8 Reacties

6 jaar geleden

Alcohol vervliegt idd als je saus het kookpunt bereikt.

6 jaar geleden

Ik heb vandaag een saus met witte wijn gemaakt, maar gebruikte wijn met 0,0% alcohol. Ik merkte weinig verschil tussen de variant met alcohol :)

6 jaar geleden

Ik heb altijd begrepen dat er altijd een deel alcohol in blijft. Zou het vooral niet doen. Zeker geen (hoofdbestanddeel) witte wijn saus 馃槈 Blijft het iets om straks naar uit te kijken.

6 jaar geleden

Reactie op VGDQ

Ik heb vandaag een saus met witte wijn gemaakt, maar gebruikte wijn met 0,0 ...
Ok茅.. dat klinkt als een mega goed idee!

VRIEND

6 jaar geleden

Reactie op Wishful

Ik heb altijd begrepen dat er altijd een deel alcohol in blijft. Zou het vo ...
Klopt, zo heb ik het ook begrepen. Het gaat er niet. Helemaal uit, daarom mag je ook geen sauzen met alcohol erin aan kinderen geven. Wij maakten altijd echte Italiaanse saus met rode wijn. Nu niet meer, maar met een beetje balsamico bijvoorbeeld, smaak is uiteraard anders, maar nog steeds lekker! Hoewel dat lastig wordt met een witte wijn saus denk ik..

6 jaar geleden

Reactie op Wishful

Ik heb altijd begrepen dat er altijd een deel alcohol in blijft. Zou het vo ...
Ik heb dit ook zo gelezen toen ik zwanger was. Wat vgdq zegt is wel echt een goede tip waar ik destijds nooit op was gekomen. Je kunt anders ook een klein beetje water en azijn gebruiken voor het zuurtje dat in witte wijn zit. Zo deed ik het toen.

6 jaar geleden

Reactie op Dominiquew

Ik heb dit ook zo gelezen toen ik zwanger was. Wat vgdq zegt is wel echt ee ...
Goeie tip idd. Had het laatst met Pulled pork ook dat er geen sterke drank bij mocht 馃檲 Ben toen bewust gaan zoeken op vergelijkbare recepten en heb er dacht ik wat extra tomatenazijn, extra bouillon en wat worcestersaus doorheen gedaan. Was toch verbazingwekkend lekker.

6 jaar geleden

Hoorde laatst weer dat er in een overrijpe banaan soms alweer meer alcohol zit dan goed voor je is. Het is toch wat met die zwangerschap 馃檲馃槀