geleden

Ik kook risotto altijd zonder wijn en het is nog steeds lekker. Zou het eerst eens zonder proberen. Vind je het niks dan kan je altijd nog naar een alternatief op zoek gaan.

5 jaar geleden

Reactie op DewiBaby

Slim! Heb je die ook droog?
Ja

5 jaar geleden

Reactie op Dizvis

Alcoholvrij is ook nog met alcohol 0.0 bestaat niet. Witte wijn kan je heel ...
Er zijn zeker wijnen die alcoholvrij zijn. Dat hangt af van de manier waarop de alcohol eruit wordt gehaald. Altijd goed op het etiket kijken. Want het label alcoholvrij geeft idd geen garantie. Overigens zou ik me zelf om 0,5% alcohol, waarvan een deel verdampt, niet zo druk maken in een gerecht.

5 jaar geleden

Het verdampt misschien niet helemaal. Maar grotendeels wel. En je gebruikt geen liters wijn bij deze gerechten. Dus veel ga je echt niet binnen krijgen. Wanneer je fruit hebt liggen en dit eet, zit ook een bepaalde hoeveelheid alcohol in. Ook maar klein, maar het is iets. Denk dat (bijna) niemand hier bij stil staat en het gewoon eet 馃槉 Doe wat voor jou goed voelt. Overleg met de verloskundige. Wij hebben kaasfondue ook geprobeerd met appelsap, maar dit vonden wij te zoet. Met alcoholvrije wijn geprobeerd, was het gewoon net niet. Daarna gewoon met wijn gedaan. Goed verhitten is dan wel erg belangrijk, ook vanwege de kazen. Risotto of andere gerechten ook wel afgeblust met een scheut wijn, maar dit ook goed laten pruttelen. Zijn minimale hoeveelheden die er worden gebruikt in een gerecht. Doe lekker wat voor jou goed voelt! Er zijn genoeg alternatieve 馃槉 Maar, laat jezelf niet gek maken. Hier ook eens een toetje gegeten bij andere waar alcohol in bleek te zitten. Kan gebeuren, niks aan de hand!

5 jaar geleden

Ik pakte zelf dan de alcoholvrije om mee te koken.